Több száz tanárt vennének fel

A pedagógusok bérére 2012-höz képest 2013-ban 32,5 milliárd forinttal, 2013-hoz képest 2014-ben pedig további 120,9 milliárd forinttal költött többet az állam - közölte a távirati irodával a köznevelési államtitkárság. 2015-ben pedig 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre, mint az előző évben.

A pedagógus előmeneteli rendszer és az ennek részét képező béremelés 2014 után 2015-ben is tovább folytatódik majd: 2015-ben átlagosan legalább 3,4 százalékkal nő majd a pedagógusok alapilletménye szeptembertől a 2014. évi októberben kézhez kapott bérhez képest. Sőt 2016-ban és 2017-ben is lesz bérfejlesztés, amelyre a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló kormányrendelet biztosít garanciát - tették hozzá.

Több száz tanárt vennének fel

Íme a tanári állások:

- 300-nál is több állást kínálnak tanároknak a Profession.hu-n. Részletek >>>

- A legtöbb munkát Budapesten hirdetik, a megyék közül Pest, Hajdú-Bihar és Somogy megyében is sok állást találhatunk.

- Részmunkaidős állásokat is kínálnak, illetve óraadó tanárt is keresnek. Napközis tanári állásokat is találhatunk.

- Nyelvtanárt nemcsak állami iskolák keresnek, hanem magán nyelviskolák is.

- Angol és német nyelvű iskolába is keresnek tanárokat.

- Tanítók, általános iskolai, középiskolai tanárok, illetve egyetemi oktatók is találhatnak munkát.

- A legkeresettebb a matematika szakos tanár, de a kémia- és a fizikatanár is hiánycikk. Nagyon sok testnevelő tanárt is keresnek.

- Nemcsak pedagógusoknak, hanem például iskolapszichológusoknak, logopédusoknak, valamint iskolatitkároknak is kínálnak állásokat

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az előmeneteli lehetőségek

2015 januárjától több mint 22 ezer pedagógus kerül be korábbi kiváló munkája, sikeres minősítése és a szakértői, szaktanácsadói feladatok vállalásának eredményeképpen pedagógus II. vagy mesterpedagógus fokozatba.

Január elsejével már 17 551 pedagógus került a pedagógus II. fokozatba, 5195 pedagógus pedig mesterpedagógus lett. Előbbinél a bérnövekedés 8 százalék a pedagógus I. kategória decemberi összegéhez képet, míg utóbbiban a bérnövekedés 25-30 százalék.

A 2015-ös minősítési tervbe azok a pedagógusok kerülhettek be, akik pedagógus szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlattal, illetve legalább 30 év szakmai gyakorlattal rendelkeztek és saját döntésük alapján jelentkeztek.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásajánlat, tanár, pedagógus