Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az önéletrajz funkciója, hogy bemutasson minket leendő munkaadónknak. Ezért elsődleges szempont, hogy az önéletrajzunk úgy legyen megírva, hogy mindenképpen felkeltse a munkaadók érdeklődését. Tartalmaznia kell a végzettségünket, személyes képességeinket, szakmai tapasztaltunkat – de hogyan célszerű ezeket feltüntetni? Mutatjuk!

E-mail cím

Mindenképp rendelkezzünk e-mail címmel, amire már a Profession.hu-s regisztráció során is szükségünk lesz. Ennek létrehozása az egyik legfontosabb lépés, amikor állást szeretnénk találni, akkor is, ha fizikai, szakmunkát keresünk.

Ha tehetjük, kerüljük azokat a levelezési rendszereket, amiknek nincsen mobilos applikációjuk, olyat válasszunk, amit naponta tudunk nézni a telefonunkon. Így amikor visszajelzés érkezik a munkáltatók részéről, rövid időn belül látni fogjuk azt és tudunk gyorsan reagálni. Amikor önéletrajzot küldünk, a legegyszerűbb megoldás egy profi e-mail cím megalkotása: a vezetéknevünk.keresztnevünk@e-mailszolgáltató.hu elnevezéssel nem tévedhetünk!

Személyes adatok

Csak fontos és pontos adatokat közöljünk magunkról egy önéletrajz megírásánál. Minden adatunkat többször ellenőrizzük, hogy helyesen adtuk-e meg. A korunkat is közöljük bátran, hiszen idősebb munkavállalóként is találhatunk munkát, számos olyan helyzet van, amikor adott pozícióra kifejezetten idősebb munkavállalókat keresnek, és az első személyes találkozó alkalmával úgyis kiderül életkorunk, nem kell titkolóznunk.

Fénykép

Szerepeljen az önéletrajzunkba fotó magunkról. Ügyeljünk rá, hogy ez a fénykép minden esetben igazolványképhez hasonló legyen, tehát a szakmai oldalunkat mutassa meg. Nem kell, hogy profi fotós készítse rólunk, de figyeljünk oda arra, hogy ne legyen homályos és jó benyomást keltsen rólunk.

Végzettség és tapasztalat

Elsőként a legmagasabb végzettségünket tüntessük fel, abban az esetben is, ha még nem fejeztük be az adott képzést, ilyenkor írjuk oda, hogy épp folyamatban van tanulmányunk, a várható befejezés időpontját is tüntessük fel.

Pontosan írjuk le, hogy mit végeztünk, milyen képesítést szereztünk. Amennyiben több szakmával rendelkezünk, sose felejtsük el felsorolásszerűen beleírni az önéletrajzunkba mindet, így nagyobb esélyünk van olyan munkák elnyerésére is, ahova több szakmában jártas embert keresnek.

Mindenképp írjuk oda a végzettség mellé, hogy hány éves tapasztalatunk van a szakmában, feladatkörben, felsorolásszerűen tüntessük fel a legtipikusabb feladatainkat is, hogy könnyen áttekinthető legyen, mire is vagyunk képesek, alkalmasak.

Konkrétumok

Soroljuk fel, milyen szakmai kompetenciákkal rendelkezünk, amennyiben fizikai munkára, vagy szakmunkára jelentkezünk, akkor se hagyjuk ki a rövid összefoglalót az önéletrajzunkból. Nem kell hosszas beszámolót írnunk, de fontos, hogy közöljük, milyen tapasztalatokkal rendelkezünk.

A gyakorlat nagyon sokat számít minden munkaadó számára, ezért az addigi feladatköreinket pontosan írjuk le. Akár felsorolásszerűen is feljegyezhetjük milyen feladatokat láttunk el addigi munkaéveink során.

Jogosítvány és egyéb képesítések

Amennyiben rendelkezünk jogosítvánnyal, adjuk meg annak pontos típusát és hogy rutinosan vezetünk-e. Ha van targoncavezetői engedélyünk, vagy bármilyen plusz képesítésünk, ne hagyjuk ki ezeket sem.  

Ide kattintva segítséget találunk a versenyképes önéletrajz szerkesztéséhez.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala