Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Míg a nyaralások, hétvégi kertipartik, hosszú hétvégés kiruccanások dübörögnek, addig az irodában lelassul, elhalkul az élet picit. Kevesebben vagyunk, és aki bent is van, sokszor csak ábrándozva lézeng, a megbeszélések a nagy tárgyalóból áthelyeződnek a teraszra, vagy a közeli kávézóba, péntek délutánokra pedig eszünkbe sem jutna találkozót, vagy feladatot beírni.

Éppen ezért, sokan úgy gondolják, nyáron nem csak náluk, de más nagy, vagy nagyobb cégeknél is megáll az élet, így az új alkalmazottak keresése is. De valóban igaz ez? Valóban jobb, ha a munkakeresést az őszi hónapokra halasztjuk? A válasz röviden: nem!

Sőt! Több okból is, a nyár az egyik legjobb időszak arra, hogy rendületlenül álmaink állása után eredjünk.

Kevesebb a konkurencia

Gondoljunk csak bele, ha mindenki arra számít, hogy „ugyan, nyáron úgysem keresnek sehol embert, biztosan a HR is nyaral...”, sokkal nagyobb eséllyel jelentkezhetünk, hiszen szinte nem lesz konkurens önéletrajz az egyébként egyáltalán nem nyaralgató HR asztalán!

Decemberben például sokkal rosszabb esélyekkel indulnánk, hiszen az valóban az a hónap, amikor az éves zárások miatt a cégek legkisebb gondja is nagyobb annál, semmint, hogy új munkaerőt keressen. Bezzeg a július vagy az augusztus!

Itt az ideje tehát, hogy leporoljuk a CV-nket, esetleg egy ropogósan frisset készítsünk! Míg a konkurenciánk azon töri a fejét, hogy mit grillezen a következő kerti sütögetésen, mi a következő karrier lépésünket tervezhetjük.

A HR kevésbé elfoglalt

Igen, valóban beleütközhetünk egy-két „szabadságon vagyok” válaszüzenetbe, amikor szétküldjük az önéletrajzunkat, de hát a HR is megérdemel egy kis pihenést, nem igaz? Azonban, amikor bent vannak az irodában és dolgoznak, ők is kevésbé elfoglaltak, mint mondjuk egy évzáráskor, így több idejük marad a bejövő jelentkezésekkel foglalkozni. Ráadásul nagyobb eséllyel nem is olyan feszültek és stresszesek, mint, amikor például több száz CV ömlik be hozzájuk, így jóval nagyobb rá az esély, hogy pozitívan, jókedvűen olvassák majd el a miénket.

Szerezzük meg álmaink munkáját nyáron!

Könnyebben tudunk kivenni egy-egy félnapot

Nagyon izgalmas és lelkesítő tud lenni a pillanat, amikor végre behívnak minket egy állásinterjúra, amit nagyon szeretnénk, azonban könnyen az arcunkra fagyhat a mosoly, ha belegondolunk, hogyan fogjuk megoldani, hogy ott is tudjunk lenni.

Egy laza nyári hétköznap délutánt sokkal könnyebb szabaddá tenni, mint egy sűrű, leadási határidőkkel teli kora őszi, téli szerdát például. Anélkül, hogy füllentések bonyolult hálójába keverednénk, elég lehet egy kicsit átrendeznünk a napunkat, esetleg előző nap egy kicsit előre dolgoznunk, és máris szaladhatunk álmaink munkájának karjaiba.

A kapcsolatépítés is sokkal könnyebb

Ahogy mi is, mások is úgy vannak vele, hogy bármilyen alkalmat nagyon szívesen megragadnak arra, hogy kiszabaduljanak az irodából. Éppen ezért, ilyenkor érdemes felkeresnünk minden olyan régi, illetve jelenkori kapcsolatunkat, akik esetleg segíthetnek az álláskeresésben, karrierépítésben. Egy-egy átbeszélgetett kávézás vagy hosszú ebéd sokat lendíthet a karrierünkön.

Abban az esteben is sokat tehetünk a nyári, kényelmesebb hónapokban karrierünkért, ha éppen nem keresünk új állást. Ezeknek a Profession tippeknek köszönhetően a lazább napok is hasznosan telhetnek!

Pályamódosítás

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala