Reggelek, mostantól másképpen

2019. január 15. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Sokszor érezzük úgy reggelente, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok. Még el sem indult a nap és már korán reggel úgy érezzük, hogy kifutottunk az időből.

Önnek ajánlott állások

A tervezés fontossága

Adunk néhány tippet, hogyan érhető el a kiegyensúlyozott indulás, mellyel feltöltődve vághatunk neki feladatainknak. Igyekezzünk előző este kialakítani a másnap reggelünk menetét. Amennyiben megadjuk az időt saját magunknak a nyugodt ébredésre és a napi feladatokra való ráhangolódásra, abban az esetben sokkal kiegyensúlyozottabb lehet a napi teljesítményünk és ez a közérzetünkre is kedvező hatással lesz majd.

Az idővel és annak hiányával mindannyian harcban állunk, nemcsak reggel, hanem sajnos életünk nagy részében. Azonban mindig van megoldás: számítsuk ki, mennyi idő szükséges számunkra reggelente, amely elegendő lehet arra, hogy nyugodtan tudjunk elkészülni, higgyük el, megéri annyival előbbre állítani az ébresztőt.

A reggeli étkezés

Sok esetben, olyan kifogásokat keresünk a reggeli étkezéssel kapcsolatban, mint például sosem jut rá elegendő időnk vagy éppen nem tudunk enni ébredés után. A reggeli fontossága azonban nem elhanyagolható, rengeteg kutatás és kísérlet bebizonyította, hogy megalapozza a délelőtti fizikai és szellemi tevékenységhez szükséges energiaszintünket.

Amennyiben fizikai munkát végzünk, különösen fontosnak számít a tartalmas és megfelelő reggeli étkezés. Amennyiben ez elmarad, könnyen előfordulhat, hogy leesik a vércukorszintünk és rosszul leszünk.

Természetesen ez igaz a szellemi munkát végzők táborára is, ebben az esetben csökken a koncentrációs képesség, ezáltal pedig romolhat munkánk minősége.

A folyadékbevitel

Köztudott, hogy éjszaka nagyon sokan vagyunk, akik nem kelünk fel inni. Az ilyenkor elmaradt folyadékbevitelt reggel mindenképp érdemes pótolni. Kerüljük a cukrozott üdítőket, inkább részesítsük előnyben a gyógyteákat, az ásványvizet vagy a tejet. A reggeli kávé mellé, elengedhetetlen, hogy megfelelően hidratáljuk a szervezetünket.

Reggelente igyunk meg egy pohár meleg citromos vizet, ez segít az egészségünk megőrzésében, illetve amikor már beleépül a napi rutinunkba, sokkal hamarabb fittebbnek érezzük majd magunkat. Az ivás létfontosságú alkotóeleme az egész napunknak.

Teremtsünk rendszert

Minden este előre készítsük ki a másnaphoz szükséges legfontosabb tárgyainkat, munkaruhánkat, ezáltal elkerülhetőek lesznek azok a bosszúságok, melyek abból fakadnak, hogy valamit már megint nem találunk. Törekedjünk a rendszer kialakítására és próbáljunk meg hozzászokni, hogy sokkal könnyebb, ha előre átgondoljuk, mire van szükségünk másnap, feladataink tökéletes elvégzéséhez.

Akár 10 perc is elég

Főként abban az esetben, ha fizikai munkát végzünk, nagyon korán kezdődik a munkaidőnk. Sajnos ilyenkor nincs idő arra, hogy reggel elmenjünk hosszabban edzeni, viszont van megoldás. Egy rövidebb testmozgást, akár a négy fal között is beiktathatunk a napirendünkbe. Az ízületek átmozgatása, vagy a friss levegő jótékony hatása feltöltődést ad és olyan lendületet képes biztosítani, amely a nap végéig ki tart.

Pozitív gondolkodás

Hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy ez is egy ugyanolyan nap, mint a többi. Elindul a reggel, el kell indulni munkába, állandó napi rutin, amely sok esetben feszültséget jelent számunkra. Kiemelkedően fontos a pozitív életszemlélet.

Minden nap új motivációt, új célokat és sikereket hozhat magával. Sokszor könnyebb pozitívan gondolkodni, mint az remélnénk, csak törekednünk kell rá. Néhány reggelen nem is kell nagyobb lendület, mint hogy nyugodtan adjunk magunknak egy percet élvezni a nap indulását.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További cikkek az álláskeresésről
További cikkek az álláskeresésről
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Álláskeresés a pszichológus szemével

2019. március 27.
Egy új nézőpont és számtalan azonnal bevethető tanács mai cikkünkben. Kötelezően ajánlott, nem csak aktuálisan állást keresőknek! Bővebben

-

Pozitívra hangolva

2019. március 14.
Vajon a körülményeink határozzák meg, hogyan érezzük magunkat, vagy kizárólag rajtunk múlik, milyennek látjuk az életünket? A pszichológus válaszai és tanácsai következnek. Bővebben