Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Apollo, Ericsson, Mercedes, NNG, Nokia – ez csak néhány azon cégek közül, amelyek felismerték, hogy a szakemberhiány feloldható lenne, ha több lány választana műszaki, mérnöki pályát.

Gyárkapuk nyíltak meg a lányok előtt

Lányokat toboroz négy szakmában is a Mercedes-Benz gyár. A vállalat arra törekszik, hogy a nők nagyobb számban vállaljanak munkát az autógyárakban. A Gáspár András és a Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskolákkal együttműködve 2016 szeptemberében is elindítják a gyakorlatorientált duális képzésüket. A szakképzésre és a főiskolai képzésre is sokszoros a túljelentkezés. 2014 májusában végzett az első 28 középiskolai tanuló, akik mindannyian állásajánlatot is kaptak a Mercedes-Benz gyárában.

A vállalat a Lányok Napja elnevezésű nyílt napon népszerűsítette a pályaválasztás előtt álló lányoknak az autóipari szakmákat. Az általános iskolás lányok a karosszéria-előkészítőben motorháztetőt festettek, a szerszámkészítő üzemben alumíniumszívet hajtogattak, egyszerűbb méréseket végeztek és fémkarikát hajottak egy kanyargós pályán. A Mercedes-Benz Oktatási Központ nyílt napjára Kecskemét négy általános iskolájából mintegy hatvanan érkeztek. Az érdeklődő lányok termelésben dolgozó nő művezetőkkel is találkoztak, akik válaszoltak kérdéseikre.

Az Apollo Tyres is megrendezte a Lányok Napját. A nők kiválóan teljesítenek a nagy pontosságot igénylő műszaki területeken, friss, új szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfi központú szakmába, ezért is fontos az Apollo Tyres számára, hogy minél több nő csatlakozzon csapatához – írták a lapunknak eljuttatott közleményükben.

Az abroncsgyártó cég tapasztalatai szerint a frissen végzett középiskolás lányok maradéktalanul megállják helyüket a fiúk között, így komolyan számítanak a nőkre a legmodernebb technológiát alkalmazó, 2017 első negyedévétől termelő gyöngyöshalászi üzemükben.

A vállalat képzési programjához márciusban közel 40 végzős középiskolás csatlakozott, közöttük több lány is van. A tanulmányi szerződést aláíró diákok a tanév végéig ösztöndíjat kapnak, majd a munkaszerződés megkötése után azonnal elkezdődik számukra a szakképzés. Ennek keretében lehetőségük lesz a vállalat hollandiai vagy indiai üzemeiben felkészülni a gyöngyöshalászi gyár indulására.

Lányokat csábítanak a műszaki cégek

"Engem elsősorban a kémia érdekelt, így annak idején vegyipari technikusnak jelentkeztem, amit most már ötödik éve tanulok. Képzésünk részeként gépészettel is foglalkozunk, illetve a gumigyártásról is szó esett már. Az Apolloval egy iskolai toborzási programon találkoztam. Vonzó volt számomra, hogy egy Magyarországon újnak számító céghez csatlakozhatom, akik külföldi képzést is biztosítanak számomra és még a költözésben is segítenek, hiszen debreceni vagyok” – mondta Bikádi Alexandra, aki idén július 1-től kezdi meg a képzést az cégnél.

Jelenleg éppen a gumigyár hollandiai képzésében vesz részt Gause Alexandra. A technikus lány szerint nagyon fontos, hogy az enschede-i üzemben a gyakorlatban is elsajátíthatja mindazt, amit korábban az iskolapadban megtanult. "Az abroncsgyártás sok részfolyamatból épül fel, nekünk a teljes folyamatban részt kell vennünk, minden munkafázist meg kell ismernünk, ez nagy figyelmet igényel” – tette hozzá a diáklány.

Eperjesi Ágnes, az Apollo Tyres munkapszichológusa szerint a lányok sokszor elfordulnak a természettudományos tárgyaktól még akkor is, ha érdekli őket például a kémia vagy a matematika. Pedig ha sikeresen elvégeznek egy műszaki jellegű képzést, akkor a körülöttük lévőkből is elismerést váltanak ki.

