Az Y generációt sokan kritizálják lustaságuk és nagyképűségük miatt, de tény, hogy jövőre már a munkaerőpiac 36 százalékát ők fogják alkotni - áll a Glassdoor.com cikkében. Ahhoz, hogy a róluk alkotott kép változzon, szembe kell nézni azokkal a tipikus munkakeresési, illetve karrierhibákkal, amely kifejezetten erre a generációra jellemző.

1. Lustaság

Fontos, hogy a munkakeresési rutinba minél hamarabb bekerüljünk. Átlagosan minden harmadik diák már az utolsó egyetemi év előtt befejezi első gyakornoki programját. A többiek, akik lustaságból ezt nem teszik meg, értékes időt veszítenek. A gyakornoki programok esetében óriási a verseny, jobb, ha nem várunk az utolsó pillanatig, ugyanis könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy azonos korú, de nálunk jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező diáktársainkkal kell versenyeznünk a munkerőpiacon.

2. Laza kapcsolati háló

Habár az Y generációról azt tartják, hogy rendkívül fejlett kommunikációs képességekkel rendelkezik és otthonosan mozog az internet világában, a tapasztalat azt mutatja, hogy a közösségi oldalakon való aktivitás nem feltétlenül jelent jó kapcsolatépítési képességeket.

A Glassdoor. com arra hívja fel a figyelmet, hogy a fiatal pályakezdők vagy félnek a közösségi oldalakon keresztül történő kapcsolatépítéstől, vagy túlságosan erre támaszkodnak. Az interneten kívül érdemes a szakmai szervezeteknél, öregdiák rendezvényeken vagy családi körben is érdeklődni az álláslehetőségek iránt. A kapcsolatokon keresztül történő munkakeresésről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

3. Felkészületlenség

A kutatás az egyik legfontosabb lépés az álláskeresés során. Minden esetben térképezzük fel a vállalattal kapcsolatban elérhető információkat, tudjunk meg a lehető legtöbbet az adott pozícióról és az iparág aktuális trendjeiről. Nincs rosszabb annál, mint amikor az állásinterjún kiderül, hogy a jelölt nem készült fel a vállalatból, pedig minden lehetősége megvolt rá.

4. Érdektelenség

Az interjúra való felkészülés nem jelenti azt, hogy már mindent tudunk az adott álláslehetőséggel kapcsolatban. Egy interjúszituáció végén számítsunk rá, hogy megkérdezik tőlünk, hogy van-e kérdésünk. Készüljünk fel előre jól átgondolt, kreatív kérdésekkel, a vállalattal vagy a konkrét pozícióval kapcsolatban. Minél konkrétabb a kérdés, annál meggyőzőbbnek és motiváltabbnak fogunk tűnni az állásinterjún.

5. Túlzott magabiztosság

Az Y generáció irreális munkaerőpiaci elvárásai köztudottak, ez a félreértelmezett magabiztosság pedig fölényes hozzáálláshoz vezet az állásinterjún. Jó dolog magabiztosnak lenni képességeinkben, de ne viselkedjünk úgy, mint aki száz százalékig biztosra veszi, hogy elnyeri a meghirdetett állást. Ahhoz, hogy elkerüljük a nagyképűség látszatát, koncenetráljunk bizonyos konkrét eredményekre és fejtsük ki, hogy ezeket a tapasztalatokat hogyan tudnánk kamatoztatni az adott pozícióban.

 

Fordította: Fogas Krisztina

Címkék: álláskeresés, munka, fiatal, pályakezdő