Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szakmai tudás mellett a magabiztos fellépés a munkahelyi siker egyik kulcsa. A hétköznapi tevékenységeink során hozzánk nőtt irodai kiegészítőinkre hajlamosak vagyunk csupán munkaeszközként tekinteni, pedig üzenet értékűek lehetnek munkatársaink és üzleti partnereink számára.

Árulkodó kellékek

Aki kevés időt tölt az íróasztalánál, és annál többet megbeszéléseken, üzleti ebédeken, annál fontos, hogy a kiegészítő a névjegykártyatartó. Nem mindegy az anyag és a szín sem: a neonszínű, műanyag névjegykártyatartó infantilis, kissé gyerekes, ugyanakkor kreatív személyiségre utal, a fém és a bőr hivatalosabb, elegánsabb hatást kelt – hívja fel a figyelmet Laczkó Mónika, a Marie Claire divatszerkesztője. A gravírozott kiegészítőkkel érdemes óvatosan bánni, ha túl sok irodai kellékünket látjuk el saját monogramunkkal, az önimádatot és egoizmust sugall.

Trendi irodai kiegészítők, amelyek sokat elárulnak rólunk

Tamás Anita, a Maxima divatszerkesztője szerint erre a kiegészítőre nem kell túl sokat áldozni, elég egy egyszerű és finom darab. A fémek esetében a gravírozás eléggé elavult, ám a bőr névjegykártyatartókon a monogram szépen mutat. Ha okostelefonunk van, akkor választhatunk többfunkciós mobiltartók közül is, amelyek amellett, hogy védik a telefont a karcolódástól, a névjegykártyánknak is külön zsebbel rendelkeznek.

A határidőnaplónál és egyéb, rendszerező eszközöknél fontos, hogy harmonizáljanak, de vigyünk bele valamit személyiségünkből is, hogy egyedi legyen – véli Laczkó Mónika. Filofaxok esetén nem feltétlenül kell például ragaszkodni a fekete-szürke összeállításhoz, nőknél jó megoldás lehet egy vagány piros is.


A vintage jó választás lehet

Egy aktatáskánál nem a márka a meghatározó, sokkal lényegesebb a praktikum és a harmónia. Válasszunk fekete, chau színű, barna táskát, amely jól kombinálható. A fehér színt lehetőleg kerüljük – tanácsolja Laczkó Mónika. Különösen divatosak mostanában a csatos, régi iskolatáskákra hasonlító vintage darabok – tette hozzá.

A táskára tekintsünk hosszútávú befektetésként, ami évtizedeken elkísér: válasszunk bőrből készültet, klasszikus fazonút, olyat, amibe tökéletesen passzol a laptopunk, és sok részre van osztva. A férfiak felejtsék el a hátizsákot, és egyáltalán a nejlonból készült táskákat – tanácsolja Tamás Anita. A vállpántot is mellőzzük az irodában, ez csak a sporttáskákon mutat jól – tette hozzá.

A nők a klasszikus aktatáskán túl jó néhány, kifejezetten üzleti célra kialakított divattáska között válogathatnak. Mivel egy női táskában sok mindennek el kell férnie, vegyünk nyugodtan nagyobb méretűt, ezek között vannak olyanok, amelyekben külön fakk van a laptopnak és/vagy táblagépnek. Tamás Anita szerint különösen fontos, hogy a visszafogottságra a dizájnerdaraboknál is figyeljük: kerüljük az óriási logóval ellátott táskákat.

Tamás Anita szerint az irodai kiegészítők közül a táskára és a tollra érdemes nagyobb összeget költeni, ezek ugyanis a leginkább értékálló darabok és minden nap szem előtt vannak.