Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A cégek még mindig nem igazán tudják, hogy az alapszakos diplomát szerző fiatalok tudása miben lesz más, mint a korábbi ötéves képzésből kikerülőké. A bolognai rendszer lényege abból áll, hogy az alapszak (bachelor of science - BSc) inkább gyakorlatorientált, majd erre épül a tudományosabb mesterképzés. A vállalatok a mesterképzést a korábbi egyetemi diplomával, az alapszakos végzettséget pedig a főiskolával azonosítják. Így tehát vannak olyan munkaadók - például amelyek a gyártósor mellé keresnek mérnököt, nem pedig kutatót -, ahol előnyt élvezhet majd egy BSc-t végzett frissdiplomás.

Egyre több cég érti meg, hogy a felsőfokú végzettség nélküli dolgozók is el tudnak látni olyan feladatokat, amelyekre korábban csak diplomásokat alkalmaztak. Például van olyan szolgáltató központ, amely ma már inkább az idegen nyelveket beszélő, középfokú végzettségű munkavállalót veszi fel, nem pedig a "túlképzettet".

A gyakorlati tudás és kompetenciák számítanak

Az őszi országos HVG Állásbörzén készítettek egy felmérést, amelyben a cégeket kérdezték, hogy mennyire elégedettek a pályakezdőkkel és a frissdiplomásokkal. A munkaadók a munkavállalók elméleti ismereteinek gyakorlati használhatóságával vannak a legkevésbé megelégedve. A második fő probléma a fiatalok önállósága volt. Az új dolgozók kommunikációs készsége és idegennyelv-ismerete terén nem olyan rossz a helyzet. A pályakezdők verbális készségei saját és idegen nyelven is hasonlóak, és nagyjából megfelelnek a munkaadók elvárásainak.

A fiatalok számítástechnikai ismeretei után az együttműködő készséget értékelték a legmagasabb pontszámmal. Az eredmények alapján kiderült: a fiatal álláskeresőknek a szakmai tudáson kívül a kulcskompetenciákra is érdemes hangsúlyt fektetniük. Az önállóságot, munkafegyelmet, gyakorlati tudást a tanulmányok alatti bármilyen munkavégzés, munkatapasztalat erősítheti.

Milyen a jó pályakezdő?

A diploma önmagában ma már sehova nem jelent belépőt a pályakezdőknek a munkaerőpiacra - derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézetének egy korábbi felméréséből. A versenyszféra a precizitást, az önálló munkavégzés készségét, az új készségek elsajátításának képességét, a nagy munkabírást és a számítógépes ismeretek fontosságát emeli ki, mint a pályakezdő diplomásokkal szemben támasztott legfontosabb elvárásokat.

A pályakezdők igényei is magasak

Tíz pályakezdő közül hat a vonzó fizetést jelölte meg, mint számára legfontosabb szempontot a munkahelyválasztáskor - áll a Figyelő és a Hewitt közös kutatásában. A versenyképes bér tehát toronymagasan vezet, olyan tényezőket előzve meg, mint a szakmai fejlődés vagy az emberközpontúság.

A pályakezdők - vagyis a legfeljebb kétéves munkatapasztalattal rendelkezők - átlagosan bruttó 284 ezer forintot szeretnének keresni, ezzel szemben a cégek átlagosan bruttó 252 600 forintot ajánlanak. A kezdő fizetések azonban végzettség, a terület és a diplomát kiállító intézmény alapján is megoszlanak. Országos átlagban bruttó 138 és 220 ezer forintos fizetésre számítanak a legtöbben. Kelet-Magyarországon viszont négyszer annyian számolnak ennél alacsonyabb bérrel, mint Közép-Magyarországon, ahol mindössze 3 százaléknyian gondolnak erre. A férfiak sokkal magasabb kezdőbért várnak el, mint a nők, akik viszont sokszor "alulárazzák magukat" - derült ki a Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP30 felmérésből.

Főként a gazdasági és a pénzügyi végzettségűek árazzák túl magukat, az állásbörzék tavalyi statisztikái szerint 250 ezer forintnál is többet szeretnének kapni, a bölcsészek viszont megelégednének feleannyival is. A tapasztalatok alapján magasabbak a várakozások, mint a realitás, de a korábbi évekhez viszonyítva sokkal "lejjebb adtak" az igényeikből a hallgatók és a frissdiplomások.

A Miskolci Egyetem Állásbörzéjének a kérdőívei szerint a diákok kétharmada megelégedne 250 ezer forintnál kevesebb fizetéssel. 2009-ben a Műegyetem börzéjén részt vevő, mérnöki vagy informatikai munkakörben dolgozó fiatalok legszívesebben csak 300 ezer forintért vállaltak volna el egy állást, egy évvel előtte viszont még százezer forinttal többet vártak el.