Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az első hónapokban még lelkesen ostromolják önéletrajzaikkal, motivációs leveleikkel az álláshirdetéseket, majd a csalódások nyomán a kezdeti lendület megtorpan.

Az előrelátók

A frissen végzett diplomások között előfordul, hogy csak a diploma kézbevételétől számított harmadik, negyedik hónapban kezd el körülnézni a munkaerőpiacon - mondja Locherer Zoltán, a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ pályakezdő és diplomás álláskeresők közvetítő irodájának vezetője. Ezzel a hanyagsággal az ilyen pályakezdők tovább tartják magukat távol az eseményektől, amibe visszarázódni sokkal tovább tart, mint remélni tudnák.

Az gondolkozik konstruktívan, aki már az utolsó évben talál egy vállalatot, aki gyakornokként foglalkoztatja. Így megadhatja magának az esélyt arra, hogy a cég megtartsa. Ez elég gyakori eset, mint a verseny, mind a közszféra reprezentánsainál. Ezen kívül több nagyvállalat, frissdiplomás programjaira is jelentkezhetnek iskola közben, aminek köszönhetően birtokon belülre helyezhetik magukat a frissen végzettek.

Már a diploma megszerzése előtt keressük a munkalehetőségeket. Jelentkezzünk gyakornoki programra!

Körön kívül

A Munkaügyi Központ szakembere szerint azok a frissdiplomások vannak a legnagyobb veszélyben, akik rugalmatlanul kezelik és viszonyulnak a munkaerőpiac törvényeihez.
Tovább rontja a helyzetet az is, hogy a felsőoktatás időtartama alatt átrendeződnek az erőviszonyok, és ami négy-öt éve még hiányszakma volt, mire a diák lediplomázik, túltelítődik az általa választott szegmens. Ilyenek a bölcsész, a kreatív, a közgazdász, a mérnök szakok némelyike, ahol a végzetteknek azzal kell szembesülniük, hogy nem tudnak elhelyezkedni a végzettségüknek megfelelően. Egyszerűen azért, mert nincs hova.

Évről-évre növekszik a központban regisztrált friss diplomás álláskeresők aránya, amit jelentősen javíthatna, ha többen fogadnának el a képzettségük alatti megbízatást is.

Tendenciák

A Munkaügyi Központ adatbázisának három éves statisztikáinak alapján megállapítható, hogy az álláskereső frissdiplomások között a pedagógusok állnak a dobogó legfelső fokán. Ez a fővárosban élő összes regisztrált 10%-a. Őket követik a közgazdászok, a jogászok és a villamosmérnökök. Ez, noha "csak" egy budapesti statisztika, reprezentatív mintaként is értékelhető, ami megközelítőleg jelzi az országos tendenciákat is. Ennek ellenére vannak térségek, megyék, ahol az erővonalak más irányba mutatnak, de az a munkaerő mobilitásnak, vándorlásnak köszönhető.

Álláskeresők

Mennyi az annyi

Lukács Péter, a GAP Consulting személyzeti tanácsadó vezetője szerint a friss diplomások 20-25%-al kapnak kevesebbet ugyanazért a munkáért a tapasztaltabb kollégáiknál. Ez minden szektorra érvényes, nagyságrendi, számottevő különbségek nélküli íratlan szabály.

A fejvadász hallott már olyan cégről, ahol ugyanazért a pozícióért egy pályakezdő a felét kapta annak, amit a három éve érkezett vitt haza. Ez viszonylag ritkább eset, gyakoribb a 10-20%-os különbség az idősebbek javára. Ennek oka egyértelműen a tapasztalat és a rutin hiányára vezethető vissza.

Ellenpéldák

Vannak olyan szakmák, pozíciók is, ahol senkit sem érdekel, hogy kinek, mikor száradt meg a diplomáján a pecsét. Ezek a kreatív szakmák és a kereskedelem frontvonalában fordul leginkább elő.

Egy reklámügynökségnél ismertem olyan kreatívot, aki még húsz éves sem volt, de már élő legendaként kezelték a munkatársai, főnökei. Ahol a produktum alapján adják a fizetést, ott nincs szerepe a tapasztalati éveknek.

A kreatív munka értéke

Egy sokat termelő sales-nél sem nyom a latban, hogy mikor végezte az iskoláit. Ha sok pénzt hoz a munkaadójának, sokat is vihet haza, ez a kapitalista kereskedelem legfőbb szabálya.

Hajós Dániel

Fotó: profimedia.hu