Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium több mint 2 milliárd forintot fordított az idén munkahelyteremtésre. A pályázaton csak Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek vissza nem térítendő támogatást kaphattak építési jellegű, valamint új gépek, berendezések, technológiák beszerzése során felmerült költségeikre.

A regionális munkaügyi központok a márciusi beadási határidőig összesen 201 pályázatot fogadtak be, több mint 3 milliárd forint igénnyel. Végül 145 vállalkozás részesült támogatásban. A pályázók 1874 új munkahely kialakításához - ezeken a munkahelyeken pedig 1502 regisztrált álláskereső tartós foglalkoztatásához - nyertek el vissza nem térítendő támogatást. A támogatással egyben 3831 munkahely megőrzéséhez is hozzájárulunk. Az elbírálásnál előnyt jelentett az álláskeresők, közülük is a hátrányos helyzetűek (tartósan nyilvántartásban lévő álláskeresők, romák, pályakezdők, megváltozott munkaképességű személyek) alkalmazása, a létrehozni tervezett új munkahelyek száma, valamint a beruházásban érintett térség, település hátrányos helyzete is.

Átfogó megoldáscsomag

Magyar munkahelyek megmentésére hirdetett pályázatot a Develor Tanácsadó Zrt. is. Azt ajánlották fel a nyertesnek, hogy az új válságkezelő csomagjukat ingyen veheti igénybe, legalább 10 millió forint értékben. A Develor a tanácsadók közt elsőként ismerte fel a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásait, és az ebből adódó vállalatvezetői igényeket. Közel egy éves belső fejlesztő munka eredményeként, a felhalmozott tudásbázisát és tapasztalatait, egy átfogó megoldáscsomagként foglalta egységbe, mely a Develor Értéklánc, azaz a DÉL elnevezést kapta.

Az új módszer lényege, hogy a cégek egészére koncentrál, és két a szervezet sikerességét leginkább meghatározó területen fejt ki pozitív hatást. A cégvezetés hatékonysága és az értékesítés működése az a két terület, amely leginkább hatással lehet a vállalat sikerére. A DÉL értékesítés-fejlesztő és vezetői hatékonyság növelő eszközrendszere a szervezetek teljes működésére és eredményességére hat. A DÉL alkalmazása szervezeti hatékonyság- és eredménynövekedést jelent, így hozzájárul magyar munkahelyek megtartásához vagy akár újak teremtéséhez.

Pénzzel és tudással óvják a munkahelyeket

A pályázat elbírálásában neves gazdasági szakemberek működnek közre. A pályázat zsűrijében helyet kapott dr. Bőgel György, a CEU Business School professzora, Takács János, az Electrolux vezérigazgatója, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke és Fluck Benedek, a Bosch vállalatcsoport HR igazgatója. A szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, és dönt a nyertes vállalatról.

"Végre egy pályázat, amely a társadalmi felelősség jegyében született! Szívből üdvözlöm a Develor egyedülálló kezdeményezését, akik saját tanácsadói tudásukat és szakmai munkájukat ajánlják fel a győztesnek, hogy segítsék egy hazai vállalat fejlődését. Remélem, hogy a példájukat mások is követik majd. Ígérem, hogy a zsűri semleges pozíciójú elnökeként mindent megteszek a legjobb pályázat kiválasztása érdekében. Győzzön a legjobb!" - lelkesítette a pályázókat dr. Bőgel György.

A nyertesek fele visszalépett

A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány jóvoltából kiderült, mely munkahely-megtartási támogatások bizonyultak hazánkban a legnépszerűbbnek, illetve a legeredményesebbnek. A támogatások elégedettség-felmérésének eredményeiről elsőként Szalai Piroska, a Lifelong Learning Magyarország Alapítvány szakmai vezetője számolt be a Tudástőke 2010. című konferencián. A kutatásból, melyet 136 magyar cég- és HR-vezető töltött ki, megtudhattuk, hogy a támogatások népszerűsítési kampánya sikeresnek mondható, a hazai vállalkozások döntéshozóinak csupán egytizede nem hallott még soha ezekről.

A legismertebb támogatás az Országos Foglalkoztatási Alapítvány (OFA) "Megőrzés" című pályázata volt, melynek célja a munkavállalók munkahelymegőrző képességének javítása képzéseken, illetve bértámogatási konstrukciókon keresztül. Ugyanerre a pályázatra pályáztak a legtöbben (39 százalék). A TÁMOP (illetve korábban a HEFOP) által indított munkahelyi képzések támogatásának elnyerésével már csak feleennyien próbálkoztak meg. Viszonylag népszerűnek bizonyult még a Start Program, s csupán néhányan említették a GOP (korábban GVOP) beruházási projektekhez kapcsolódó képzések támogatását, illetve az OFA "Plusz 1 fő", "Új kilátások" és "Munkába" című támogatásait.

A nyertes pályázatok közül a teljes egészében, vagy részben megvalósítottak aránya a Lifelong Learning Magyarország Alapítvány kutatása alapján nem mutat kedvező képet. A válaszadók 21 százaléka nyert ugyan a "Megőrzés" pályázaton, azonban csupán tizedük az, aki meg is valósította a projektet. A TÁMOP/HEFOP munkahelyi képzések támogatása esetében ez az arány szintén hasonlóan alakul: 11 százalék nyert és 6 százalék valósult meg.