A szükség nagy úr, kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy megélhetésünk érdekében olyan munkát is el kell vállalnunk, ami nem a szívünk csücske. Szerencsés az, aki a kezdetektől fogva azt csinálhatja, amit szeret, ami az élete és a hivatása, ám ez igen keveseknek adatik meg. Ám a kevésbé testhezálló állásokat is könnyebb betölteni úgy, ha tudjuk, miért és terveink szerint meddig csináljuk, hogy a számlák kifizetésének biztonságát magunk mögött tudva készülhessünk a valódi énünk kamatoztatására.

A sztárok világában is akad példa szép számmal arra, hogy valaki egészen „lentről” kapaszkodott fel a sikerig.

A szívtipró Hugh Jackman például adminisztrátor volt, mielőtt bevette a mozivásznat, igaz, mindössze néhány hétig, ugyanis a főnökei szerint elviselhetetlenül sokat beszélt – már akkor is.

Jennifer Lopeznek a klasszikus kávéfőzési, aktarendezési feladatok jutottak, amíg egy ügyvédi irodában szorgoskodott. Mégis jó szívvel gondol vissza arra az időszakra, mert azalatt teremtette elő a művészeti tanulmányaihoz szükséges pénzt.

Takarítóból világsztár

Johnny Depp sem éppen álommelóval kereste a betevőt, miközben az álomgyárról fantáziált. Tollakat értékesített, telefonon hívogatta a reménybeli ügyfeleket.

Ránézésre Danny DeVitóról sem mondanánk meg, hogy egy fodrászszalonban bodorította a frizurákat, sőt egy kozmetikusi tanfolyamot is elvégzett. Talán mindenki jobban járt, hogy végül a színészet mellett kötött ki.

Quentin Tarantinóról köztudott, hogy videótékás volt, és az unalmában végignézett több ezer film inspirálta későbbi rendezői világát. Azonban a boldog tékás idők előtt egy moziban kezdte a karrierjét, ahol jegyszedő volt, és a filmekről is neki kellett felvilágosítást adnia a közönségnek. Ez annak fényében lehetett kellemetlen feladat, hogy Quentint egy erősen tizennyolc éven felülieknek szóló filmeket vetítő moziban alkalmazták.

Miley Cyrus sem csinált soha titkot abból, hogy látványosan felívelő előadói karrierje előtt vécéket is pucolt, hiszen egy takarítószolgálatnál helyezkedett el. Ráadásul ekkor tizenegy éves volt.

Láthatjuk tehát, hogy nem az a baj, ha úgy érezzük, pillanatnyilag nem vagyunk a helyünkön, és olyan munkát végzünk, ami nem áll közel hozzánk, a lényeg az, hogy soha ne felejtsük el, hogy mire vágyunk, és a szükség időszakaiban is afelé tegyünk lépéseket.

Nézzünk szét bátran a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint!  Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Ha pedig önéletrajz nélkül pályáznánk, használjuk a Mobilmunkát.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Papp Sándor

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

 

Címkék: karrier, karrierépítés, munka