Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy magyar és egy külföldi interjúalanyukkal arról beszélgettünk, hogyan halászták el a sok pályázó elől az ígéretes munkalehetőségeket kizárólag a nyelvtudásuknak köszönhetően! Nézzük!

"Véletlenül hozta úgy a sors, hogy megtanultam portugálul, a férjemnek köszönhetően. Egy nyaralás alatt találkoztunk, szerelem volt első látásra, és hónapokon keresztül leveleztünk, amikor eldöntöttem, hogy meg akarom tanulni az ő anyanyelvét. A tanulás így, ilyen motivációval elég gyorsan ment, ugye… Aztán össze is házasodtunk, és Budapesten telepedtünk le. Amikor hirtelen sajnos munkanélkülivé váltam – addig egy könyvelő irodában vittem az összes adminisztrációt -, akkor fogalmam sem volt, mihez kezdjek. Megpályáztam minden szembe jövő hirdetést, de semmi. Aztán az itt élő portugál barátaim egy hétvégén küldtek egy e-mailt, hogy utazási iroda keres kifejezetten brazil luxus utakhoz utazásszervezőt, ahol nagyon fontos az anyanyelvi portugál nyelvtudás. Azonnal nekiláttam, a férjem segített megírni a motivációs levelet is, és három nappal később felvettek!!! Nagyon boldog vagyok, imádom a munkámat, változatos, izgalmas, lendületes, sosincs két egyforma napom, és nagyon eredményes vagyok a főnököm szerint is. Ezt kizárólag annak köszönhetem, hogy itthoni viszonylatban van egy különlegesebb nyelvtudásom, hiszen angolul, németül, stb. már a legtöbben beszélnek, ott azért nehezebb érvényesülni a sok pályázó között.”

Annamária, 38, utazásszervező

"Nekem nem volt nagy karrierlehetőségem először Budapesten, Lengyelországból költöztem át ide a jobb munkalehetőség érdekében. Azonban kizárólag az anyanyelvem miatt szinte azonnal kaptam munkát, egy call centerben kezdtem el dolgozni operátorként, a lengyel régióval tartottam a kapcsolatot. Műszaki egyetemi diplomám van, építészmérnök vagyok, de valahol el kellett kezdeni. Nem bántam meg, hogy elvállaltam, mert alig telt el egy év, már megpályáztam a saját szakmámban is állásokat, és ma egy építészirodánál dolgozom projektmenedzserként. A lengyel tudásomat ott is jól használom, mert több nemzetközi projektünk is van, és az egyik partnercégnél lengyel a vezérigazgató! Már csak emiatt is sokkal gördülékenyebb a közös munka, és ez jelentős üzleti eredményt jelent a cégemnek.”

Krzysztof, 31, projektmenedzser

Nyelvtudás miatt kaptak álommunkát

Tanulságos történetek, melyeket érdemes végiggondolni, és ha még nekünk is jól jönne egy új nyelv elsajátítása, lépjünk! Minden tudás értékesebbé tesz, és szélesebbre tárja a munkalehetőségek kapuját. És ne feledjük azt sem: naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Ha egyelőre nem beszélünk idegen nyelven, ide kattintsunk: FRISS ÁLLÁSOK NYELVTUDÁS NÉLKÜL!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, álommunka, nyelvtudás, idegen nyelv