Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

2030-ra az európai munkavállalók 30 százalékát az idősödő, 55-64 éves munkavállalók teszik majd ki, ezért munkaképességük megőrzése a gazdaság fenntarthatóságának egyik legfontosabb alapfeltétele. Ezért indítja el az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) a kétéves kampányát. A kampány kiemelt célja, hogy ösztönözze a munkával töltött élet fenntarthatóságát és az egészséges idősödést, valamint hangsúlyozza a munkahelyi megelőzés fontosságát.

Az "Egészséges munkahelyet minden életkorban" elnevezésű projektben arra hívják fel a figyelmet, hogy a dolgozók – különösen az idősebbek – munkában tartása egészségesebb és biztonságosabb munkahelyeket igényel, valamint a kormenedzsment eddigieknél szélesebb körű alkalmazását is szükségessé teszi.

Kiosztják az Európai Helyes Gyakorlat Díjat, amelyre magyar munkáltatók nevezését is várja az EU-OSHA.

A pályázat célja, hogy bemutassa azokat a jó példával elöljáró szervezeteket, amelyek innovatív munkavédelmi gyakorlatokat alkalmaznak. A legjobb gyakorlatot folytató vállalatokat külön díjazzák.

Egyre idősebbek a munkavállalók

Az európai munkavállalóknak mindössze 12 százaléka ismeri azokat a munkahelyi szabályokat és programokat, amelyek megkönnyítik az idősebb munkavállalóknak, hogy a nyugdíjkorhatár eléréséig vagy azt követően is alkalmazásban, a munka világában maradjanak.

Dr. Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára elmondta: az Európa 2020 stratégia szerint a demográfiai változások olyan jelentős kérdések, amelyekkel Európa napjainkban szembenéz. A helyzet kezelésére mérhető foglalkoztatási célt tűztek ki az EU tagállamai számára: 2020-ig a 20-64 év közötti népesség 75 százalékának munkaviszonnyal kell rendelkeznie. A stratégiának többek között az a célja, hogy kezelje a munkaerő elöregedését.

Melyik cég a legjobb az idősödő dolgozóknak?

"Ha Európa idősödő munkaerejére keresünk megoldást, akkor a munkát nem problémának, hanem a megoldás részének kell tekintenünk. A stratégia konkrét intézkedésekkel ösztönzi a munkahelyi biztonság és egészségvédelem feltételeinek javítását, a helyes munkahelyi gyakorlatok azonosítását és cseréjét” – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az Európát érintő jelenlegi változások számos kihívást jelentenek nemcsak a munkavállalók, a munkáltatók, de a társadalom számára is: a munkával töltött évek meghosszabbítása azzal járhat, hogy a munkavállalók hosszabb ideig vannak/lehetnek kitéve a munkahelyi veszélyekből adódó kockázatoknak.

Emellett az idősebb munkavállalók nemcsak nagyobb arányuk miatt igényelnek kiemelt figyelmet, hanem azért is, mivel közülük többen szenvednek krónikus egészségi problémáktól.

Válaszok a kihívásokra

Az idősödő munkavállalók a sérülékeny munkavállalói populációba tartoznak, ezért munkaképességük megőrzése, rehabilitációjuk és a munkába való visszatérésük segítése kiemelt fontossággal bír.

- A helyes munkahelyi gyakorlatok kialakítása.

- Csökkenteni kell az életkorral, főként az időskorral járó diszkriminációt, hátrányos megkülönböztetést.

- Az életkornak megfelelő foglalkoztatási feltételeket kell biztosítani.

- Olyan megoldásokat kell keresni, amelyek ösztönzik az időskori aktivitást és termelékenységet.

- Segíteni kell az idősödők és az idősek visszatérését a munka világába.

- Élethosszig tartó tanulás biztosítása.

Mindez választ adhat az idősödő munkaerővel kapcsolatos kihívásokra, ösztönzőleg hathat a munkával töltött élet fenntarthatóságára és a munkahelyi munkavédelmi gyakorlat helyes alakítására, a munkavégzés során szükséges együttműködés fontosságára.

Annak érdekében, hogy az európai, így a magyar munkahelyek biztonságosabban, egészségesebben és hatékonyabban működjenek, elengedhetetlen a különböző nemzedékek közötti szolidaritás, valamint a munkavállalók, a munkáltatók és a vezetők együttműködése.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: idősödő, idősebb munkavállaló, nyugdíj, munkaadó, pályázat, munkavédelem