Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkaügyi központok nyilvántartása szerint 177 867 álláskereső volt szakképzetlen 2016 áprilisában. A munkanélküliek száma 338 058 volt, tehát több mint a felüknek nincs szakmája – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adataiból.

Íme az állások, melyekhez elég a 8 általános!

- Jelentkezhetünk betanított munkás, csomagoló, gépkezelő, operátor, összeszerelő vagy segédmunkás állásokra.

- Az összes állást itt találjuk! 

- A legtöbb munka Budapesten van. 

- Külföldi munkát is kínálnak. 

- Nyelvismeretet szinte nem is kérnek a munkaadók, néhány állásnál előny az angol-, illetve a némettudás.

- Pályakezdőknek is kínálnak munkalehetőségeket, a legtöbb cégnél 1-3 év szakmai tapasztalat az elvárás. 

- Diákmunka, szakmai gyakorlat is található a Profession.hu-n.

- Megváltozott munkaképességű dolgozókat is keresnek. 

- A legtöbb állás fizikai munka, gyártás-termelés, emellett szállítási, vendéglátóipari, sőt irodai pozíciókat is hirdetnek.

- Érdekes módon sok szakmunkás pozícióra is keresnek szakképzetleneket. 

Egyébként az NFSZ nemcsak azokat sorolja a szakképzetlenek közé, akiknek a 8 általános a legmagasabb iskolájuk, hanem azokat a gimnáziumi érettségit szerzetteket is, akiknek szintén nincs szakképesítésük. Ők ilyen állásokat találhatnak!

     Szakképzettség nélkül is találhatunk munkát     

Fejlesztik a szakképzést és a felnőttképzést

7 milliárd forintos pályázatot írtak ki a szakképzés és felnőttképzés fejlesztésére. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében meghirdetett pályázat célja a felnőtt- és szakképzés minőségének növelése, a duális szakképzés kiszélesítése.

Kiemelt szempont a tanulásból a munkába állás átmenetének megkönnyítése, a szakmai képzési rendszer szervezeti megerősítése és minőségének javítása egyebek közt a munkaalapú tanulási rendszerek hatékonyabbá tétele révén.

A pályázat támogatja továbbá a felnőttkori, egész életen át tartó tanulás lehetőségeihez való egyenlő hozzáférés javítását minden korcsoport számára, a munkavállalók ismereteinek, készségeinek és kompetenciáinak naprakésszé tételét. Támogatható a rugalmas tanulási formák és a szakképzésben való részvétel előmozdítása.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: szakképzetlen, szakmunka, fizikai munka, érettségi, álláskeresés, állásajánlat