Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy néhány hete tartott karrier fórumon, amelynek témája az álláskeresés volt, több résztvevő kifakadt, hogy már legalább 100 helyre elküldték az önéletrajzukat, de nem kaptak választ.

A fórum egyik résztvevője elmesélte, hogy ő minden hirdetésre (!) elküldi az önéletrajzát - "ami a csövön kifér" de ő sem kap visszajelzést?

Miért nem jó taktika, elküldeni az önéletrajzokat mindenhova "hátha bejön" alapon?

Ha minden hirdetésre ugyanazt az egyen-önéletrajzot küldjük el, akkor a bizony nem lesz az adott állásra szabva, ami azzal jár együtt, hogy nem az adott álláshoz legfontosabb tapasztalatainkat emeljük ki és személytelen jellege lesz az önéletrajznak.

A gyakorlott önéletrajz olvasók nagyon hamar észreveszik, hogy egy sablont kapnak vagy egy, az adott állásra rászabott CV-t.

Nem azt javaslom, hogy minden állásra egy vadonatúj CV-t állítsunk össze, hanem a megjelent hirdetés alapján érdemes átgondolni, hogy mely képességünket, vagy milyen tapasztalatunkat érdemes jobban előtérbe helyezni. Lehet, hogy valahol nagyobb szerepe van az ügyfelek szerzésének, máshol az a fontosabb, hogy legyen piacelemzési tapasztalata, vagy esetleg tudjon nemzetközi csapatban dolgozni.

Kik olvassák az önéletrajzokat?

Közép- és nagyvállalatoknál képzett HR szakemberek, tehát nekik első pillantásra feltűnik, hogy az önéletrajz nem felel meg az alapvető követelményeknek.

   Miért nem érdemes az önéletrajzot mindenhová elküldeni?   

Kis cégeknél, ahol nincs HR-es, valószínűleg az irodavezetőt vagy az ügyvezető asszisztensét kérik meg az önéletrajzok első körös szűrésére. Nyilván az alapvető feltételek teljesülését ők is ellenőrzik.

Melyek azok az alapvető feltételek, amelyeknek az önéletrajzunk meg kell, hogy feleljen?

Egy olyan állás, melyhez nem kell semmilyen extra, a munkaerőpiacon ritka tapasztalat vagy speciális szaktudás (mondjuk: asszisztens, junior marketing menedzser vagy éppen rendszergazda) sok-sok jelentkezést generál. Akár több százat is.

Tegyük fel, hogy érkezik 250 jelentkezés egy hirdetésre, akkor a HR szakember vagy éppen az ügyvezető asszisztense vajon mennyi időt fog tölteni egy-egy önéletrajz átnézésével?

Nyilván nagyon keveset, mondjuk 10-20 másodpercet. Gyorsan végigfutja, hogy az alapvető feltételeknek: iskolai végzettség, nyelvtudás, szakmai tapasztalat megfelel-e. Ha nem felel meg, akkor azonnal a "nem" kupacba teszi.

A gyakorlat szerint az egyik legkényesebb terület - a mai napig is - a nyelvtudás. A cégek manapság nem nyelvvizsgát kérnek az esetek túlnyomó többségében, hanem azt határozzák meg, hogy a nyelvtudás legyen tárgyalóképes vagy társalgási szintű.

Ha tárgyalóképes nyelvtudást kérnek, az folyékony idegen-nyelvtudást jelent, beleértve az üzleti nyelv ismeretét, írásban és szóban egyaránt. Magabiztos kommunikációt szinte bármilyen helyzetben.

A társalgási szintű nyelvtudás az idegen-nyelv napi szintű használatát feltételezi, nem túl bonyolult e-mail üzenetek megírását, egy telefonhívás kezelését, az üzenet megértését és további intézkedést az adott nyelven.

Ha a hirdetésben középfokú nyelvtudást kér a munkáltató, akkor az önéletrajzban is érdemes a nyelvtudásunkhoz ezt beírni. A társalgási szint kevesebbet jelent, bár lehet, hogy csak egy másik besorolási elnevezésről van szó. Mégis, lehet, hogy a HR-es szakember, aki végignézi a beérkezett x számú önéletrajzot, átsiklik a társalgási szint felett, mert szeme a középfokú szót keresi. Tehát ha a hirdetésben középfokú nyelvtudás szerepel, akkor az önéletrajzban is érdemes ezt a szót szerepeltetni. Persze, csak akkor, ha tényleg középfokú az a nyelvtudás!

Nem túl szerencsés az a taktika, amikor az önéletrajz "Nyelvtudás" rovatába azt írják: angol, német - de a szintet nem jelölik meg. A HR-esek nem szeretik a zsákbamacskát, különösen akkor, ha van még előttük további 150 önéletrajz, melyek közül válogathatnak.

Mire érdemes még figyelni?

Olyan pozícióknál, ahol külön kihangsúlyozásra kerül, hogy az irodai szoftverek, szövegszerkesztő, táblázatkezelő magabiztos ismerte, no, itt különösen fontos az önéletrajz szerkesztettsége.

Persze ez mindig fontos, de mit gondol a HR-es kolléga, ha meglát egy furcsán tördelt önéletrajzot, amelybe a fényképet sem sikerült rendesen bele szerkeszteni? Valószínűleg gyanakodni kezd a magabiztos Word ismeretetekkel kapcsolatban.

Végzettség

A "Tanulmányok" vagy "Képzettség" rovatba érdemes pontosan megjelölni, felsorolni a végzettséget és a képzettséget - de csak az adott munkakörhöz illeszkedőt. Hacsak nem tudományos pályáról vagy vezetői munkakörről van szó, akkor két diplománál többet nem biztos, hogy meg kell jeleníteni, mert a túlképzettség is veszélyes lehet.

Az iskolák nevét és a végzettséget is pontosan javasolt megjelölni. A "Business school - Marketing 2002" semmit nem mond az önéletrajz olvasójának. Milyen business school? És mit takar a marketing? OKJ-s képzettséget?

Tapasztalat

Ha a hirdetésben a munkáltató kér 2 év szakmai tapasztalatot vagy 3 év vezetői tapasztalatot, azt ellenőrizni is fogja, hogy megvan-e. Ha át is csúszik az első körös ellenőrzésen, a telefonos interjú vagy a személyes beszélgetés során úgy is rákérdeznek a pontos időpontokra és feladatokra, tehát kiderül az igazság.

Nem érdemes úgy tenni, mint az a hölgy, aki az önéletrajzában megjelölte, hogy marketing menedzserként dolgozott és egy 5 fős csapat munkáját irányította 2006 és 2011 között, de azt nem jelezte sehol, hogy ebből 3 évet gyesen töltött otthon; így mindjárt kevesebb az értékelhető szakmai tapasztalat.

Véleményem szerint nem kell minden meghirdetett állásra elküldeni a jelentkezést, még akkor sem, ha kevés az állás és "hátha mégis sikerül" alapon bekerül az interjúra behívottak körébe. Higgye el, hogy nem!

Az állások túlnyomó többségére sok a jelentkező, és a cégek tudnak válogatni azok között, akiknek megvan a megfelelő végzettségük, nyelvtudásuk és tapasztalatuk. Néha a kevesebb több. Érdemes azokra az állásokra pályázni, ahol valóban van reális esély arra, hogy bekerüljön az interjúra; energiáit inkább ezeknek a pályázatoknak az összeállítására és az állásra igazított motivációs levél megírásába fektesse, így növelheti az esélyeit.