Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Azt a hangulatot, ami ilyenkor, decemberben a munkahelyen uralkodik, nagyjából ahhoz lehetne hasonlítani, amikor Tutajos a Tüskevár című regény elején, matematika órán az ablakon kibámulva, már a vízpartról és a horgászásról álmodozik.

Ahogy visszük be az év végi elszámoló számadatokat az Excel táblázatba, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy két képlet beillesztés között már azt számolgatjuk, hogy mennyi bejglit kell sütnünk, hogy az egész családnak elég legyen, illetve mennyi csomagolópapírra van szükség az összes ajándék becsomagolásához.

Pedig még ki kell tartanunk, a két ünnep közötti munkanapokon is. Éppen ezért, ha összeszedjük magunkat és legyőzve az év végi fáradtságot, energikusan és hatékonyan fejezzük be az évet.

Ne engedjünk a kísértésnek!

A Titkos Mikulás ajándékok, a kollégák által felhalmozott, friss házisütemények illata, és a céges karácsonyi bulik viharában valóban nem egyszerű a munkára összpontosítani, de azért nem lehetetlen küldetés!

Ha hátravan még egy-két ajándék, amit be kell szereznünk, vagy a karácsonyi menühöz hiányzik még néhány hozzávaló, semmiképp ne munkaidőben igyekezzünk beszerezni őket! Felejtsük el az ebédszünetben plázába szaladgálást, vagy a webshopok böngészését a munkaidő utolsó fél órájában! Sokkal hatékonyabb, ha munka előtt vagy után, összeírt listával a kezünkben pipáljuk ki a teendőket.

Akármennyire csábítóak is a késő estébe nyúló koccintások, ha valóban energikusan szeretnénk befejezni az évet, igyekezzünk úgy tervezni a hétköznap estéinket, hogy bőven legyen időnk pihenni.

Plusz energia az utolsó napokra

Csipegessük fel a morzsákat!

Az általános ünnepi hangulatban mindenki egy kicsit felszabadultabban viselkedik. Több kolléga már rég a szabadságát tölti, akik pedig bejárnak dolgozni, nos, ők is inkább egyre hosszabbra nyújtják a kávészüneteket. A legtöbben úgy gondolják, ez az általános, így szinte senki nem is várja el senkitől, hogy a maradék, kevésbé sürgős feladatokat elvégezzék.

Pontosan ilyenkor kell közbelépnünk, és „lecsapnunk” ezekre az árválkodó projektekre. Kezdjünk bele egy riportba, amit majd januárban kell leadnunk, vagy vegyünk át egy-két feladatot szabadságon lévő kollégáinktól. Ha pedig épp, hogy decemberben sokszorozódnak meg a saját feladataink, bizonyítsuk be magunknak is, illetve a főnökünknek is, hogy még akkor is tudjuk kezelni a stresszt, amikor nem áll minden erőforrás a rendelkezésünkre.

Gondoljunk arra, hogy minden egyes hasznosan eltöltött decemberi munkanap jelentősen megkönnyíti majd a januári visszatérésünket!

Gondoljunk a jövő évre!

Azzal tudjuk a legerősebben feltenni a pontot a 2018-as évre, ha időben elkezdjük tervezni a 2019-eset! Elvégre, gondoljunk bele; ha januárban kezdünk neki összeszedni, hogy milyen feladatok várnak ránk az évben, illetve, hogy miket szeretnénk elérni, akkor már bőven térdig járunk majd februárban a Valentin napi szívecskés csokoládékban, mire minden dolgot is ki tudunk pipálni a listáról.

Készítsünk to-do listát!

Írjunk össze minden olyan feladatot, amit január első hetében el kell végeznünk. Milyen emaileket kell kiküldenünk? Melyik ügyfelekkel kell felvennünk a kapcsolatot? Melyik projektre kell feltétlenül ránéznünk?

Így egyrészt muszáj átgondolnunk, hogy mi az, amit mindennek fényében még decemberben le kell zárnunk, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy a következő évünk is hatékonyan indul majd.

Álmodjunk nagyot!

Gondolkozzunk egy kicsit nagyobb volumenben is. Ötleteljünk a cég következő évi stratégiáján, gondoljuk át, milyen új feladatokat vennénk át szívesen, mik azok a dolgok, amiken szívesen változtatnánk a jövőbeni hatékonyság érdekében, illetve, hogy mi személyesen milyen eredményeket szeretnénk letenni az asztalra.

Ha pedig esetleg éppen a munkaváltáson gondolkodunk, annak érdekében is sokat tehetünk még az év végén! Számtalan friss lehetőségvár ránk, amelyek közül személyes preferenciáink szerintválogathatunk. Váljunk láthatóvá a munkaadók számára, frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide. Kérjünk hírleveletés Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem.

Az ünnepeknek valóban a pihenésről kell szólniuk, márpedig hogyan kapcsolódhatnánk ki jobban, mint ha tudjuk, hatékonyan fejeztük be az évet, és mindent átgondoltan és rendezetten zártunk le. Higgyük el, megéri az utolsó napokba belefektetett plusz energia!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala