Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha egy tinédzsert, vagy tanulmányai befejezése előtt álló fiatalt megkérdezünk, mi a célja az életben, nagy valószínűséggel azt fogja válaszolni, hogy sikeres szeretne lenni. Annak meghatározása, hogy mit jelent a siker, teljesen egyedi lehet, attól függően, hogy milyen beállítódásúak vagyunk, vagy mit tartunk fontosnak az életben, azonban az, hogy milyen összetevők szükségeltetnek a célunk eléréséhez, független attól, hogy miben szeretnénk kimagasló eredményeket elérni. Lássuk tehát az összetevőket, amelyek megfelelő arányú felhasználása determinál minket a sikerre!

1. Szenvedély

Talán nem szükséges sokat magyarázni, hogy abban tudunk igazán jól teljesíteni, amit belső indíttatásból végzünk. A sikerünk szempontjából tehát nem elhanyagolható összetevő, ha nem kizárólag a munkánkért kapott pénzbeli juttatás az egyetlen motiváló tényező.

A siker nyolc összetevőn múlik, nem a szerencsén.

2. Kemény munka

Az elismerések és pozitív eredmények nem jönnek maguktól. Keményen kell dolgoznunk, épp ezért annyira fontos az előző pontban említett szenvedély, hiszen, ha jól érezzük magunkat miközben a munkánkat végezzük, gyorsabban elröppen a munkaidő.

3. Specializáció

Ha megtaláltuk azt a szakterületet, amiben szenvedélyesen tudunk tevékenykedni, igyekezzünk szakértővé válni, legalább egy részterületen a szakmánkon belül. Ehhez sincs szükség titkos varázslatra, mindössze sok gyakorlás kell hozzá, amely előbb, vagy utóbb magas szintre juttat minket.

4. Koncentráció

Soha ne tévesszük szem elől azt, amiért dolgozunk! Ne hagyjuk, hogy eltántorítson bennünket bármi- Ha akadályba is ütközünk, gondoljunk arra, hogy ennek legyőzésével közelebb juthatunk az út végén álló célunkhoz, vagyis csak előre nézzünk!

5. Önmagunk átlépése

Talán furcsán hangzik, de nagyon fontos, hogy bizonyos falakat leromboljunk magunkban azért, hogy végül elérjük a vágyott sikert. Le kell számolnunk az önmagunkban való kételkedéssel és kishitűséggel, vagyis túljutni a saját korábbi határainkon!

6. Szolgálat

A karrierünk építése ne legyen öncélú!  Csak az visz előbbre, ha valami olyat alkotunk, amely többletértéket ad hozzá nem csak a saját életünkhöz, hanem másokéhoz is. Így tudunk igazán érvényesülni és közelebb jutni a vágyott sikerhez.

Pályamódosítás

7. Ötletek

A kreativitás nem bonyolult feladat, mindenkinek van ötlete, de vannak, akik nem hisznek önmagukban eléggé ahhoz, hogy meg is valósítsák őket. Pedig a korszakalkotó dolgok mindig egy egyszerű ötlet eredményei, és sokszor csapunk a homlokunkra, hogy ez miért nem nekünk jutott eszünkbe. Gondoljunk akkor is erre, amikor elhessegetünk egy gondolatot azzal, hogy ez túl egyszerű, biztosan már másnak is eszébe jutott, mert közel sem biztos, hogy ez így is van.

8. Kitartás
Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a kitartást, hiszen a nagybetűs siker leginkább ezen múilk. Hinni abban, amit véghez akarunk vinni és tovább dolgozni érte annak ellenére is, ha közben kritikákat és visszautasítások sorát kapjuk, sőt még akkor is, amikor kisebb-nagyobb bukások tarkítják az oda vezető utat.

A szerencsefaktor nem létezik

A fenti elvek a munkakeresésben is hasznunkra válhatnak, és láthatjuk azt is, hogy a gondviselésnek vajmi kevés szerepe van a sikerünkben. Nem véletlen a magyar mondás, mely szerint mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Dolgozzunk szenvedélyesen és keményen, váljunk professzionális művelőivé valamely szakterületnek, legyenek ötleteink, ne becsüljük le saját erényeinket, tartsunk ki a kudarcaink ellenére is, és dolgozzunk ne csak a saját boldogulásunkért, hanem úgy, hogy annak a szűkebb, vagy tágabb környezetünk is hasznát lássa.

Ha úgy érezzük a vágyott siker eléréséhez új munkahelyre van szükségünk, ne habozzunk, kezdjük el keresni akár most azonnal a számunkra megfelelő állást! Bár abban is van kihívás, hogy a meglévő korlátokat ugorjuk át a régi munkahelyen, de tiszta lappal indulni egy más környezetben már önmagában nagy motiváló erő. Figyeljük szenvedélyesen a felbukkanó friss hirdetéseket és iratkozzunk fel Facebook értesítésre és hírlevélre, hogy egyetlen nekünk való, a szakmai kiteljesedésünket előre vivő állásajánlatról se maradjunk le a jövőben!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, siker, kitartás, szenvedély