A válság hatására a foglalkoztatás hangsúlyossá vált az egész euró-atlanti régióban, és ennek nagyon fontos összetevője a női foglalkoztatás - derült ki az ERGO - Európai Regionális Szervezet közleményéből.

Az "Aktív nőkkel az Európai Unióért" program célja a nők, különös tekintettel a kisgyermekesek munkaerő-piaci helyzetének és nehézségeinek felmérése. Emellett felderítik, hogy mik azok a tényezők, amelyek a politikai és civil életben való részvételüket segítik, illetve gátolják. A projektben 8 ország - Magyarország, Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Románia, Horvátország, valamint Lengyelország - szervezetei vesznek részt.

Az ERGO Szervezet fel szeretné mérni, hogy a családi életet és a munkavállalást hogyan lehet ezekben az országokban összeegyeztetni egymással, és hol van a közélet és a tanulás helye ebben a rendszerben.

Kiemelten fontos része a projektnek a környező országok szervezeteivel történő kapcsolatépítés, hálózatépítés is, közös együttműködések elindítása, melyek hasznosak lehetnek hosszú távon is, nem csak a szervezeteknek, de a környezetükben élőknek is.

A program keretében három rendezvényt szerveznek 2013 őszén, egy workshopot, egy konferenciát és egy szemináriumot. Emellett egy kérdőíves felmérést is elindítottak a 8 résztvevő országban a munka, család és közélet viszonyáról.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az első rendezvény, a "Család, tanulás, munka - Hogyan egyeztethető össze?" című workshop 2013. szeptember 19-20-án, Kecskeméten lesz, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesülettel közös szervezésben. Ezt követi október 4-5-én a "Rejtett kincs Európában - az aktív nő" konferencia Budapesten, majd az "Alkalmazd a megszerzett tudást" szeminárium 2013. november 14-15-én, szintén a fővárosban.

A projekt támogatója az "Európa a polgárokért" program (Europe for Citizens) és az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (Education, Audiovisual and Culture Agency Executive Agency - EACEA).

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: női munka, kismama, gyes, gyed, álláskeresés