A Mashable karrierportál olyan, valóságos állásajánlatokat válogatott ki, amelyek tényleg az álommunka kategóriájába tartoznak. A stressz-szint szempontjából legalábbis mindenképpen.

1. Pandagondozó

Az óriáspandák megóvásáért felelős kínai szervezet Szicsuán tartományban hirdette meg a pandagondozói állást, mely évi 32 ezer dolláros fizetéssel, ingyen étkezéssel, közlekedéssel és szállással jár. "A munkának egyetlen küldetése van: 365 napot a pandákkal tölteni, osztozni örömükben és bánatukban" - áll a szervezet által megfogalmazott álláshirdetésben.

Az ideális jelölttel kapcsolatban azonban elvárások is vannak: 22 év felettiek jelentkezését várják, jó írás- és fotós készségekkel kell rendelkezzen, tudjon alapvető dolgokat a pandákról és elkötelezettnek kell lennie a megóvásuk iránt.

Pandasimogatásból is meg lehet élni!

2. Vízicsúszda-tesztelő

Vízi csúszdákon száguldani úgy, hogy a munkaadó minden utazási költségünket állja és még fizetést is ad, túl szépnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. De a "csoda" tavaly megtörtént egy Seb Smith nevű 22 éves fiatalemberrel, akit a First Choice Holiday Resort 2000 jelentkezőből választott ki a "munkára". A feladat a cég számos üdülőhelyen található csúszdaparkjainak tesztelését és értékelését jelentette.

Smith olyan szempontok alapján pontozta a csúszdákat, mint "adrenalin faktor" vagy "a legnagyobb csobbanás". A 30 904 dolláros fizetéssel járó munka hat hónapos fix időre szólt, és ha a dolgozó ezalatt nem pancsolta volna ki magát, plusz egy hetet eltölthetett másodmagával az ingyen a tesztelt üdülőhelyek bármelyikén.

3. "Áligazgató"

Bizonyos kínai vállalatok nyugati kinézetű férfiakat vesznek fel "hamis" igazgatónak azzal a küldetéssel, hogy vállalati fotókon pózoljanak. A cég célja, hogy az európai megjelenésű munkatárs szerepeltetésével a nemzetközi üzleti világban jó összeköttetésekkel rendelkező, megbízható vállalat szerepében tetszelegjenek.

Mitch Moxley kanadai újságíró el is vállalat egy ilyen "munkát", és minőségellenőrként pózolt a céges fotókon. Elmondása szerint egy barátjának a barátja által hallott a lehetőségről, de akár helyi, hivatalos álláshirdetésekben is rá lehet bukkanni egy-egy " áligazgatót" kereső kiírásra. 

4. Luxuságy tesztelő

Pénzt keresni alvás közben irreálisnak tűnhet, de 2009-ben éppen ezt tette Roisin Madigan, aki körülbelül 1600 dollárnak megfelelő összeget kapott egy Simon Horn nevű, luxuságyakra és matracokra specializálódott cégtől.

A hölgy csúcskategóriás ágyakban aludt egy hónapon át minden egyes éjszaka és tapasztalatairól blogot írt. A cég marketing menedzsere elmondta, hogy Madigant arra vették fel, hogy szerepeljen egy "alvás felmérésen", melynek keretében objektív véleményt kértek tőle a termékekről. A vállalat szerint leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jól aludjon éjszaka.

5. Google triciklis felderítő

Képzeljük el, hogy a világot járjuk egy háromkerekű járgányon, melyre a Google 9 utcafigyelő kamerája van szerelve. A cég a külön erre a célra kialakított emberi meghajtású triciklik pedálozásához keres munkaerőt, így a nehezen bejárható utcácskákba is eljuttathatja kameráit. A munka kiemelkedő tájékozódási készségeket és fizikai állóképességet igényel, így a cég legszívesebben sportolókat alkalmaz erre a pozícióra.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Csokoládékóstoló

Csokoládét majszolni a megélhetésért sokak számára az édes élet szimbóluma, ennek a valóra váltását kínálja a Godiva Chocolatier csokoládégyár. Jennifer Koen, a cég volt termékfejlesztési igazgatója saját maga járt elől a jó példával, amikor csokoládé szakértőnek képeztette ki magát. Az édesség esztétikai megjelenése, illata és íze egyaránt a vizsgálat tárgyát képezi - magyarázta a minap a Fox Newsnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy minden érzékszervünket használnunk kell ahhoz, hogy teljes mértékben megérthessük a csokoládé összetettségét.

A legtöbb profi kóstoló az élelmiszer tudomány vagy a termékfejlesztés területén dolgozik. Az "entry-level", vagyis kezdő pozícióban átlagosan évi 30 ezer dollárt, míg igazgatói szinten akár évi 60 ezret is megkereshetnek.

Címkék: álommunka, fizetés, igazgató, pozíció, álláskeresés

Szemlézte: Fogas Krisztina