Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy álláskeresési szakaszban több problémával is szembesülhetünk: kiesünk a „munka világából”, nincsen pénzügyi forrásunk képzésre, egy időre elveszíthetjük az önbizalmunkat, és ha fontos pozícióban voltunk, akár a kapcsolati hálónk is átalakulhat. Néhány ötlet, amely segíthet, hogy ne essünk ki a napi rutinból, illetve hogy továbbra is kapósak maradhassunk.

1. Építsük fel a napunkat!

Ha éppen keressük a helyünket, és több szabadidőnk van, akkor is töltsük aktívan a napjainkat. Nem szabad ellustulni, a munkaerőpiacon a legjobb formában levőkre csapnak le a cégek. Adhatunk pár pihenőnapot magunkat, de utána állítsunk fel napirendet. Osszuk fel a napszakokat, és határozzunk meg időlimitet egy-egy tevékenységre. Vezessünk határidőnaplót, amiben a napi feladatokat is vezetjük.

2. Nézzük át a napi híreket!

Most legalább van időnk átfutni a napi híreket egy kellemes kávé mellett. De legyünk tudatosak! Szenteljünk nagyobb figyelmet olyan tartalmaknak, amelyek a szakmánkhoz kapcsolódnak. Tartsuk az agyunkat „ébren”. A munkáltatók díjazzák, ha tisztában vagyunk az aktuális hírekkel, információkkal.

 Önképzés pénz nélkül 

3. Autodidakta módon tanulni

Az alternatív felnőttképzésben is egyre több helyen alkalmazzák az on-the-job módszert, amelynek lényege, hogy a munkavégzés közben; a gyakorlati idő alatt szerezhetőek meg a munkához szükséges készségek.

Online tananyagokon és videókon keresztül tanulnak a hallgatók, annyi könnyebbséggel, hogy mentor segíti őket. Nos, otthoni környezetben magunkra vagyunk utalva, de nyugtasson meg a tény, hogy máshol több százezer forintot kell fizetni azért, hogy autodidakta módon szedjük fel az ismereteket. Tehát, a Google tényleg a jó barátunk: keressünk, kutassunk, állítsuk össze a saját tudásbázisunkat, amelyet rendszerezzünk.  

 

4. Járjunk konferenciákra!

Érdemes feliratkozni különböző hírlevelekre, és böngészni az esemény naptárakat. Ne üljünk otthon, járjunk annyi meetupra, konferenciára amennyire tudunk. Találkozzunk annyi emberrel, amennyivel lehetséges. Rengeteg információt lehet összeszedni az ilyen találkozók alkalmával. Felérnek egy egynapos tréninggel is, s nem mellesleg, hasonlóan motivált és kreatív emberekkel találkozhatunk.

5. Céges vagy gyártói oldalak

Ha technikai ismereteket akarunk felszedni, keressünk gyártói oldalakat. Ha más témában vagyunk érdekeltek, akkor olyan vállalatok, tanácsadók oldalait keressük, akik az adott területen tevékenykednek (pénzügy, marketing, HR, építészet). Számtalan értékes információk lehet találni. Akár azzal is megpróbálkozhatunk, hogy konzultációs időpontot kérünk egy-egy releváns szakértőhöz.

5+1. Jó példák: mások hogyan csinálják?

Keressünk olyan példákat, mintákat, akik önmaguk építették fel magukat, szakmai ismereteiket. Gyakorta lehet találkozni olyan emberekkel, akik autodidakta módon fejlesztették magukat és váltak a szakmájukban elismertté. Olvassuk el a történetüket, ők hogyan fogtak hozzá. A lényeg, hogy hasznosan töltsük el „várakozási” időt, ha megérkezik a munkalehetőség, amire vártunk, legyünk készen rá.

Mialatt otthon képezzük magunkat, naponta nézzünk szét bátran a legfrissebb álláslehetőségek között is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább növelnénk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítését. Minél több lehetőséget vizsgáljunk meg, hogy minél hamarabb megtaláljuk munkahelyünket.

Készítette: Sebők Viktória

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, önképzés