Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mit jelent pontosan a kreatív munka, és milyen készségekre van szükség hozzá? A gazdasági profilú felsőoktatási intézményekben inkább az ügyféloldalt fedik le a szakok (marketingvonal), míg a művészeti egyetemeken az önkifejezés a hívószó. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tananyagában például  a reklámfilmkészítés és a médiakommunikáció is szerepel – írja a Kreativ.hu.

A marketingesek, kreatív szakemberek mindennapi munkájuk során felmérik a fogyasztók igényeit, majd kielégítik azokat a megfelelő termék megfelelő áron való értékesítésével – olvashatjuk a Felvi.hu szakmaismertetőjében. Alkalmazkodnak a piaci igényekhez, ugyanakkor hatással is vannak a piac alakulására. Egy marketinges a mindennapokban olyan dolgokkal foglalkozik, mint például egy termék vagy szolgáltatás célcsoportjának megállapítása.

De ezen kívül is rengeteg feladata van. Meghatározza, milyen boltokba, hova helyezzék el az adott terméket, és arról is ő dönt, melyik reklámozó felület a legmegfelelőbb a termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére: a nyomtatott sajtó, az internet vagy a tévé. A kreatív szakember pedig kitalálja a kampány részleteit, elkészíti a reklámszlogeneket, megálmodja a dizájnt.

Kreativitással ilyen állásokat találhatunk

Ezekben a szakmákban is fontos az állandó tanulás, a szakirányú képzettség, de az érvényesüléshez talán még fontosabb a nyelvtudás, a gyakorlat, a megfelelő kapcsolati rendszer – és persze a tehetség.

Íme a kreativitást igénylő állások!

- Grafikusokat, szövegírókat, designereket, webdesignereket és rendezvényszervezőket, művelődésszervezőket is keresnek.

- A marketingeseknek szóló ajánlatokat itt találjuk.

- A kiadók ilyen munkákat kínálnak, a média területén ilyen az állásajánlatokat találunk, de emellett újságírói pozíciót is hirdetnek.

- A "kreatív" kulcsszóra ilyen állásokat kínál a Profession.hu, a "művészet" szóra pedig ilyeneket.

- Kreativitás szükséges az építészethez is, valamint játékfejlesztőket is keresnek. PR területre is sok munkatársat várnak a cégek.

- A legtöbb állás Budapesten van.

- Középiskolai végzettséggel ilyen munkát, diplomával pedig ilyet találhatunk.

- Az állások körülbelül feléhez megkövetelik az angoltudást, ám találhatunk olyan pozíciókat is, ahol nem kérnek nyelvismeretet.

- Teljes munkaidős állásokat, illetve 4 és 6 órás részmunkaidőseket is kínálnak.

- Ilyen média és művészeti állásokat találunk a Profession.hu-n.

- Marketing, média, PR területen közel 300 állást kínálnak.

ÍME 7 FONTOS ELVÁRÁS, HA MARKETINGESKÉNT DOLGOZNÁNK!

 

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: marketing, média, kreatív, munka, álláskeresés, állásajánlat