Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mintha csak tegnap lett volna, hogy készültünk az új év kezdetére, mostanra pedig már javában benne vagyunk a 2020-as évben. Nem csak új esztendő, új évtized is kezdődött, ami jó alkalom arra is, hogy újragondoljuk a jövőbeni céljainkat, és megtervezzük szakmai fejlődésünk további lépéseit. Fontos figyelembe vennünk, hogy a változás állandó, és a jövőben talán még több új kihívással kerülünk majd szembe, vagyis mi magunk sem maradhatunk változatlanok. A szakmai pályánkon nagy álmainkat szeretnénk beteljesíteni, rugalmasságra és nyitottságra lesz a legnagyobb szükségünk, illetve érdemes követnünk az alábbi tanácsokat is! 

5+1 tipp arra, hogyan tegyük emelkedő pályára a karrierünket

1. Gazdálkodjunk mesterien az időnkkel

A fejlődés legfontosabb tényezője napjainkban, hogy megfelelően tudjuk priorizálni a feladatainkat, amelyek elvégzése során maximális koncentrációra is képesnek kell lennünk. Kezeljük mostantól nagyobb odafigyeléssel a teendőlistánkat és gyakoroljuk a tudatos időgazdálkodást, vagyis találjuk meg azokat a módszereket, amelyek nagyban segíthetik a munkánkat. Lehet, hogy a korábbinál több feladatot kell majd kiszerveznünk, nemet is gyakrabban kell majd mondanunk, illetve le kell számolnunk az időrablókkal, sőt talán még a napirendünket is át kell alakítanunk a hatékonyság jegyében. Kezdjük el mihamarabb, és az eredmények sem váratnak majd magunkra!

2. Tisztítsuk meg a környezetünket

Persze az íróasztalunkon sem árt egy nagy rendrakás és selejtezés, de most nem elsősorban erre gondolunk.

Vizsgáljuk meg, hogy a környezetünkben kik azok a barátok, kollégák, akik pozitív hatással vannak ránk, és ugyanígy vegyük lajstromba a szokásainkat, életmódunkat is. A környezet hatása jelentős befolyással van ránk, tisztítsuk meg a számunkra negatív tényezőktől és csak azokat tartsuk magunk körül, amelyek értékrendünkkel azonosak és támogatnak minket a fejlődésben. 

3. Legyünk empatikusak

Változtassuk meg a gondolkodásunkat: a minket körülvevő emberekre valóban emberként tekintsünk, ne pedig csak egy eszközt lássunk bennük a különböző feladatok elvégzésére. Hallgassunk többet, beszéljünk kevesebbet, így elmélyítve a kapcsolatainkat kollégáinkkal, feletteseinkkel. Ennek révén jobban meg fogjuk érteni mindannyiukat és hatékonyabban tudunk kommunikálni velük a jövőben. 

4. Maradjunk kíváncsiak

A kíváncsiság egy erős belső vágy, valami újnak a megismerésére, vagy megtanulására. Ám ennél sokkal több, hiszen feltételez egyfajta nyitottságot az új tapasztalatok megszerzése és az új lehetőségek feltárása iránt. Ha folyamatosan ébren tudjuk tartani a bennünk rejlő kíváncsiságot, máris megfelelő táptalajt biztosítottunk a folyamatos személyes és szakmai fejlődésünk számára, hiszen az életen át tartó tanulást is választjuk ezzel. Így minden nap újabbnál újabb ismeretekkel gazdagodhatunk, amelyek egyre feljebb repítenek majd minket karrierünk ranglétráján.

5. Vetkőzzük le a félelmeinket

A félelem igen erőteljes érzelem, amelyet gyakran védőpajzsként használunk, megakadályozva önmagunkat abban, hogy ránk nézve veszélyes, nehéz, sikertelen helyzetekbe kerüljünk. A valóságban azonban az igazi károkat sokszor pont ez a félelem okozza, amely kockázatkerülővé tesz minket, és még a korábban emlegetett kíváncsiságunkat is maga alá gyűri. Hagyjuk el rejtekhelyünket, lépjünk ki a dobozból és ne a kudarckerülésre összpontosítsunk, ha egy új szituációval állunk szemben, hanem arra, hogy hogyan tudjuk a legjobbat kihozni a dolgok állásából.

+1  Mosolyogjunk

Nemzetközi kutatások is bizonyították, hogy a mosoly egyszerűen, de mélyreható módon járulhat hozzá karrierünk azonnali javításához. Egy kedves mosoly megkönnyítheti mások munkáját, bizalmat ébreszt, önbizalmat ad, feszültséget old, együttműködésre késztet, kreatívabbá tesz és nem utolsósorban ragadós. Éljünk vele minél gyakrabban! 

Ha úgy érezzük, csak egy új munkahelyen, vagy munkakörben tudunk teljes mértékben kiteljesedni, ne féljünk tovább az ismeretlentől! Vegyük kezünkbe az irányítást és kezdjünk el állásajánlatokat nézegetni, hogy mielőbb megtalálhassuk a testhezillő munkát. Hogy merre indulunk, csak rajtunk múlik: tisztázzuk le személyes prioritásainkat, amelyek elvezetnek bennünket a vágyott álláshoz. Növeljük tovább az esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat ide, így a munkaadók is könnyen ránk találhatnak. 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, fejlődés, haladás, változás