Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Év elején lett hatályos a fogyatékos személyek támogatásról szóló törvény módosítása, ami értelmében a látássérült emberek elemi rehabilitációra jogosultak. Az 2021-es költségvetésben 600 millió forint állt rendelkezésre erre a célra.

A pályázat eredményeként 11 egyesület nyert támogatást. Ez azt jelenti, hogy az országot már regionális szinten lefedő központok nyújtanak szolgáltatást a látássérült emberek elemi rehabilitációjában. Az elemi rehabilitáció pedig elvezethet egy foglalkoztatási rehabilitációhoz. Az elmúlt egy évben 148 ember jelentkezett a szolgáltatásra.

További célkitűzés volt, hogy a regionális központok mellett szolgálatópontok is létesüljenek.

Itthon cél, hogy minden megváltozott munkaképességű embernek, így a látássérülteknek is megadják azt a lehetőséget, hogy ha szeretnének és képesnek érzik magukat rá, akkor dolgozhassanak – említette az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Aktuális álláshirdetések

Ha épp keressük a nekünk való állást, akkor böngésszük át az álláslehetőségeket személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, hogy biztosan azonnal értesüljünk a nekünk való új munkákról!

Az aktuális álláshirdetésekből egyértelműen kirajzolódik, hogy szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan, a fizikai, segéd és betanított munka között pedig akkor érdemes szétnézni, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha képzettségünk szerint keresnénk:

- szakiskolai végzettséggel itt,

- középiskolai végzettséggel itt,

- főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala