Mindjárt itt vannak az ünnepek, azonban sajnos sokaknak egyáltalán nem jelent igazi kikapcsolódást december utolsó hete. Ilyenkor is rengeteg stressz faktor bukkanhat fel az életünkben: a családi vendégeskedések és a szilveszteri buli előkészületei sokakat leterhelnek. Pedig fontos lenne, hogy legalább ilyenkor ne emésszük magunkat feleslegesen, hiszen az újév általában igen sok izgalmas kihívást tartogat számunkra. A Profession.hu végigvett pár tippet, amellyel egész biztosan valódi kikapcsolódást jelent az év utolsó munkamentes hete.

1. Mozduljunk ki a természetbe!

Sokan télen nem szívesen mozdulnak ki a négy fal közül, pedig az egyik legkellemesebb és legfrissítőbb időtöltés egy kellemes téli séta. Tegyünk üdítő sétát a városi parkok egyikében vagy a Normafán. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy kiszellőztessük a fejünket, hiszen a friss levegőn tett séta testünknek-lelkünknek jót tesz.

2. Ne ragaszkodjunk hozzá, hogy minden részlet tökéletes legyen!

Már november óta tart a készülődés: a gondosan kiválasztott képeslapok elküldését követően a tökéletesen becsomagolt ajándékok és hatfogásos ünnepi menü van soron. Bizonyos dolgokat azonban semmiképp nem tudunk befolyásolni, ezért inkább hagyjuk, hogy spontán alakuljon a családtagokkal és barátokkal töltött idő.

Így pihenjük ki a munkát az ünnepek alatt!

3. Szervezzünk programokat!

Bár sokan a tavaszi-nyári időszakot választanák a zordon téli hónapok helyett, egy sor remek dolgot csinálhatunk ilyenkor. Menjünk moziba, korcsolyázni, vagy próbáljuk ki végre azokat az éttermeket, amikről barátaink évek óta himnuszokat zengnek, mi azonban idő hiányában azonban sosem látogattuk még meg.

4. Igyunk gyógyteákat!

Az orbáncfű tea enyhe antidepresszáns és közérzetjavító, az apróbojtorján a megfázás hatásaitól véd, míg a csalán kitűnő tisztító hatással bír, a menta pedig segít a baktériumfertőzések megelőzésében.

5. Kapcsoljunk ki!

Erre a rövid időre ne legyen fontos, hogy hányan likeolták a legújabb képünket Instagramon, vagy mit reagáltak a Facebook posztunkra. Itt az ideje egy kis elektronikus kikapcsolódásnak, és inkább egy jó könyvvel a kezünkben vonuljunk félre, vagy menjünk el egy fürdőbe egy egész napos lazításra.

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁN MINDEN KEDVES LÁTOGATÓJÁNAK A PROFESSION.HU!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, pihenés, ünnepek, karácsony, tippek