Új munkások felvételét tervezik

A munkaadók 94 százaléka mutat nyitottságot az új munkaerőre, közel kétharmaduk még az idén tervezi, hogy bővíti a vállalat alkalmazotti körét - derült ki a Humán Centrum Kft. friss közvélemény-kutatásából, melyben felső és középvezetőket kérdeztek a foglalkoztatásról. Az online kérdőívet kis- és közepes vállalatok döntéshozói és HR-szakemberei töltötték ki, vegyes iparágakból, az ország különböző részeiből.

A válaszok alapján a legnagyobb igény a fizikai munkások iránt van, közöttük is a legkeresettebbek a betanított, a segéd- és a szakmunkások. A bővítés mértéke előre láthatóan a válaszadó cégek többségénél maximum 10 fő, ám a kitöltők közel 20 százaléka 10-50 fős létszámbővítést tervez.

Gondot okoz a toborzás

A felmérés azt mutatja, hogy az érintett vállalatok többségének esetenként gondot okoz a tömeges munkaerő-toborzás. Az okozza a legnagyobb problémát, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő munkaerő a telephelyek körül, több pozíciónál munkaerőhiány tapasztalható. Ez a jelenség a Közép-Magyarország régióban a leggyakoribb, de nagyobb mértékben megfigyelhető még a Dél-Alföld, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúl területeken is.

Új munkások felvételét tervezik

A kutatásból kiderült: hazai viszonylatban a kölcsönzött munkavállalók alkalmazása, mint foglalkoztatási lehetőség alig ismert a cégek részéről. A vállalatok egyáltalán nincsenek, vagy alig vannak tisztában a munkaerő-kölcsönzés velejáróival: míg a jogi hátterét a kitöltők 60 százaléka egyáltalán nem, illetve alig ismeri, addig az előnyei, a hátrányai és az anyagi vonzatai esetén ez az arány már csak közel 40 százalék.

A megkérdezettek 20 százaléka egyáltalán nem ismer egyetlen munkaerő-közvetítőt sem. A legismertebb hazai kölcsönző vállalatok között van a Humán Centrum, a Trenkwalder, a Manpower, az Adecco és a Prohumán.

A lényeg a méret

Az adatok alapján egyértelmű összefüggés mutatkozik a vállalatok mérete, valamint a munkaerő-kölcsönzés mértéke között: átlagosan a kisvállalatok nem, a közepes vállalatok alig, a nagyvállalatok pedig több kölcsönzött munkaerőt alkalmaznak. Ez válasszal szolgál a hazai munkaerő-kölcsönzés alacsony mértékű elterjedésére, hiszen Magyarországon komoly többségben vannak a kis- és közepes vállalkozások.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Azok a cégek, amelyek jelenleg is foglalkoztatnak kölcsönzött munkaerőt, nyitottabbak erre a megoldásra, és 60 százalékuk a közeljövőben is tervezi 10-20 fő kölcsönzött munkaerő alkalmazását. Ennek egyik oka, hogy a kitöltők 78 százaléka elégedett jelenlegi partnerével, továbbá 25 százaléknak egyáltalán nincsenek fenntartásai a kölcsönzött munkaerővel kapcsolatban. Ugyanakkor a vállalatvezetők gyakori, alaptalan félelmei közé tartozik a magas kölcsönzési díj, valamint a kölcsönzött munkaerő nagyobb arányú fluktuációja.

A legfontosabb szempont a megkérdezettek számára egy munkaerő-kölcsönző cég esetén a megbízhatóság, az együttműködés minősége, valamint a rugalmasság és a minőség. Ha mindez megvan, a cégvezetők egyaránt nyitottak a rövid és hosszú távú kölcsönzött foglalkoztatásra.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásajánlat, munkaerő-kölcsönzés