Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkaerőpiacra kikerülve szembesülünk először azzal, hogy egy népszerű szak elvégzése némi nyelvtudással párosítva még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy elnyerjük álmaink állását. A legtöbb munkáltató ugyanis több évnyi gyakorlatot is elvár a jelöltektől, iparágtól, munkakörtől függően. Bizonyos esetekben figyelmen kívül hagyhatjuk a követelményeket, vannak azonban olyan területek, ahol érdemes szó szerint venni, milyen szaktudásra, szakmai tapasztalatra is van szükség a feladatok hatékony ellátásához. Interjúalanyaink segítenek eligazodni.

Gyakorlat teszi

Saját tapasztalatomat alapul véve, azok a cégek, amelyek két-három év szakmai tapasztalatot kérnek, ezt komolyan is gondolják. Ennek az a fő oka, hogy néhány hónapos nyári munka alatt kevesen tesznek magukévá olyan rendszerszemléletet, relevánskompetenciákat, amelyekre sok munkakörben szükség van” – vallja Szekeres Zita, HR szakember.

A szakértő azt is hozzáteszi, hogy olyan területeken, mint a pénzügy, az értékesítés vagy a marketing, általában éves ciklusokra terveznek: „ahhoz, hogy az illető a váltakozó folyamatokat átlássa, gyakran elengedhetetlen, hogy az adott szegmensben minimum egy évet eltöltsön, amelyre az új munkahelyén építhetnek, függetlenül attól, hogy mikor is kapcsolódik be a cég életébe. Erre érdemes odafigyelni, és kellő alázattal belevágni az álláskeresésbe, mert így a felesleges kudarcoktól is megkímélhetjük magunkat.

Mennyit számít a tapasztalat - álláskeresés, munka, karrier

Van esélyünk

A fentiek ellenére Zita szerint ne lássuk esélytelennek magunkat, csak azért, mert konkrét munkahellyel nem tudunk büszkélkedni álláspályázatainkban.  „Ha valaki kellően rátermettnek érzi magát egy adott feladatkör ellátására, részt vett több jelentős egyetemi projektben, esetleg önkéntesként is volt alkalma tevékenykedni, és mindezek alapján bizonyítani is tudja alkalmasságát, én azt tanácsolom, hogy ne habozzon jelentkezni olyan munkakörökre, ahol szükségesnek látnak több év gyakorlatot. Annál is inkább érdemes így tenni, mert előfordulhat, hogy az állást hirdető vállalatnál vannak más, junior szintű pozíciók is, amelyekre tökéletesen megfelelhetünk” – fejti ki a szakember.

Az önéletrajz különösen nagy jelentőségű, ha minimális szakmai múlttal szeretnénk meggyőzni leendő munkáltatónkat, hogy minket válasszon. Vagyis ne csak azt tüntessük fel, milyen szakirányon végeztünk, hanem azt is, mely területeken volt lehetőségünk elmélyíteni tudásunkat, végeztünk-e kutatómunkát, tanultunk-e külföldön, részt vettünk-e egyesületi munkában, mentor-programban, tanulmányi versenyeken, illetve mely kompetenciáinkat fejlesztettük az évek alatt. „Természetesen cégfüggő, hogy pontosan milyen munkavállalót keresnek, sokszor az a szempont dönt a kiválasztásnál, hogy mennyi időt, kapacitást tudnak szánni az új kolléga betanítására” – hívja fel a figyelmet Zita.

A CV fontosságát hangsúlyozza Ferenc is, aki adminisztrációs vezetőként többször választott már pályakezdőt. „Amikor csak minimális gyakorlata van a jelentkezőnek, az önéletrajz még inkább referenciaként hat, mint egy tapasztalt álláskeresőnél. Legyen logikus, jól szerkesztett, nyelvtanilag hibátlan, egyedi, kreatív, de maradjon meg a hitelesség keretein belül. Első benyomást mindenki csak egyszertehet, ezért a fotó szerepét is ki kell emelni: egy fiatal munkavállaló komolyságát, elköteleződését is kifejezheti egy profi fénykép. Természetesen ebben az esetben is tartózkodjunk a túlzásoktól, a kép azt az arcot mutassa, amilyennek azt az állásinterjún is látni fogjuk. Mivel jelenleg sok szakmában munkaerőhiány van, ez nagyban javítja a motivált pályakezdők esélyeit, amit érdemes kihasználni!

A lehetőségek új tárháza

A különböző tematikájú szolgáltató központok, SSC-k és BSC-k hazai megjelenése óta a munkaerőpiacra lépő fiatalok előtt számtalan új alternatíva nyílt.  „Ezek a munkahelyek akár diploma nélkül is várják az ambiciózus, nyelveket beszélő, az esetleges monotonitást jól kezelő pályakezdőket. Több SSC-re és BSC-re is igaz, hogy nem konkrét pozíciókra keresnek új kollégákat, hanem a jelentkező adottságaihoz rendelik a munkakört. Az üzleti szolgáltató központokban az oda bekerülők több különböző területen is kipróbálhatják magukat, és akár hosszabb karriert is felépíthetnek, de csak tapasztalatszerzésként is kiválóak ezek a multinacionális cégek, amelyekre a későbbiekben már bátran hivatkozhatunk” - mutat rá Zita.

Erika is a fenti utat választotta, ami részéről igen jó döntésnek bizonyult. „Még a főiskola mellett, részmunkaidőben kezdtem el dolgozni egy SSC-ben. Kezdetben angol nyelvű ügyfélszolgálatos funkciót láttam el IT területen, amire a cég tréningje maximálisan felkészített. A diplomám megszerzése után csoportvezető lettem, ahonnan léphettem volna feljebb is, de inkább a végzettségem szerint, vagyis közgazdászként szerettem volna állást találni. Mivel akkor, 26 évesen már háromévnyi gyakorlattal és vezetői készségekkel is rendelkeztem, nagyon gyorsan el tudtam helyezkedni, egy testhezálló munkakörben, és egyáltalán nem pályakezdő fizetésért.

Kövessük a fentieket, és ha kellő alázattal és nyitottsággal állunk az álláskereséshez, az eredmény biztosan nem marad el. Frissítsünk önéletrajzunkat a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával, és töltsük fel ide, hogy a potenciális munkáltatók ránk találhassanak. Nézzünk szét a pályakezdőknek szóló álláslehetőségekközött, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, önéletrajz, tapasztalat