Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Néhány éve érezhető volt, hogy a digitális forradalom bűvkörében élő munkáltatók az Y és Z-generációként is ismert fiatalok megnyerésére koncentráltak, és eközben mintha megfeledkeztek volna az 50 feletti korosztályról. Ez a tendencia lassan változik, és az érettebb korosztály, mint munkavállaló egyre inkább felértékelődik – hangsúlyozta a Profession.hu-nak Árpád, közgazdász, aki az elmúlt 5 évben európai uniós demográfiai kutatóként mélyült el a témában.

A szakember szerint a középkorúak növekvő száma és a kihívás a munkaerőpiacon való elhelyezkedésükkel kapcsolatban nem csak Magyarországra jellemző. „A demográfiai kutatások szerint 2025-re Európában akár minden harmadik polgár betöltheti a 60. életévét. A népesség elöregedésével kapcsolatos kihívások pedig csak az idősek munkaerő-piacon tartásával kezelhetőek hatékonyan.”

Ha 50 felettiként állást keresünk, fontos, hogy tisztában legyünk vele, mit nyer és mit kockáztat velünk a leendő munkaadó. Íme, néhány szempont, amely hasznos lehet az új munkahely megtalálásához.

Emeljük ki a munkaadónak „előnyeinket”

A középkorúak feltehetőleg óriási munkatapasztalattal rendelkeznek és adott esetben akár rugalmasabbak is lehetnek a fiataloknál, hiszen nincsenek kisgyermekekkel járó családi kötelezettségeik, és életkoruknál fogva reálisabb időbeosztással rendelkeznek, mint a munkaerőpiacra frissen belépett generációk. A nyugdíjkorhatár közelsége az 50 felettieknél szintén egy biztonságot adhat a munkáltatónak, hiszen bizton számíthat rá, hogy az elkövetkezendő években a dolgozó nem fogja otthagyni a céget.

„Ma, amikor a fiatal generáció jellemzően nem tölt el többet 2 évnél egy-egy munkahelyen, és hatalmas a karrierváltók aránya is, óriási dolog, ha számíthatnak rá, hogy egy értékes munkavállaló az elkövetkezendő öt évben a cégnél fog dolgozni. Hangsúlyozzuk ki lojalitásunkat és azt, hogy hosszú távra tervezünk a cégnél.”

 Munkakeresés 50 felett: nem lehetetlen 

A nyugdíjhoz közeli életkor inkább azt a kockázatot rejti magában a vállalat számára, hogy a munkavállalót nem tudják elbocsátani, ha kényszerintézkedésre kerül sor, mert valamilyen jogszabály alapján esetleg védettséget élvez. „Ezt az aggályt csökkenthetjük az által, ha olyan céghez jelentkezünk, ahol nem olyan magas a fluktuáció, esetleg fix szerződéssel foglalkoztatnának.”

 Legyünk kreatív erő a csapatban!

A munkáltatók részéről gyakran tapasztaljuk azt a kifogást is az idősebb munkavállalókkal szemben, hogy a céges csapat fiatal és az illető nem fog beleilleni. „Tapasztalataim szerint rendkívül egészségesek tudnak lenni azok a csapatok, ahol a legkülönbözőbb korú, nemű, kultúrájú és beállítottságú emberek dolgoznak. Mindez egybecseng azzal, hogy rendkívül sok vállalat tűzi zászlójára a sokszínűséget, a különböző háttérrel rendelkező, kreatív munkaközösséget. Egy idősebb kolléga valóban teljesen más szemléletet hozhat be, ez pedig óriási kreatív energiákat szabadíthat fel a csapatban!”

Tanuljunk célirányosan!

A profitorientált szektorban valóban nem egyszerű elhelyezkedni 50 felett, koncentráljunk ezért az olyan területekre, ahol nagy a képzett szakemberekből a hiány. „Vannak olyan átképzési lehetőségek, továbbképzési irányvonalak, amelyek kifejezetten ajánlhatók az 50 felett a munkaerőpiacra visszatérni kívánó korosztálynak. Könyvelőket, bérszámfejtőket, a pénzügyi szektorban adminisztratív munkatársat mindig keresnek, és ha ezen felül az álláskeresők készek arra, hogy angolul is megtanuljanak, akkor nagyobbak az elhelyezkedési esélyeik.”

Mielőtt azonban az álláskeresés hevében fizetős felnőttképzésre vagy továbbképzésre adnánk a fejünket, először alaposan tájékozódjunk, hogy azzal a tudással, képesítéssel vagy papírral ténylegesen javulnak-e majd a munkavállalási esélyeink! Soha ne vágjunk bele hosszú ideig tartó, vagy költséges képzésekbe kizárólag a reklámhirdetésben foglalt információ alapján.


Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Kattintsunk a Profession.hu-n a senior korosztálynak való állásajánlatokra!

Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

       
 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala