A nemzetgazdasági miniszter az idén három munkanap-áthelyezést rendelt el, egy négynapos hosszú hétvége már megvolt, illetve még kettő lesz 2015-ben. Január 10., augusztus 8. és december 12. szombati munkanap, míg január 2. péntek, augusztus 21. péntek és december 24. csütörtök pihenőnap. Ezen kívül négy alkalommal lesz háromnapos a hosszú hétvége: húsvéthétfő és pünkösdhétfő miatt, valamint május elseje hétfőre, október 23. pedig péntekre esik. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatottak munkarendje ettől eltérően is meghatározható.

Nincs számottevő gazdasági hatása

A munkanap-áthelyezéseknek nincs jelentős gazdasági hatásuk, mivel a versenyszférában a megrendeléseket saját jól felfogott érdekükben teljesítik a vállalkozások, erre megvannak a hatásos munkaszervezési módszerek - mondta az MTI-nek Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató Zrt. foglalkoztatáspolitikai kutatásvezetője. A költségvetési, szolgáltatási szektorban is fenntartják a társadalom működéséhez szükséges kapacitásokat, mint a közlekedés, víz, gáz, fűtés biztosítása. A töredezett munkahét általában alacsonyabb teljesítményekhez vezet, mint a hosszabb időegység alatt végzett munka.

Lupkovics Mariann munkajogász leszögezte: akár az általános, akár attól eltérő munkarendben dolgozik egy munkavállaló, mindenki számára irányadó az, hogy az áthelyezett munkanap miatt nem nőhet meg a havi munkaidő, és nem csökkenhet a havi pihenőnapok száma sem. Azok esetében, akik munkaszüneti napon munkát végeznek, nincs jelentősége az áthelyezésnek, mert számukra a rájuk vonatkozó munkarend és ehhez igazodóan saját munkaidő-beosztásuk a mérvadó.

Kinek jó az otthoni munka?

Példaként elmondta: ha az általános munkarend szerint csütörtökön munkaszüneti nap van, akkor a péntek-szombat-vasárnap pihenőnap. Ekkor annak, aki munkaidő-beosztása szerint csütörtökön munkavégzésre van beosztva - ez a megszakítás nélküli munkarendben dolgozóknál, idénymunkásoknál fordulhat elő egyebek mellett -, ez a nap munkanap lesz.

Heti pihenőnapjai pedig a munkaidő-beosztása szerint alakulnak, tehát a következő szombat nem azért lesz számára munkanap - ha beosztják munkavégzésre - mert arra a jogszabály munkanapot rendelt el, hanem a munkaidő-beosztása miatt. Ha szabadságot vesz ki - akár a munkaszüneti napon, akár az áthelyezett szombaton - akkor kell szabadságnapot elszámolni ezekre a napokra, ha ezeken a napokon munkarendje szerint munkavégzésre lett volna beosztva - magyarázta a munkajogász.

A hosszú hétvégék a vendéglátásnak és a turizmusnak rendkívül előnyösek a növekvő forgalom miatt - vélik a szakértők.

Ezért jó az otthoni munka

A munkanap-áthelyezések a munkaadó számára szervezési feladatokat is felvetnek. Ezért többen arra használják ezt az alkalmat, hogy kipróbálják az otthonról történő munkavégzést.

Például a Telenor a Microsofttal együtt már 2012 óta megrendezi a "Dolgozz Otthonról!" napot, aminek célja, hogy népszerűsítse a teljesítmény-alapú és kevésbé helyhez kötött munkavégzést. Tavaly már több mint 150 cég és 4000 munkavállaló csatlakozott a kezdeményezéshez, így ők nem a megszokott munkahelyükön, hanem mobil eszközeik és sok esetben mobilinternet segítségével szabadon választott helyszínen dolgoznak a szombati munkanapon.

A Profession.hu-n ilyen távmunkákat kínálnak a munkaadók.

A Magyar Távmunka Szövetségnek, a "Dolgozz otthonról!" nap szakmai partnerének elnökségi tagja, Tóth Adrienn a tavalyi esemény kapcsán elmondta: egy ilyen kezdeményezés segíthet abban, hogy egyre több munkáltató és munkavállaló próbálja ki a távmunkát. Különösen azt tartják előnyösnek, hogy a kezdeményezés a munkáltatók irányából érkezik.

Munkáltatói márkája kialakításakor egyre több vállalat keresi azokat a lehetőségeket, melyek segítik a munka és a magánélet közti megfelelő egyensúly fenntartását. Számos külföldi cég esetében már bevált gyakorlat a "home office" kultúra. Ha a munkatársak esetenként otthonról, nyugodt körülmények között dolgozhatnak, könnyebben mélyülhetnek el a nagy koncentrációt igénylő feladatokban, hatékonyabban, kreatívabban teljesítenek. Az innovatív munkahelyek tisztában vannak azzal, hogy a jó ötletek nem kizárólag az irodai asztal mellett születnek.

Ezért olyan eszközöket és technikai megoldásokat bocsátanak a dolgozók rendelkezésére, amelyekkel akár a nappaliban, a teraszon vagy egy hosszú vonatúton is teljes értékű munkát tudnak végezni.

Mi a távmunka?

Az otthoni munka a kreativitás mellett a munkavállalói elköteleződést, lojalitást is erősíti, hiszen a rugalmas munkaszervezés mellett több idő marad a családra és a magánéletre. A munkavállalók elégedettebbek és motiváltabbak, ha érzik, hogy cégük megbízik bennük és abban, hogy akkor is teljesítik feladataikat, ha nem az irodában ülnek.

Távmunkát főleg a szellemi munkát végzők tudnak vállalni: a definíció szerint az infokommunikációs eszközökön keresztül, a munkáltató székhelyétől távol végzett munka sorolható ide.

A távoli munkavégzéssel megtakarítható az utazási idő, amit az emberek például a családra vagy kikapcsolódásra fordíthatnak. Ha a munkatársak szabadon megválaszthatják a számukra kedvező munkahelyszínt, körülményeket, és szabadabban oszthatják be idejüket, az nem csak a munka hatékonyságát növelheti, hanem a kollégák és a munkáltató közötti bizalmat, jó kapcsolatot is erősíti.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az otthoni munkavégzés, a távmunka elterjedéséért van még mit tenni: a KSH adatai szerint 3 százalék a távmunkában dolgozók aránya. Ez az adat ugyanakkor régi, és nem tartalmazza azokat a munkavállalókat, akik alkalmanként vagy heti néhány alkalommal végzik így munkájukat.

A Magyar Távmunka Szövetség becslése szerint velük együtt 16-20 százalék lehet a távmunkában dolgozók aránya, amit akár 25-30 százalékra is fel lehetne tornászni. A Hay Group egy korábbi felmérése szerint a hazai vállalatok 69 százaléka a rugalmas munkaidő valamilyen formáját lehetővé teszi az alkalmazottak számára, 44 százalék pedig a hét legalább egy napján azt is megengedi dolgozói egy részének, hogy otthonról végezzék a munkájukat.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: otthoni munka, távmunka, munkanap-áthelyezés, hosszú hétvége