Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Két munkahelyen a maximumot teljesíteni

Csatári Gabriella gimnáziumi tanárnő, magyar és irodalom szakos. Tizenkét éve rendelkezik másodállással, ami homlokegyenesen más szegmensben van, mint a főállása. Egy előkelő francia étteremben vagyok szakács délután öttől este tízig, esetleg éjfélig, ha a vendégek úgy kívánják – mondja mosolyogva Gabriella, aki teljesen autodidakta módon tanulta ki a francia konyha mesterfogásait. Tizenkét éve sem fizették túl a pedagógusokat, ezért ha a két gyermekemnek elfogadható körülményeket akartam teremteni, mellékállásra volt szükségem – folytatja a beszámolóját a tanárnő, aki nagyon szeretett főzni, ösztönösen érezte a fűszerek arányait, az összetevők harmóniáját, amit könnyen igazított a francia nemzet ízeihez.
Mind két állásom szerelem – szögezi le Gabriella. Mind két helyen maximális teljesítményre törekszem, amit az iskolába is, a konyhában is a felelősségérzetem, a bizonyítási vágyam generál – állapítja meg Gabriella.

Tóth Gábor informatikai fejlesztőmérnök, de van saját vállalkozása is, ami játékprogramok kiskereskedelmére szakosodott. Gábor sokszor van elveszve abban, hogy hová tegye a hangsúlyt, melyik állásában nyújtson többet, tegye oda jobban, erősebben magát. Véleménye szerint olyan nincs, hogy valaki egyszerre két helyen ugyanúgy helyt álljon. Ezt csak gazdasági kényszerből, csak a pénz miatt teszik az emberek, nem azért, mert jó a lelküknek, az érzéseiknek a plusz munka.

Lehetünk-e sikeresek egyszerre több munkahelyen?

Önmegvalósítás

Nagy Péter coach szerint egyszerre két helyen csak azok az emberek képesek maximális teljesítményre, akiket nem elsősorban a pénz motivál. A siker, a kihívás, a bizonyítás, sőt még a kaland is erősebb motivációt tud adni a mellékálláson való tökéletes munkavégzéshez, mint önmagában a kereset – mondja a tréner. Tévesen hiszik a munkavállalók, hogy a több pénz reménye bőven elegendő ahhoz, hogy akár két munkahelyen is egyformán magas teljesítményre legyenek képesek. Ahhoz több kell, mégpedig olyan többlet, amire csak a psziché képes. Szinte általános, hogy hosszútávon összeomlanak, frusztrációkkal, gátlásokkal kezdenek küzdeni azok, akik a több pénz reményében mellékállásba kezdtek.

Ráhangolódás nélkül nem lehet megfelelni egy munkakörben, ami teljesen elmarad, ha csak a pénzért dolgozik valaki egyszerre több helyen. Először csak haragszanak a mellékállásra, aztán ellenszenvet kezdenek érezni minden iránt, ami avval kapcsolatos, majd jön a csendes, vagy hangos összeomlás – hangsúlyozza a tréner. Volt olyan páciensem, aki azért szokott le a dohányzásról, mert a mellékállásában a főnöke állandóan dohányzott. Ez persze a pozitív példa, számtalan hasonló negatív mellett, ezért én azt tanácsolom, hogy ha valaki mellékállást választ, az alapján döntsön, hogy a munkavégzés mennyi boldogság impulzussal fogja eltölteni, ami már az önmegvalósítás felé vezető út.