Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nincs is ebben semmi furcsa - mondja Fata László - természetes, hogy a munkaadók nem rendelnek ugyanannyi étkezési, illetve üdülési utalványt, vagy rohannak a tavalyi évben lekönyvelt mennyiségű egészségügyi hozzájárulással idén is befizetni.

A cafeteria szakértő arról számolt be, hogy a vele kapcsolatba álló cégek, HR vezetők logikusan, kiszámíthatóan reagáltak a járulékváltozásokra és átlagosan 25-30%-al kénytelenek kevesebb étkezési, üdülési csekket, egyéb adóköteles hozzájárulást juttatni a dolgozóiknak a fizetésük felett. A legtöbben igyekeznek olyan stratégiákat keresni, amivel a bérköltségen megmaradt járulékot valahogy a cafeteriához csatolják.

A legnépszerűbb elemek rangsorán nem változtatott az adószabály változása és a recesszió sem. Az első helyen a meleg étel utalvány áll, második az üdülési csekk, harmadik az egészségügyi hozzájárulás, legalábbis a munkavállalók népszerűségi listái szerint.

Teher alatt a béren kívüli juttatások

Bérezés 2010

Ahány cég és vezető annyi egyéni módszer és technika születik a bérezés, a juttatási csomag összeállítására. Amennyiben a bérezés rendszerének megalkotói ismernék a partnerek és a konkurencia bérkalkulációs érveit, szempontjait - a példa láttán - könnyebben tudnának a maguk munkavállalói számára is létrehozni a legoptimálisabb bérezési rendszert - mondja Fata László. A kisebb cégek tanulhatnak a nagyok hibáiból. A nagyok pedig a kicsit rugalmasságából, kreativitásából vehetnek át egy kevés építő, friss impulzust. Ezt a célt szolgálja az a felmérés is, amivel a DGS Global Research tanácsadó cég második alkalommal kísérli meg a munkaerő-piac szereplőinek segítségével felállítani az aktuális igazodási pontot a bérezések megalkotásában.