Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Természetesen minden élethelyzet más és más, és a filmek másfél órájában sokkal egyszerűbbnek tűnik eljutni a boldog végkifejletig, mint a valóságban, mégis szeretjük nézni a hasonló karrierhelyzetben lévő emberek vívódásait, döntéseit, sikereit vagy éppen kudarcait. Hollywood nem a való világ, ám az alábbi filmek remek és elgondolkodtató kikapcsolódást nyújtanak és lelkileg is feltöltenek.

Erin Brockovich - Zűrös természet

Julia Roberts emblematikus alakításában egy állástalan, háromgyermekes anya kel életre, aki autodidakta módon válik ügyvéddé, és az igazságérzete és heves természete addig hajtja, amíg a zászlajára tűzött környezetvédelmi ügyet fel nem göngyölíti. Nagyszerű tanmese konok kitartásról, tanulásról és emberségről. Igaz történet alapján.

Motiváló filmek az álláskeresés időszakára

A boldogság nyomában

Elő a zsebkendőket, a szintén valós történet inspirálta filmben Will Smith igazi érzelmi hullámvasútra hív. A munkanélküli apa egyre kilátástalanabb helyzetekbe keveredik, de nem adja fel, a legnehezebb napokban is kisfia felnevelése a legfőbb célja. Kissé szájbarágós, de megható film a soha fel nem adás fontosságáról, amit nézve nem is gondoljuk saját magunkat annyira szerencsétlennek.

Az élet csodaszép

Igazi klasszikus Frank Capra 1946-os filmje, ami egy éppen karácsonykor csődbe jutó üzletemberről szól, akinek teljesen kicsúszik a lába alól a talaj. Azonban a karácsony a csodák ideje, így egy angyal vezetésével hősünk betekintést nyerhet az élet valódi értelmébe. James Stewart és Donna Reed felejthetetlen játéka teszi igazi élménnyé ezt a szirupos, megható hollywoodi cukormázat.

Katwe királynője

Kevésbé ismert film, pedig az Oscar-díjas Lupita Nyong’o játsza benne az ugandai nyomornegyedben felnövő Phionát, aki egy misszionárius segítségével sakkozni kezd. Tehetségének és kitartásának hála, egyre nagyobb sikereket ér el a szellemi sportban, és több alkalommal is képviseli Ugandát a világversenyeken. Igazi karriertörténet, a kilátástalan nyomorból a világhír felé!

   Motiváló filmek az álláskeresés időszakára   

Hivatali patkányok

A sok megható karriertörténet után álljon itt egy vérbeli komédia, amely bár nem az álláskeresésről és a karrierválságról szól, ám roppant szórakoztatóan figurázza ki egy nagyvállalat mindennapjait. Annak, aki multinál készül elhelyezkedni, kötelező darab, sőt évről-évre visszanézve is megunhatatlan. Jennifer Aniston a főszerepben.

A moziból hazaérve érdemes meglátogatni a Profession oldalát, hiszen személyre szabott beállításaival mindig értesülhet a legfrissebb és legjobb munkaerő-piaci lehetőségekről. Kérjen hírlevelet és Facebook-értesítést is!

 

Készítette: Papp Sándor

 A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala