Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokszor tapasztaltam, hogy az interjú végén az interjúztató valójában nem tudja, hogy a jelöltet érdekli-e a lehetőség vagy nem. Ilyenkor az interjú készítője rákérdez közvetlenül, hogy „érdekli Önt a munka?”.

Úgy gondolom, sokkal jobb az interjú lezárása, ha az interjúalany nem a direkt kérdésre válaszolja, hogy „igen, persze”, hanem az interjú végén egyértelművé teszi, hogy érdekli Önt az álláslehetőség. Elmondja, hogy eddigi tapasztalataival jól megfelelne, már végzett hasonló feladatokat, tehát van rutinja, esetleg rámutat, hogy számára ez fejlődési lehetőséget is jelentene.

Függetlenül attól, hogy rákérdez-e az interjúztató, Ön nyugodtan mondja el egy mondatban, hogy érdekli az állás és örülne, ha folytathatnák a beszélgetést a közeli jövőben. Ha van rá lehetősége, részletezze, hogy miért érzi úgy, hogy ez a lehetőség illeszkedik az Ön szakmai tapasztalataihoz, miért lenne Ön motivált a pozíció betöltésére, miért tartja kihívásnak ezt az állást.

Gondoljon arra is, hogyha nem teszi egyértelművé, hogy Önt érdekli a lehetőség, nem mutat kellő lelkesedést, akkor az interjú készítője arra is gondolhat, hogy nem igazán érdeklődő, nem elég motivált a munkakör betöltésére.

A cég tehát információt kap arról, hogy Ön számára érdekes-e a lehetőség. Az éremnek viszont két oldala van; nyilván Ön is szeretne információt szerezni arról, hogy a cég képviselője mit gondol Önről? Tovább tudnak-e menni? Ön lehet-e a kiválasztott?

Kérdezzen rá! Sokan érezhetik kellemetlennek, vagy túl direktnek ezt a módot, de ha nem próbálja meg, akkor biztos, hogy nem kap választ a kérdésére. Ha felteszi a kérdését, akkor se számítson arra, hogy az interjúztató kerek-perec azt válaszolja, hogy kiválóan teljesített, esetleg elárulja, hogy Ön a titkos favorit.

Mit mondjunk az állásinterjú végén?
 

Milyen kérdések hangozhatnak el az interjúk végén?

„Megkérdezhetem, hogyan szerepeltem az interjún?”
Erre a nagyon direkt kérdésre általában diplomatikus válaszra számíthat, például: még nem értünk a folyamat végére, több pályázót is meg kell hallgatnunk, mielőtt döntünk. Ha a kiválasztás megtörtént, majd értesítjük.
Véleményem szerint ez egy túl direkt kérdés egy interjú után, amikor még valóban lehet több pályázó is, aki meghallgatásra vár. Nem valószínű, hogy a fentieknél konkrétebb választ kaphat.

„Mi a következő lépés?”
Függően attól, hogy hogyan kérdezi, lehet jó a kérdés, de értékelhetik úgy is, hogy kicsit túl asszertív. Ha értékesítési pozícióra pályázik, akkor ez egy jó záró kérdés lehet. Ha átlagosan sikerült az interjú, akkor a fentihez hasonló „1-2 héten belül jelentkezünk” sablon választ fog kapni. Ha jól sikerült a beszélgetés és esélyes a további fordulókra, akkor számíthat részletesebb válaszra is.

„Ha a többi pályázóval összehasonlít az interjú alapján, akkor benne vagyok-e az első háromban?
Kicsit bonyolult a kérdés, de ha jól sikerült az interjú, akkor remélhet egy kicsit bővebb választ. Ha „csak” átlagos volt, akkor a szokásos,” még nem tudunk dönteni, majd jelentkezünk” sablonra számíthat.

„Az interjú végén mit gondol, mennyire tudok majd beilleszkedni az Önök csapatába?
Elég direkt, de jó kérdés. Ha Ön szimpatikus volt és az interjúkészítő elképzelhetőnek tartja, hogy továbbmennek a folyamattal, akár Önre is eshet a választás, akkor a szokásos sablon mondatnál többet fog mondani, konkrétabb visszajelzés ad. Ha marad a megszokott „még nem tudjuk, másokat is meghallgatunk még” válasz, akkor azért nyugodtan pályázzon még máshová is.

„Ha egy tízes skálán kellene pontoznia, akkor hány pontot kapnék?”
Nem lehet azt mondani, hogy túl rámenős, ám intelligens kérdés. Nehéz a kérdést azzal kikerülni, hogy a többi pályázót még nem láttuk, hiszen Ön nem összehasonlítást kér, hanem a saját esélyeit latolgatja. Ha úgy látja, hogy az interjú készítője nem elutasító, akkor megkérdezheti azt is, hogy mit kellene tennie vagy változtatnia ahhoz, hogy 10 pontot kapjon?

Mielőtt felteszi a kérdéseket, gondoljon arra is, hogy egy kiválasztási folyamat közepén az interjúztató nem mond és nem is mondhat Önnek túl sok konkrétumot. Egyrészt még nem találkozott minden jelentkezővel, másrészt nyilván nem akar olyan információt adni, mellyel reményt kelthet, és felfokozott várakozást generálhat. Arra érdemes figyelnie, hogy a sablon válaszoknál kap-e valamivel több információt. Amennyiben igen, akkor ez azért pozitív, mert tudja, hogy jól szerepelt az interjún - ez még sajnos nem garancia a további fordulókon történő részvételre. Ha jól egymásra hangolódtak az interjú készítőjével, akkor elképzelhető, hogy kap visszajelzést a saját teljesítményéről, kommunikációjáról, amelyet később is hasznosíthat.

Érdemes az interjú végén néhány percet rászánni, hogy kiderüljön mindkét fél számára, hogy a másik mennyire érdeklődő, milyennek látja az esélyeket a további lépések megtételére.