Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

1. Célok: irreális helyett legyen megvalósítható!

Az új év beköszöntével a munkavállalók jelentős része irreális és megvalósíthatatlan fogadalmakat tesz, melyekkel aztán garantált a frusztráció, a stressz, és végül a megtépázott önbizalom. Az égbe kiáltott szavak helyett próbájunk meg egy-egy apró, konkrét változtatást belevinni a hétköznapjainkba, mint például:

• Érkezzünk a munkahelyre minden nap 30 perccel korábban! Nem nehéz megfigyelni, hogy egy átlagos irodában az érkezés utáni fél óra gyakran csevegéssel, és haszontalan dolgokkal telik el, ami abból adódik, hogy érkezéskor mindenki „beszámol” valamilyen magánjellegű történésről. Ha a „roham” előtt bő fél órával érkezünk, könnyen elérhetjük, hogy mire a kollégák elkezdenek szállingózni, mi már megírtuk a reggeli legfontosabb leveleket, megejtettünk 2-3 telefonhívást és megittuk a reggeli kávét. A hatékonyság és a siker érzése bearanyozza majd egész napunkat.

• Ebédszünetben sétáljunk egyet! A számítógép előtt elfogyasztott szendviccsel sem időt, sem energiát nem spórolunk, csak azt érjük majd el, hogy a nap végén zsibbadt végtagokkal és zsongó fejjel állunk fel, több mint 8 órán át tartó ülőmunka után. Az ebédszünetben mindig mozduljunk ki: tegyünk egy sétát, menjünk el valahová, fogyasszuk el az ebédet a szabadban, a lényeg, hogy szellőztessük ki a fejünket. Frissebben, új motivációval és kreatív gondolatokkal a fejünkben térünk majd vissza.

• Tegyünk plusz 10% energiát olyan munkafolyamatokba, amelyeket eddig minimális odafigyeléssel végeztünk. Ha például egy projekt pénzügyi elszámolásánál már csak rutinszerűen dobáljuk a számokat az Excelbe, érdemes egy kicsit több figyelmet fordítani rá. Milyen tendenciákat látunk? Lehet, hogy néhány mozdulattal kördiagramot is kinyerhetünk az adatokból, ami hasznos következtetéshez vezethet.

Újévi fogadalmak: 3 tipp a sikerért

2. Dolgozzunk a képességeinkhez mérten a legjobban!

Lehet, hogy jelenleg nem álmaink munkáját végezzük, vagy nem abban a pozícóban vagyunk, amiben szeretnénk, de ennek ellenére hozzuk ki magunkból a legtöbbet. Zárjuk ki a negatív faktorokat és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt. Ez a hozzáállás teljesen megváltoztatja majd azt, ahogyan a munkánkhoz és saját magunkhoz hozzáállunk és pozitív változásokat fog elindítani vagy jelenlegi munkahelyünkön, vagy egy új állás formájában. Ne engedjük, hogy a munka egy olyan dolog legyen, amit minimális energia befektetésével nap mint nap túl kell élni. Ennél sokkal igényesebben élhetjük életünket!

3. Tanulmányozzuk a munkaerőpiacot és saját iparágunkat!

Függetlenül attól, hogy jelenleg éppen állást keresünk-e, olvassunk rendszeresen munkaerőpiaci híreket és elemző cikkeket! A napi rutin során könnyen elveszíthetjük a kapcsolatot a valósággal, ezért nagyon fontos, hogy tájékozottak legyünk. Figyeljük a meghirdetett álláslehetőségeket is, hiszen ezek is rengeteg információt hordozhatnak:

• Milyen új állások, pozíció típusok jönnek létre szakterületünkön?

• Milyen készségeket várnak el a miénkhez hasonló beosztásokban?

• Ha ma pályáznánk, mire lenne szükségünk ahhoz, hogy elnyerjük az álomállást?

• Milyen fizetési kondíciókat kínálnak más cégek a miénkkel megegyező pozícióban?

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és építsük be az év végi időszakba. Közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírleveletés Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                    A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala