Rugalmasságuk, kreativitásuk és alacsonyabb bérezésük miatt a vállalatok szeretnek diplomás pályakezdőket alkalmazni. Egyszerűbben formálhatók, könnyebben alkalmazkodnak a vállalati kultúrához, ráadásul fiatal koruk miatt kisebb eséllyel van családjuk, így magánéletük és a munka közötti egyensúly eltolható - derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalakozáskutató Intézetének egy tanulmányából, amelyet az Inforádió ismertetett.

Hogyan kezdjen bele az álláskeresésbe egy pályakezdő?

Ki kell találni, hogy milyen irányba szeretne elindulni a pályakezdő, milyen típusú vállalathoz menne szívesen. Szeretne-e multinacionális cégnél dolgozni, ahol az idegen nyelv tudása aktívvá válhat, mert a munka nyelve legtöbbször az angol vagy a német nyelv - hívja fel a figyelmet Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója. 

Ha viszont a frissdiplomás egy kisebb, jellemzően magyar vállalkozáshoz menne, akkor nagyobb rálátása lesz a szakterületére, hamarabb kerül döntési helyzetbe, jobban támaszkodnak a már megszerzett szaktudására. Itt nagyobb szerepet kap a bizalom.

Közel 500 állás pályakezdőknek

Állások pályakezdőknek

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A legtöbb pályakezdőknek szóló munkalehetőség Budapesten van. Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. IT-fejlesztés és programozás területén kínálnak a legtöbb állást a pályakezdőknek, mérnöki, ügyfélszolgálati pozíciókat, illetve szakmunkákat is találhatnak a fiatalok. A gyártó cégek is tárt karokkal várják a pályakezdő jelentkezőket.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Aki tanulás mellett dolgozna, részmunkaidős állások közül válogathat. A 6 órás munkákat itt, a 4 órás állásokat pedig itt találjuk!

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Akár 300-375 ezer bruttót is kereshet egy pályakezdő. Azok a hirdetések itt találhatók, amelyeknél szerepel a várható fizetés! Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Száznál több olyan állás van, amelyhez nem kérnek nyelvtudást, a legtöbb pozícióhoz azonban szükséges az angol nyelv ismerete

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Aki elvégezte az általános iskolát már találhat munkát, de a legtöbb álláshoz egyetemi vagy főiskolai diplomát kérnek. Érettségizetteknek pedig ilyen pozíciókat kínálnak.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Külföldi munkát találhatunk a Profession.hu ajánlatai között. Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Érdemes körülnézni a gyakornoki programok között is! Részletek >>>

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Tippek az önéletrajzhoz pályakezdőknek

A munkaadó a pályakezdők esetében arra keres bizonyítékokat, hogy a jelentkező rendelkezik-e a munkakör betöltéséhez szükséges tudással, illetve olyan készségekkel, esetleg tapasztalattal, ami közvetve vagy közvetlenül alkalmassá teheti az adott feladatok megoldására - mondta korábban Gerlei Béla HR-szakértő, vezető karrier-tanácsadó.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Önéletrajz-mintát itt találnak a pályakezdők! 

Anyagilag is megéri pályakezdőt alkalmazni

A munkahelyvédelmi akcióterv keretében komoly járulékkedvezményeket kaphat az a munkaadó, amely 25 évesnél fiatalabb álláskeresőt alkalmaz. A legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkező pályakezdő munkavállaló után az első két évben a bruttó bér, de legfeljebb 100 ezer forint 27 százaléka jár az őt alkalmazó cégnek. Ha nincs ennyi korábbi munkaviszonya a fiatalnak, akkor a részkedvezmény egyenlő a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 14,5 százalékával (azaz 27 helyett 12,5 százalék lesz a szociális hozzájárulási adó).

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A Profession.hu-n ilyen pályakezdőknek szóló állásajánlatokat kínálnak!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, pályakezdő, fiatal, munka, állásajánlat