Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A technológiai iparágakban érzékelhető munkaerőhiányt a digitális robbanás idézte elő. „Az ügyfelek egyre inkább elvárják a szolgáltatóktól, hogy ügyeiket a világhálón intézhessék. Valamennyi szakmában fokozódik a munkafolyamatok digitalizációja, a pénzügyi szektorban ma már minden a digitális térben folyik. Mindez olyan gyorsan zajlott le, hogy az oktatás számára komoly kihívást jelent a növekvő szakemberigény kezelése világszerte” – vázolja a helyzetet Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR vezetője.-nyerjük meg a legjobb IT-sokat! - álláskeresés, karrier, IT

Az informatikusok közül a szoftverfejlesztők iránti igény növekszik leginkább. „Arra számítunk, hogy emellett a következő évek fókuszterületei az adatbányászat és az IT biztonság lesznek, hiszen a digitális világ egyre több adatot termel, melyek rendszerezése, kezelése és védelme nélkülözhetetlen feladat” – teszi hozzá a szakember.

A legfiatalabbaké a jövő

Mivel hatalmas a verseny a tehetségekért, nagyon fontos, hogy a fiatalabb generációk számára egyértelmű legyen, hogy milyen lehetőségek közül választhatnak. „ Jelen vagyunk karrier-rendezvényeken, meetupokon, illetve számos, diákoknak szóló programmal is segítjük a leendő gyakornokainkat és frissdiplomásainkat, hogy betekintést nyerjenek a cég életébe. Nyílt napjainkon nemcsak a munkafolyamatainkat és értékeinket ismerhetik meg, hasznos tippeket is kapnak, amelyeket aztán az álláspályázataik során bevethetnek. Szervezünk próbainterjú napokat, amelyeken az érdeklődők jelenlegi tudásszintjükről tét nélkül kaphatnak visszajelzést ” – avat be Balázs

Az egyetemistákon túl a fiatalabb generációnak is figyelmet szentel a cég: „nekik szóló kezdeményezésünk például a SKOOL. Ennek keretében középiskolás lányokat ismertetünk meg a programozás világával. Ugyanígy nagy örömmel támogattuk a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt is. De ezekre az együttműködésekre nem is toborzásként, hanem inkább olyan lehetőségként tekintünk, amikor az IT vagy a pénzügy gyakorlati szempontú bemutatásával hozzájárulhatunk a fiatalok sikeres, felkészült pályaválasztásához.

Vonzó munkahely

Az IT munkaerőpiacán a vállalatok igyekeznek hosszútávon vonzó munkahellyé válni a jelentkezők számára: kedvező juttatásokat és további többlet-szolgáltatásokat nyújtanak a nekik bizalmat szavazó munkavállalóknak.  Egyre jellemzőbb a rugalmas munkavégzés, a távmunka lehetősége, a 21. századi munkakörnyezet és a munkán túli tevékenységek (érdeklődési körök, jótékonyági programok) aktív támogatása, szervezése.

Cégünknél nagy hangsúlyt kapnak az úgynevezett well-beeing szolgáltatások. Ezek olyan, az irodában elérhető lehetőségek, amelyek a munkatársak fizikai, szellemi, családi vagy pénzügyi jólétét segítik elő. Ide sorolhatóak például az irodai jóga órák, a szakértőkkel való személyes konzultáció pénzügyi kérdésekről, rendszeres belgyógyászati rendelés, dohányzás-leszoktató- vagy egyéb egészségmegőrző kampányok, önvédelmi kurzus, süteménysütő verseny, melanóma-szűrés, pszichológiai- és jogi tanácsadás vagy irodai masszás” – részletezi a szakértő.

Értékes fejlődés

A versenyképes fizetés és a megnyerő munkakörnyezet mellett a szakmai fejlődés nyom a legtöbbet a latban a fiatal szakemberek számára. „Szervezünk olyan intenzív tanfolyamokat, mint a Java vagy a Python Akadémia, amelyeken informatikusok vagy informatika iránt komolyan érdeklődők mélyülhetnek el az adott területen. A programot követően a cég foglalkoztatási lehetőséget is biztosít a résztvevőknek, így valós munkakörnyezetben tudják kamatoztatni a megszerzett tudást” – fejti ki Balázs.

Nyerjük meg a legjobb IT-sokat! - álláskeresés, karrier, IT

A HR vezető hangsúlyozza, hogy a vállalat a karrierfejlődést is szem előtt tartja: „pozíciót és feladatköröket is lehet váltani nálunk, sőt aszakterületek közötti átjárást is támogatjuk. Globális méretünkből fakadóan nagyon széles a nálunk elérhető szakmai területek száma. Minden csapat a feladathoz illő projektmódszertant és programnyelvet használ, más az ügyfele és földrajzilag is más összetételű. A szoftverfejlesztő kollegák így érdeklődésüktől függően specializálódhatnak egy-egy üzleti területre vagy alkalmazásra, hogy új technológiákat ismerjenek meg. Emellett rendszeres képzésekkel támogatjuk őket, hogy szakmai és iparági tudásukat, valamint személyes készségeiket (pl. kommunikáció, időmenedzsment, üzleti angol) fejleszteni tudják.

Jelentkezőre szabott feladatok

Az általános kiválasztási szemlélet szerint a vállalatok pozíciókhoz toboroznak munkaerőt. „Ezt megfordítva, mi a folyamat elején a pályázók szakmai- és személyes készségei mellett a bennük rejlő lehetőségek és preferenciák felmérésére fókuszálunk a jelenlegi tudásszint helyett. A felvétel utolsó szakaszában ezek alapján a jelentkezőhöz leginkább illő csapatokat mutatjuk be, így lehetőségük van több alternatíva közül kiválasztani a számukra legmegfelelőbbet” - mesél a bevált gyakorlatról a szakember.

Ha IT programozás, fejlesztés területén szeretnénk elhelyezkedni, nézzünk szét itt a több, mint 700 lehetőség között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, hogy biztosan ne maradjunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról: kérjünk hírlevelet, Facebook értesítést, és töltsük fel önéletrajzunkat ide! Ha pedig CV nélkül pályáznánk, használjuk a Mobilmunkát.

 

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, IT, informatika