A műszaki felsőoktatásba is várják a lányokat

Harmadával többet keres havonta az átlagnál az a pályakezdő fiatal, aki az infokommunikációs és távközlési szektorban helyezkedik el, mégis 22 ezer betöltetlen informatikai álláshely van a magyar munkaerőpiacon. A szektorban dolgozó nők aránya csupán 8 százalék.

A lányok 15 évesen még valamennyi tudományos-technológiai tantárgyban felülmúlják a fiúkat, de a fizetési egyenlőtlenségek, a munka és magánélet összeegyeztethetetlensége, a barátságtalan, elférfiasodott környezet eltántorítja őket ettől a pályától.

Egyre több kutatás cáfolja azt a feltételezést, hogy a férfiak jobbak műszaki területen, mint a nők, ám sok nőt még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Pedig tény, hogy a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké. Az informatika bizonyos szakterületei is érzékenységet, kreativitást, empátiát is igényelnek – tehát a hagyományosan "lányos” tulajdonságaikat is kamatoztatni tudják.

A Nokia Solutions and Networks Kft. szerint a sokszínűség segíti a fejlődést. A vállalat ezért úgy döntött, hogy támogatja a Skool független nonprofit kezdeményezést, melynek küldetése, hogy új oktatási formában adjon át hasznos és használható technológiai ismereteket fiatal lányoknak és nőknek. Önkéntes mentorként a Nokia alkalmazottai aktívan részt vesznek ebben a speciális oktatási programban és támogatják, hogy a fiatal hölgyek megtanuljanak kódolni. Közös céljuk, hogy elősegítsék hazánkban a nemek közötti munkavállalási egyensúlyt az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektorban.

A programozós napon a lányok megismerkedhettek a Nokia alkalmazottaival, tevékenységükkel, és játékos feladatok segítségével tanulhatták meg a kódolás alapjait. Egyedi programban volt részük: a feladatok a telekommunikáció, a jeltovábbítás, a hálózatok működését mutatták be.

A lányoknak szóló Skool képzések a 10-18 éves korosztályt célozzák. A fiatalok alapvető programozási ismeretekkel gazdagodnak, megismerkednek a játékfejlesztéssel, a honlapépítéssel és a robotikával. Eddig 800 résztvevőnek adtak át értékes tudást, mintegy 400 órában. A Nokia és a Skool közös célja az, hogy a fiatal lányok játékos foglalkozásokon kapjanak kedvet az informatikához, és a speciális oktatási program segítségével később ebben az ágazatban helyezkedhessenek el. (Mint arról már korábban írtunk, a Skool nemcsak a Nokiával, hanem az NNG-vel is együttműködik. Az erről szóló cikkünk ITT olvasható.)

Közös programot szervezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) és az Ericsson is a Lányok Napján. A közös program során a lányok megtudhatták, hogy mi mindent sajátíthatnak el az egyetemen, és mindezt hogyan hasznosíthatják majd a felnőtt életük, karrierjük során. Láthatták, milyen a mérnökpálya női szemmel, megnézhették, hol és milyen körülmények között dolgozik ma egy fejlesztő és látogatást tehettek a cég kutatólaboratóriumaiban is.

Az Ericsson célja, hogy 2020-ra munkatársaik 30 százaléka nő legyen. A vállalat egyik erőssége abban rejlik, hogy sokszínű csapatokat hoznak létre, amelyek különböző korú, nemű, kultúrájú emberekből állnak össze. Ez a színesség és különbözőség egészen más álláspontokat és ötleteket generál, amelyek igen fontosak a sikerhez.

ILYEN PROGRAMOZÓ ÉS FEJLESZTŐ ÁLLÁSOKAT KÍNÁLNAK A PROFESSION.HU-N.

IT ÜZEMELTETŐ, TELEKOMMUNIKÁCIÓ TERÜLETRE IS KERESNEK EMBEREKET.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: IT, informatika, álláskeresés, állásajánlat, lányok, műszaki, mérnök, szakképzés