A múlt héten került megrendezésre a Future Work fesztivál, amit tehetségfejlesztőként ki nem hagytam volna. Mivel a mi dolgunk az, hogy megtaláljuk egy szervezetben azokat a kollégákat, akikre a bizonytalan és változó környezetben sikeres üzletünket szeretnénk építeni, ezért úgy gondoltam érdemes rászánni a napot és tájékozódni, hogy mit is gondolnak jövőkutatók, HR szakemberek, oktatók ma arról, hogy milyen készségekkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a technológiai forradalom közepette is megálljuk a helyünket munkavállalóként.

Néhány gondolat, ami érdekes lehet mindannyiunk számára:

tehetségmenedzsment

1. A jövőbeni problémák megoldására a múltbeli tapasztalataink már nem lesznek jók.

A technológia, robotika terjedésével és fejlődésével újszerű problémákkal fogunk találkozni, amelyek megoldása nem a jól ismert sémákon alapul majd. Van rá esély, hogy azok a modellek, amelyeket megtanultunk, azok nem fognak működni a jövőben. Mi van akkor, ha ez azt jelenti, hogy a már megtanultakból kell újabb és újabb megoldásokat létrehoznom? Előnyt fognak élvezni tehát azok a kollégák, akik képesek új sémákat létrehozni és azokat sikeresen alkalmazni.

2. Aki nem tölt heti 5-10 órát saját maga fejlesztésével, az lemarad.

A fenti megállapítást a Google-nél tették. A dolgok annyira gyorsan változnak ugyanis, hogy ha lépést szeretnénk tartani velük, akkor "napi szinten" kell fejleszteni magunkat. Ezt a belső igényt kell kialakítani a kollégáinkban is ahhoz, hogy agilis szervezetet építhessünk.

3. Mindenki kíváncsinak születik, csak ez egy idő után valamikor megszűnik.

Nos, ennek az állításnak csak az első felével értek teljes mértékben egyet. Ha nem így lenne, akkor a gyerekek nem tanulnának meg járni, beszélni és még sok más mindent. A másodikról inkább azt gondolom, hogy társadalmi, családi körülmények hatására megszűntethető. Ha a családunk, tanáraink, társaink, vezetőink nem "szolgálják ki" a kíváncsiságunkat, akkor belső motivációnk sajnos valóban csökkenni fog. A cél tehát az lenne, hogy a tudás, tanulás iránti vágyat fenntartsuk és növeljük, azaz olyan tanuló környezetet hozzunk létre (most nem az iskoláról beszélek, hanem bármilyen tanulási lehetőségről), ahol az igényelt tudás megszerezhető, gyakorlatban fejleszthető.

Összefoglalva a készségek, amelyeket több előadó is kiemelt:

- technológiai iskolázottság

- analitikus gondolkodás

- kreativitás

- kritikus gondolkodás

- rendszerben való gondolkodás

- kommunikációs készségek mások mozgósításának érdekében

- együttműködés

- érzelmi intelligencia       

Amikor ránéztem a fenti listára, örömmel láttam, hogy tulajdonképpen a magas szintű learning agility-ről beszélünk.

De mi is az a Learning Agility? A Korn/Ferry definíciója szerint

Learning Agillity is the ability and willingness to learn from experience, and then apply that learning to perform successfully under new situations. 

Tehát a magas learning agility-vel bíró emberek gyorsan képesek megtanulni új dolgokat, majd azokat egy teljesen más szituációban, helyzetben is sikeresen adaptálják. És ez kulcs a jövőre vonatkozóan. Ha csak néhány konkrét tulajdonságát veszem a magas learning agility-vel rendelkezőknek:

- Kritikus gondolkozók, akik a probléma gyökeréig hatolnak, majd képesek azt akár újradefiniálni.

- Ismerik saját magukat és képesek helytállni nehéz helyzetekben is.

- Szeretnek tanulni, kutatni, szeretik a változatosságot és megbirkóznak a változásokkal.

- Eredményorientáltak, az eredményeket önmagukban és mások bevonásával, mozgósításával is képesek hozni, akár egy számukra idegen területen is.

Ha Ön is kíváncsi a fentiekre, nos, akkor látogasson el az IIR Magyarország "Tehetségmenedzsment a generációváltás és munkaerőhiány árnyékában" rendezvényére, ahol majdnem egy teljes napot szentelünk majd annak, hogyan definiálhatjuk és aknázhatjuk ki a tehetséget egy gyorsan változó környezetben a learning agility modell segítségével!

Cser Adrienn, Karrier- és tehetségmenedzsment tanácsadó

tehetségmenedzsment

 

Cser Adrienn, Karrier- és tehetségmenedzsment tanácsadó

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!