Sokszor szembesülhetünk azzal, hogy elküldött álláspályázatunk vagy éppen első állásinterjúnk válasz nélkül marad. Sőt, még egy udvarias "köszönjük, de nem" visszajelzést sem kapunk, hogy tudnánk, miért nem feleltünk meg. Ám ez nem jó - egyik oldalnak sem. Miért?

"Megszámoltam - fakad ki Annamari, jelenleg állás nélkül -, a múlt hónapban mintegy huszonhat állásra pályáztam. Döbbenet, hogy mennyien méltattak egyáltalán válaszra: összesen két cég! És most nem az automata üzenetekre gondolok, hanem az igaziakra... Ezek után felmerül bennem a kérdés, mennyire lehet komolyan venni a HR-eseket, hogy még csak egy e-mailt sem tudnak írni. Én korábban szponzorációval foglalkoztam egy PR osztályon, és ott minden egyes levélre válaszoltunk. Mert volt vállalati kultúra meg fontos volt a cég imidzse is. És nemcsak akkor, ha kampányidőszak zajlott..."

Elgondolkodtató vélemény, és bizonyára több olvasónk Annamari véleményét olvasva bólogat. De nézzük meg a másik oldalt, mit gondolnak erről a HR-esek!

"Amikor pályakezdő voltam - fejti ki Klári, egy nagyvállalat HR partnere -, én is lelkesen próbáltam minden egyes jelentkezővel kommunikálni. De idővel akkora nyomás és feszített tempó nehezedett ránk - ráadásul csökkent a csapat létszáma, a munka meg ugyanannyi maradt -, hogy már nem bírtam, nem bírtuk. Vannak ún. menő álláshirdetések, amire mondjuk, több százan jelentkeznek, de a döntés gyorsan kell, mert mielőbb el kell kezdenünk az állásinterjúztatási folyamatot. Sokszor egy-egy pályázati anyag átnézésére is alig 1 percem van. És ebbe már nem fér bele az egyéni válaszadás."

Miért nem kapunk választ a HR-esektől?

Hogyan tovább? Mit érdemes tenni, hogy csökkenjen a pályázókban a frusztráció, és egy kis időt nyerjenek a HR-esek? Mutatunk egy sablonokat elkerülő mintaválaszt, amit akár egy az egyben, vagy az adott cégre, munkakörre igazítva el lehet küldeni. Nézzük!

Tisztelt Pályázó!

Nagyon köszönjük érdeklődését. Pályázata megtisztelő számunkra, hiszen ezáltal is érezzük bizalmát és lelkesedését nemcsak a cégünk, hanem a meghirdetett munkakör irányában egyaránt. Örömmel vesszük, hogy szívesen csatlakozna csapatunkhoz, és hogy ezért a cégért dolgozna a továbbiakban. Munkatársainkat mi is nagyra becsüljük, folyamatos szakmai kihívásokkal teli munkakört és légkört teremtünk számunkra. Ennek megfelelően számunkra a kiválasztási folyamat is egy minőségi folyamat, melyhez idő és alaposság szükséges.

Kérjük, hogy - bár ilyenkor talán ez a legnehezebb - legyen türelemmel, míg elvégezzük a pályázatok átnézését. Addig is örömmel vesszük, ha tájékozódik honlapunkon a cégünkkel kapcsolatos legfontosabb információkról, és figyelemmel kíséri további álláslehetőségeinket is.

További eredményes napot kívánunk Önnek, és bízunk benne, hogy hamarosan felvehetjük Önnel a kapcsolatot.

Üdvözlettel:

XY

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A HR szakmában valóban kulcstényező az idő, pláne, ha sűrű kiválasztási időszakról van szó, ám egy kis odafigyeléssel és empátiával a saját munkánkat is könnyebbé és elégedettebbé tehetjük. Gondoljunk arra, hogy milyen várakozás, szorongás, stressz gyűlik össze a jelentkezőkben, amelyet a válaszunk - akár egyetlen sablonmentes levél, akár két sor - meg tud változtatni. Sőt, lehet, hogy ezáltal építünk ki egy olyan bizalmi légkört a jelentkezőkben, amellyel egy későbbi álláskeresésünket könnyítjük meg.

És ha a másik oldalon, éppen állást keresünk, ne feledjük azt sem: naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, HR, álláskeresés, állásinterjú , válasz, visszajelzés