Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A távmunka sok munkavállaló álma, ám ha úgy gondoljuk, elég késő délelőtt a kanapén elnyúlva, pizsamában nekivágni a munkanapnak, tévedünk.

Két munkavállalót kérdeztünk arról, hogy mitől működik számukra a távmunka. A válaszokból kiderül, hogy nincs mindenki számára egyformán megfelelő, általános megoldás. A home office titka, hogy olyan, mint az otthonunk: személyre szabott.

Dávid 35 éves, szoftverfejlesztő mérnök:

„3 éve vezették be a munkahelyemen az otthoni munkát, mint választható dolgot és azonnal éreztem, hogy ez nekem való lesz. Akkor költöztem egy tágas, napfényes studio lakásba és szinte kínálta magát a hely, hogy kialakítsak magamnak egy kis dolgozó sarkot. A barátaim sokszor azzal viccelődnek, hogy nem mernek napközben rám telefonálni, mert lehet, hogy alszom, de ennél távolabb már nem is lehetnének az igazságtól! Elkülönítettem magamnak egy kuckót, amelyet a munkavégzéshez használok és minden fontos eszközt ezen a helyen tárolok. Azt vettem észre, hogy ha megvan a saját dolgozóm, ahová nap, mint nap „bejárhatok”, lelkileg is jobban rá tudom magam hangolni a munkavégzésre. Arról nem is beszélve, hogy a családtagjaim felé is azt az üzenetet közvetítem, hogy a munkavégzés ideje alatt „nem vagyok otthon”.

Azt vettem észre, hogy az otthoni munkavégzés során két véglet van: vagy túlórázom, vagy túlságosan kevés munkát végzek el. A legjobb, ha megfelelő időbeosztással szorítjuk rá magunkat az ütemes haladásra. Én mindig az irodai munkaórákat veszem alapul, a tudat, hogy mások is éppen dolgoznak, erőt ad és segít koncentrálni. A délutáni időszak klasszikusan a legkevésbé hatékony, ilyenkor engedélyezek magamnak egy kis lazulást, és leviszem a kutyát sétálni.”

Távmunka – Így csináljuk jól!

Laura 54 évesen kezdte el a távmunkát hivatásos fordítóként, korábban szinkrontolmácsként dolgozott nemzetközi cégeknek.

„Amikor a betegségem miatt rákényszerültem az otthoni munkavégzésre, nem felszabadulásként, hanem tragédiaként éltem meg. Én, aki világ életemben emberek között mozogtam, konferenciákon tolmácsoltam, hirtelen a négy fal között találtam magam az íróasztalhoz láncolva. Számomra a home office akkor kezdett el működni, amikor megtanultam, hogyan maradhatok közösségi ember a távmunka ellenére is. Törekszem rá, hogy legalább naponta egyszer kapcsolatba lépjek a megrendelőimmel, szerkesztőimmel, lektoraimmal a közösségi oldalakon vagy e-mailen keresztül. Arra viszont figyelek, hogy a bejelentkezések során valóban a munkatársi kapcsolattartásra szorítkozzunk. Nálam alapszabály, hogy amit az irodában nem engednék meg magamnak, azt az otthonom biztonságában sem teszem meg.

Lehet, hogy régi vágású vagyok, de igenis felöltözöm a távmunkához is. Persze nem a legjobb kosztümömben ülök az íróasztal mellett és az sem szükséges, hogy teljes sminkben töltsem a napot a laptop mellett, de még sohasem fordult elő az, hogy pizsamában maradtam. Az ágyban maradás és a hálóruha kényelme csábító alternatíva, de az a tapasztalatom, hogy nem biztosítja azt a pszichológiai hozzáállást, amelyre a hatékonysághoz szükségem van. Akiben nincs meg az önfegyelem ahhoz, hogy a munkavégzéshez megteremtse a méltó feltételeket otthon, az általában előbb-utóbb kudarcot vall a távmunkában. A home office egyfajta felnőtt hozzáállást, motivációt és felelősségvállalást igényel. Itt ugyanis nem áll a fejünk felett a főnök, hogy dolgozzunk már, viszont ugyanúgy egy csapat tagjai vagyunk, és a város másik pontján egy irodában igenis számítanak a tőlünk határidőre beérkező munkára.”

A Profession.hu távmunka állásajánlataihoz kattintson ide!

 

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala