Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A két ünnep közötti időszak nagyon sok mindenre remek alkalom: kipihenhetjük magunkat, nagyokat kirándulhatunk, együtt lehetünk a családdal, barátokkal. Talán ilyenkor a legkevésbé sem szeretnénk a munkára gondolni, azonban a következő év elején nagyon hálásak leszünk magunknak, ha néhány apró lépést megtettünk a karrierünk érdekében.

Kuckózzunk be a pokróc alá egy bögre forralt borral és tervezzük meg, hogyan váltjuk meg jövőre a világot!

Való igaz, hogy az állásinterjúk száma lényegesen lecsökken az ünnepi időszakban, hiszen a munkaügyesekre is ráfér a pihenés, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem használhatunk ki néhány remek lehetőséget, és nem készülhetünk a következő évre!

 

Nagyon sok a kapcsolatépítési lehetőség!

 

A december valóban nem az állásinterjúk hónapja, annál inkább a közösségi eseményeké! Szinte minden napra jut egy baráti ebéd, vacsora, egy munkahelyi összejövetel, egy céges buli. Menjünk el minél többre, és ismerkedjünk az év végén is! Fontos azonban, hogy minden eseményt a helyén kezeljünk: ne rontsunk be egy baráti ajándékozós bulira egy köteg kinyomtatott önéletrajzzal, ugyanakkor ne engedjük el magunkat túlzottan egy céges összejövetelen. Hagyjuk, hogy az álláskeresés magától felvetődjön a társalgásban, esetleg említsük meg, hogy merre nézelődünk, mik az érdeklődési köreink.

 

Használjuk ki az ünnepi hangulatot

 

Decemberben már mindenki fél lábbal az otthoni kanapén pihenget, az irodákban sütemény illat terjeng, és a legtöbb helyen sokkal lazább már a munkamorál. Ha van olyan munkahely, ahol interjúztunk, de nem jártunk sikerrel, küldhetünk egy kedves ünnepi üdvözletet, rövid említést téve arról, hogy év elején szívesen felvennénk a fonalat egy új lehetőség reményében. 

Pályamódosítás

Nem nagy a konkurencia

 

Sokan teljesen elengedik az álláskeresés kérdését az ünnepek alatt, hiszen úgy gondolják, úgysincs ilyenkor semmi értelme. Azok, akik ugyan alkalmazottak, csupán új munkahelyet keresnek, inkább a családjukkal töltik ezt az időszakot, semmint, hogy önéletrajzokat küldözgessenek ki, hiszen alapvetően nem sürgeti őket semmi. Akik pedig egész évben állásinterjúkra jártak, szintén inkább pihennek ilyenkor. Egyszóval, eljött a mi időnk!

 

De hát a január a munkakeresés aranykora...

 

Nem igaz. Nagyon sok cégnél két ünnep között nézik át a decemberben beérkezett jelentkezéseket, hogy már január első hetében leszervezhessék az interjúkat. Akkor se keseredjünk el, ha egy decemberi interjú után nem kapunk egyből választ, jó esély van rá, hogy január első napjaiban megcsörren a telefonunk!

 

A szezonális munkákból könnyen lehet állandó is!

 

Sok vállalkozás, nagyobb cég keres az évvégi sűrű időszakra plusz segítséget. Ha megcsíptünk egy ilyen lehetőséget, kérdezzük meg, hogy van-e lehetőség hosszabbításra. Ha lelkiismeretesen végezzük a munkánkat, könnyen előfordulhat, hogy az év elején egy állandó munkaajánlatot kapunk. Ne féljünk megemlíteni, hogy érdekelne minket egy hosszú távú lehetőség is a cégnél!

 

Gondoljuk át a céljainkat, terveinket!

 

Már azzal is nagyot léphetünk előre, ha alaposan átgondoljuk, pontosan mit is keresünk, mit is szeretnénk csinálni.

 

1. Célok: Új munkahelyet keresünk? A meglévő cégnél szeretnénk pozíciót váltani? Egy teljesen új szakmába szeretnénk belefogni?

2. Lehetséges cégek listája: Ha megvan a pontos cél, írjunk listát azoktól a cégekről, akiknél szívesen dolgoznánk.

3. Szempontok: Vegyük sorra, hogy mik a fontos szempontok számunkra. Hajlandóak lennénk-e költözni? Milyen messze lenne a munkahely a lakhelyünktől? Milyen plusz juttatásokat szeretnénk?