Mi a fontosabb: a fizetés vagy a csapat?

Nemrég írtunk egy felméréséről, mely szerint a megkérdezettek 41 százaléka a jobb fizetés alapján döntött volna két állásajánlat között. Érdekes tendencia ez, mert a válság kezdetétől legalább öt éven át szinte a stabil, biztos munkahely és ennek a megtartása került elsődlegesen fókuszba. Változnak az idők és a prioritások, újra beindult a munkaerőpiac egészséges vérkeringése is. Mert ha a munkavállalók nem kitérnek a kihívások elől, hanem kifejezetten keresik azokat, úgy fejlődik saját képességük, több értékre tesznek szert, és több értéket is teremtenek a munkaadóik számára is. Szóval mindenki jól jár.

Cikkünket éppen ez a gondolatmenet vezette. Körbenéztünk az álláskeresők és az újabb kihívásokat keresők között, mi számít jobban, ha csupán két tényezőt kell mérlegelni: a fizetés vagy a csapat?

Nézzük, ki hogyan mérlegelne!

"A jó csapat nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elégedett legyek a munkámmal - és a főnököm is elismerjen. Persze, fontos a pénz is, de nem tudom elképzelni, hogy mondjuk kizárólag a magas fizetésért bevállaljak egy olyan munkahelyet, ahol a többiekkel minden egyes nap csak megkeserítjük egymás életét. Ez a kérdés nagyon betalált nálam, mert ahol most dolgozom, ott csapnivaló a csapatszellem... és ez nagyon megvisel, nem tudom már örömmel végezni a munkámat. Amúgy nagy fizu sem jár hozzá, szóval nem tétlenkedem, már egy hónapja feliratkoztam hírlevelekre, és intenzíven pályázom minél több állásra." (Zsuzsanna, 34, értékesítési asszisztens)

Mi a fontosabb: a fizetés vagy a csapat?A legjobb értékesítői és kereskedői állások itt!

Mi a fontosabb: a fizetés vagy a csapat?

"Én biztos, hogy a magasabb fizetést választanám. Lakáshitel van a nyakunkon, a feleségem babázik otthon már egy éve - most az a legfontosabb, hogy anyagilag biztonságot teremtsek a családomnak. A csapat milyensége meg nem egy állandó tényező, én is ugyanúgy alakítom, tehát befolyással bírok rá." (Péter, 43, rendszergazda)

Mi a fontosabb: a fizetés vagy a csapat?Több mint 900 IT fejlesztéssel kapcsolatos aktuális álláslehetőség itt!

"Mivel friss diplomás vagyok, ezért én inkább a jó csapatot választanám - feltéve, ha muszáj valamelyik tényezőről lemondani. Fél éve végeztem a bölcsészkaron, most éppen egy gyakornoki állásban dolgozom. Sajnos itt nem tudtak fizetést adni, de én most úgy fogom fel, hogy ez is egy tanulási folyamat, még az éles bevetés előtt megtanulhatom az alapokat a tapasztaltabbaktól. Ja, és hát a csapat az szuper! Nagyon szeretek ide bejárni. Nagyon jó a hangulat, igazi egyéniség mindenki, és még egy céges kutyusunk is van az irodában. Bízom benne, hogy majd egy állást is elnyerhetek itt, most ez a legfőbb célom." (Panna, 25, gyakornok egy médiaügynökségnél)

Mi a fontosabb: a fizetés vagy a csapat?Friss és pályázható állások a média és a marketing világából itt!

Pályakezdő és gyakornoki állásokra itt pályázhatunk!

"Honnan tudhatnánk előre, hogy az a csapat milyen lesz? Lakva ismerjük csak meg a másikat, az első benyomásokra én nem alapoznám egy állásajánlat elfogadását. Szóval egyértelműen a fizetés és a juttatási csomag döntene nálam. Azért mondom így, mert önmagában csak a fizetés egy alaptényező, de ehhez még hozzájönnek a különböző juttatások: céges autó, telefonhasználat, cafeteria, túlórapénz, bónuszrendszer és társai. A mostani munkahelyemen még céges részvényrészesedésem is van. Tehát a fizetésnél én így szélesebb körben nézném meg, mit kínál egy cég." (Karesz, 38, gépészmérnök )

Mi a fontosabb: a fizetés vagy a csapat?Közel 500 aktuális gépészmérnöki állás itt!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Négy vélemény, és mindenkinek igaza van a saját szempontjait megismerve. Ha meglévő állásunkat szeretnénk otthagyni egy ígéretesebb lehetőségért, minden bizonnyal körültekintőbben kell mérlegelni: mit hagyunk magunk mögött, és milyen előnyösebb lehetőségre váltunk? Ha éppen állás nélkül keresünk munkát, elképzelhető, hogy leegyszerűsödik ez a dilemma a fejünkben: csak egy vállalható, stabil munkára vágyunk.

Ne adjuk lejjebb azonban ekkor sem, mert nagyon sok cég keresi a munkatársait, ezen az oldalon is naponta több száz új pályázattal találkozhatunk. Regisztráljunk, írjunk mindenkinek - még akkor is, ha nem mindenben felelünk meg a követelményeknek. Minden egyes jelentkezés egy újabb lehetőség, ne legyünk kishitűek vagy kényelmesek, bombázzuk a cégeket!

Végül: ne feledjük, hogy a sikeres pályázáshoz egy igazán jó önéletrajz is kell! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, munkakeresés, munkahely, fizetés, csapat