Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Freddie Mercury már életében halhatatlanná vált, története most filmvásznon pörög újra. Bár a mozi nem minden részletében felel meg a valóságnak, mégis fontos üzeneteket hordoz, amelyek karrierünket építve, hivatásunkat vagy épp állást keresve számunkra is irányt mutathatnak. Tekintsünk ítélkezés nélkül minden idők egyik legzseniálisabb előadóművészére, és tanuljunk tőle: mi lehet a siker titka, és vajon mire van szükségünk az elégedettséghez, hogy munkánk gyümölcsét jólesően élvezhessük?

Higgyünk a tehetségünkben

A Queen frontembere Farrokh Bulsara néven, Zambiában született. 12 éves volt, amikor szüleivel Angliába költöztek, innen indulva hódította meg az egész világot. Szigorú, vallásos nevelést kapott, amiben aligha volt helye zenei karriernek, ő azonban rendületlenül hitt a tehetségében. Az leszek, akinek születtem – szólt filmbéli hitvallása. Természetesen nem lehet mindenkiből rocksztár, azt azonban jól példázza, hogy érdemes kitartanunk amellett, amiben jónak és jól érezzük magunkat, még ha a környezetünk nem is ért egyet velünk: ha pályaválasztás előtt állunk, ne csupán az elérhető fizetést mérlegeljük, vagy családunk terveit valósítsuk meg, hanem arra fókuszáljunk, amivel igazán szeretünk foglalkozni. Bár ma trendi diplomát szeretni, lehetséges, hogy mi épp asztalosként vagy dekoratőrként leszünk sikeresek. Ugyanez igaz lehet akkor is, ha már egy-két évtizede építjük a karrierünket: amennyiben valamiért nem érezzük úgy, hogy valóban a helyünkön lennénk, ne riadjunk vissza a váltástól, ugyanis valószínűleg sokkal jobb eredményeket érhetünk el egy olyan területen, ahol szívvel-lélekkel jelen vagyunk. Nehéz lesz? Igen! Megéri? Garantáltan!

Tanuljunk a legnagyobbaktól! - álláskeresés, kihívás, önbizalom

Alkossunk egyedit

A Queen nem félt kockáztatni: zenéjükkel semmilyen klisét nem követtek, és mindig igyekeztek valami egészen újjal előállni – gondoljunk csak a film címadó dalára, a Bohém rapszódiára, amit az opera műfaja ihletett. Még ha nem is ilyen mértékben, de az egyedi meglátások, innovatív ötletek ma valamennyi munkakörben működnek, sőt az erre való képesség gyakran elengedhetetlen a gyorsan változó piaci viszonyok között. Aki mer, az nyer: gondoljunk az önéletrajzunkra, vagy a személyes bemutatkozásunkra; amennyiben képesek vagyunk kitűnni a jelentkezők közül, máris lépéselőnyben vagyunk, és ha hosszútávon megtartjuk proaktív hozzáállásunkat, kezdeményezőkészségünket, az fejlődésünk, előrelépésünk kulcsa lehet. A jó irány valahol középen keresendő, találjuk meg tehát az egyensúlyt a szabálykövetés és az újító ambíciók között, viszont tekintsük intő jelnek, ha munkahelyünkön nem nyitottak a kreatív javaslatainkra. Lehet, hogy egy másik cégkultúrában találhatjuk meg a számításunkat.  

Éljünk békében önmagunkkal

A film tanúsága szerint Freddie Mercury a rendkívüli sikerek ellenére is csak nehezen találta meg az elégedettséget életében. Hogy ez a neveltetésével függ-e össze, vagy azzal, hogy fiatal korában sok gúnyolódás érte egyedi külseje miatt, esetleg nem élhette meg igazán a valahova tartozás érzését, azt nem tudhatjuk. Amit viszont következtetésképp, akár a saját karrierünk, életünk vonatkozásában is levonhatunk: hiába a hangzatos pozíció, a magas fizetés, ha nem vagyunk büszkék önmagunkra, nem leljük a helyünket mindebben, és a munkán kívüli életterületeink csorbát szenvednek, hiábavaló lehet minden törekvésünk. Amennyiben magunkra ismerünk, érdemes akár szakember segítségével górcső alá vennünk eredményeinket, és megtanulnunk értékelni azokat. Ha minden energiánkat, időnket a munka emészti fel, ajánlott visszavennünk a tempóból és kiegyensúlyozni a mérleget, még mielőtt az egészségünk látna kárát, vagy a karrierépítés miatt más fontos életeseményekről maradnánk le.

Vegyük fontolóra a fentieket, bízzunk önmagunkban és merjük menni az álmaink után, miközben arról se feledkezzünk meg, hogy az élet nem csupán a munkáról és a sikerről szól. Épp állást keresünk? A legjobb időszak, hogy átgondoljuk, milyen feladatokra vágyunk igazán, és akár egy képzésbe is belevágjunk az esetleges pályaváltás első lépéseként. A nekünk való munka közelebb van, mint gondolnánk: válogassunk a legfrissebb lehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, hivatás, tehetség, önbizalom