A határidő lejártáig, október 31-ig 80 pályázat érkezett az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) a háziorvosi letelepedési és praxispályázatokra - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 7, Pest megyében 9, Csongrád és Vas megyében 5-5, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3 háziorvosi praxist tölthetnek be.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy mintegy 200 háziorvosi praxis betöltetlen. A letelepedési pályázat keretösszege 500 millió forint volt. Tavaly 38 háziorvosi helyet töltöttek be, ehhez jött az idei 80 pályázat. Ónodi-Szűcs Zoltán a távirati irodának elmondta: így akár a felére is csökkenhet a tartósan betöltetlen praxisok száma.

Száznál több orvosra lenne szükség

Íme az állások!

- A Profession.hu-n 130-nál több állást kínálnak orvosoknak

- A közszférában ilyen orvosi állásokat találhatunk. 

- Háziorvosok ilyen pozíciók közül válogathatnak. 

- Orvoslátogatókat is keresnek.

- Pályakezdő orvosokat is keresnek. Részletek >>>

- A legtöbb munkalehetőség Budapesten van, emellett sok szakembert keresnek Zala, Győr-Moson-Sopron és Csongrád megyébe is.

- Külföldi állásokat is kínálnak. Részletek >>>

- A legtöbb állás betöltéséhez elengedhetetlen az angoltudás, de a németül vagy franciául beszélő orvosoknak is kínálnak munkát.

- Teljes, illetve részmunkaidős pozíciókat is hirdetnek. 

- Megváltozott munkaképességűek is találhatnak állást. Részeltek >>>

- Határozott idejű szerződéssel is elhelyezkedhetnek az orvosok, és alvállalkozóként is dolgozhatnak.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy háziorvosnak olyan konkrét ügyeket kell továbbvinni, mint például az alapellátás megerősítésének folytatása népegészségügyi szempontból, amihez forrást és eszközt is kapnak majd. Továbbá fontos feladata lesz az intézményeket úgy irányítani, hogy ne "egymás elől szipkázzák el" a munkaerőt és a forrást, de elvégzendő feladat a szociális ellátás leválasztása az egészségügyi ellátásról, hiszen - mint az államtitkár mondta - még mindig sok helyen szociális ellátás folyik az eredetileg gyógyításra finanszírozott ágyakon.

Ezeken kívül az Országos Tisztifőorvosi Hivatalra vár a minimumrendelet átalakítása egy tevékenységalapú szabályrendszerre, valamint az új fővárosi kórház ügye. Utóbbi kapcsán az államtitkár elmondta, miniszteri biztosként Cserháti Péter korábbi államtitkár, jelenleg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója felügyeli az új budapesti kórház beruházását. "Ahhoz, hogy haladjuk, párhuzamosan kell dolgozni" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, reméli, hogy az első eredményeket már a jövő év első felében érzékelheti a lakosság.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: állásajánlat, álláskeresés, egészségügy, orvos, munkalehetőség