Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden változik körülöttünk, ez tény, ha azonban az éppen fennálló körülményeinket nem is tudjuk befolyásolni, a gondolatainkat igen! Természetesen nem arról van szó, hogy örülnünk kellene a nehézségeknek, de sokat tehetünk azok sikeres átvészeléséért, könnyeb megéléséért. Lássuk, mit tehetünk! 

1. Változtassunk a hozzáállásunkon

A különböző váratlan életesemények egyikünket sem kímélik, életünk során jellemzően többször is szembe találjuk magunkat valamilyen nehézséggel. Bár lehetetlen elkerülni ezeket a fordulatokat, azt eldönthetjük, hogyan reagálunk rájuk.

Tartsuk szem előtt, hogy mindig van választásunk: ahelyett, hogy tehetetlenül keseregnénk a rossz sorsunk miatt, tekinthetünk a problémáinkra egyfajta lehetőségként, értékes leckeként. Ez persze egyáltalán nem könnyű, viszont a nézőpontváltás garantáltan jobban épít bennünket, mint a panaszkodás. Gondoljuk át, mit tanítanak nekünk a mindennapok, és esetleg mit nyerünk általuk: több időt töltünk a családunkkal, gyakrabban ülünk le játszani a gyermekünk mellé, többet olvasunk, talán elkezdtünk tanulni is valamit. Válaszoljuk meg naponta ezeket a kérdéseket, és a hatás nem fog elmaradni!

2. Lépjünk ki az áldozati szerepből

Ha váratlan szituációkban kizárólag azt a kérdést mormoljuk magunkban, hogy miért pont velünk történik mindez, érdemes egy kicsit hátra lépnünk, és tágabb perspektívából szemlélnünk az eseményeket, meg persze a saját reakcióinkat is. Talán nem könnyű elfogadnunk, de amíg csak áldozatként tekintünk önmagunkra, az a tétlenségünket is borítékolja, hiszen azt erősíti bennünk, hogy semmilyen ráhatásunk nincs az életünkre, a mindennapjainkra. Ez azonban nincs így! Bármilyen ismeretlen, bizonytalan helyzettel nézünk is szembe, mindig léteznek megoldások, B, sőt C tervek, akkor is, ha éppen most nem látjuk őket. Vegyük a kezünkbe az irányítást, és találjuk meg azt az egyetlen, apró lépést, amit akár már ma tehetünk magunkért, a munkánkért, a magánéletünkért. Ha egyedül nem megy, hívjuk fel egy barátunkat, aki kívülállóként azt a lehetséges utat is észre fogja venni, amit mi nem.

3. Keressük a kapcsolatot a pozitív szemléletű emberekkel

Kiegyensúlyozott időszakokban sem árt, bonyolult helyzetekben pedig kifejezetten sokat segíthet, ha olyan emberekkel kapcsolódunk, akik nálunk derűsebben, sőt kimondottan optimistán látják a világot.

Biztosan vannak ilyen barátaink, családtagjaink, kollégáink: beszéljünk velük telefonon, váltsunk üzeneteket, akár naponta többször is, és szervezünk közös online összejöveteleket, ahol akár virtuális koccintás mellett lehetünk részesei egy jó hangulatú estének, nevethetünk, és töltekezhetünk. És ha épp nincs lehetőségünk minderre, próbáljuk ki, milyen érzéseket kelt bennünk, ha a reggeleinket egy mosollyal indítjuk – meg fogunk lepődni!

4. Írjunk hála- és boldogságnaplót

Kutatások is kimutatták már, hogy memóriánknak sokkal több időbe és energiába telik elraktározni a kellemes élményeket, mint a negatívakat. Amikor pedig valamilyen nagy változás áll be az életünkbe, még nehezebb előhívni mindazt a szépet és jót, ami korábban történt, vagy épp egy adott napon történik velünk. Vegyünk elő egy papírt, és írjuk le, mi mindenért lehetünk hálásak: értékes kapcsolataink, életre szóló kalandok, egy különleges utazás vagy épp hűséges házi kedvencünk gondolata is boldoggá tehet minket. Minél többször készítünk hasonló listát, annál inkább képesek leszünk örülni az apró dolgoknak, és koncentrálni a minket érő vagy körülvevő sok jóra – mert bizony most is akadnak, ha észrevesszük őket!

Ha jelenleg állást keresünk, tisztázzuk le személyes prioritásainkat, és válogassunk a több ezer lehetőség között. Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, és akkor se csüggedjünk, ha az első próbálkozásunk nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, hiszen ezzel a tapasztalattal is közelebb kerültünk a számunkra testhezálló munkához!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, fejlődés, lehetőség, hozzáállás, gondolkodás