Jelenleg mintegy 300 ezer ember dolgozik a magyarországi infokommunikációs (IKT) szektorban, ugyanakkor mintegy 15 ezer szakember hiányzik – derül ki Magyar Telekom összesítéséből. A szektor velük 400 milliárd forintnyi GDP többletet állíthatna elő a cég számításai szerint. Egy informatikus négyszer annyi GDP-t állít elő, mint egy átlagos munkavállaló, és bruttó átlagfizetésük is csaknem megkétszereződhet.

Magyarországon a bruttó átlagfizetés jelenleg 250 ezer forint, a fejlesztők pedig átlagosan 400 ezret keresnek havonta, viszont a bér vezetői beosztás nélkül is több mint 500 ezer forintra nőhet. A magas fizetésre nagy esélye van annak, akinek műszaki diplomája van, 10 év feletti tapasztalattal rendelkezik, nagy cégnél dolgozik, lehetőleg a távközlési szektorban.

Sok-sok informatikus találhat állást

Íme az állások!

- Az összes IT-állás ITT található!

- Az IT fejlesztés, programozás terület állásajánlatait itt böngészhetjük.

- IT-üzemeltetés és telekommunikáció területén pedig ilyen munkák közül válogathatunk.

- Fejlesztőknek, programozóknak ilyen állásokat kínálnak, projektmenedzsment területre is keresnek informatikusokat.

- Keresnek IT-tanácsadókat, tesztmérnököket, rendszertervezőket is, emellett adatbázis szakértők, IT-tanácsadók és elemzők, valamint rendszerintegrátorok is rengeteg állást találhatnak.

- Az állások többségéhez elengedhetetlen az angoltudás. Részletek >>>

- Akár távmunkában is dolgozhatunk.

- Időszakos és részmunkaidős állásokat is kínálnak.

- A legjobban fizető állások között ilyen informatikai pozíciókat találunk.

- Vezetői állásokat itt kereshetünk.

- Gyakornoki helyeket és diákmunkát is találhatunk.

- Közel 1000 IT-szakembert Budapesten vennének fel a munkaadók, de  Pest , Hajdú-Bihar és Fejér megyébe is sok jelentkezőt várnak.

- Külföldi munkákat is kínálnak! Részletek >>>

Fontos az utánpótlás

Középtávon a legfőbb technológiai trend a dolgok internete, az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre jobban befolyásolni fogják a vállalatok és az intézmények életét, a hálózatok és a szolgáltatások üzemeltetése, fejlesztése pedig egyre nagyobb igényt támaszt a képzett informatikai szakemberek iránt - hívta fel a figyelmet a T-Systems Magyarország.

A minőségi utánpótlás kulcskérdés az informatikában, az Európai Unióban 825 ezer be nem töltött állást prognosztizáltak 2020-ra – jelezte Rékasi Tibor, a cég vezérigazgatója.

A Magyar Telekom Csoport által indított "Legyél te is informatikus!” program keretében már több mint 2000 gyereket oktattak az önkéntesek Budapesten és vidéken. A cél a pályaválasztás előtt álló diákok szemléletformálása, hogy az informatikára vonzó pályaként tekintsenek.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munka, állásajánlat, álláskeresés, informatikus, IT fejlesztő, hiányszakma