Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az információ kiszivárogatásnak a felmérések szerint alapvetően három fő oka szokott lenni: bosszúállás, „igazságszolgáltatás”, vagy nyereségvágy. Természetesen előfordulhat ezek valamiféle kombinációja is. A közös motívum az első kettőben feltétlenül, de gyakran a harmadikban is, hogy az elkövetőt valamilyen sérelem éri a szervezet részéről, amit nem sikerül feldolgoznia. Ez bármi lehet, egy elmaradt előléptetés, vagy akár egy igazságtalannak érzett feladatelosztás is. Az információval kapcsolatos visszaélések, be- és feljelentések 80%-a belülről indul.

Ki lesz az áruló?

Sok olyan szervezet van, ahol fontos lenne tudni, ki az, aki potenciális veszélyt jelent, aki esetleg kiteregetheti a szennyest. Az amerikai állami szervek például el is indították a saját „belső fenyegetés programjukat”, minden lehetséges eszköz bevetésével. Pszichológusok, szociológusok, informatikusok dolgoznak azon, hogy meghatározzák az esetleges árulóra figyelmeztető jeleket. A módszerek jelentős része nem új keletű, a hírszerzésben és elhárításban már régóta használják ezeket. Az újdonság inkább ezeknek az általánossá tételére való törekvés.

Az hogy ki, mikor fújja meg a sípot nagyban függ az adott kulturális környezettől is. Jól mutatja az eltérést, hogy magyarul igazából nincs is olyan pozitív kicsengésű kifejezésünk, ami azt írja le, hogy valaki a tudomására jutott közérdekű, törvényellenes, vagy nem etikus viselkedést nyilvánosságra hozza.

 Új eszközök az adatbiztonságért: a szivárgás mindig belülről jön 

Ha megszólalsz, elárulod magad

A kutatások tanúsága szerint, a kiszivárogtatást, árulást, mindig viselkedésváltozás előzi meg. Kellő odafigyeléssel ez érzékelhető, sőt akár mérhető is. Hazánkban is van cég, amelyik olyan hangelemző szolgáltatást ajánl, amely egy hangminta alapján elemzést ad a beszélő lelki állapotáról, bizonyos esetekben akár a várható viselkedéséről is.

Másik, hasonlóan pontos módszer a nyelvhasználat megfigyelése. A LAB Profile (Language and Behavior Profile – Nyelv és Viselkedés Profil) a beszélő által használt nyelvtan és nyelvezet alapján következtet az illető gondolkodási mintáira és ebből pedig a várható viselkedésére. Ezeket a mintákat nyomon követve a gondolkodásmód és az egyén mozgatórugóinak a változásai viszonylag könnyen, és érzékenyen észlelhetők, akár még mielőtt ő maga tudatosítaná ezeket.

Számítógép a „nagytestvér”

Technikailag nem megoldhatatlan, hogy folyamatos ellenőrzés alatt legyünk: a hálózati szerver folyamatosan regisztrálja az igényektől függően az összes internetes tevékenységünket; a rendszergazda (és aki mögötte áll) egy kattintással láthatja, mi van éppen a képernyőnkön vagy melyik fájlt mikor, és hányszor nyitottuk meg.

Bonyolult algoritmusok figyelhetik, milyen kifejezéseket milyen gyakran használunk a levelezésünkben vagy akár a kollégáinkkal folytatott belső chatelésünkben. Az a technológia, ami az internetes áruházban kitalálja melyik az az árucikk, amire még szükségünk lehet, alkalmas arra is, hogy a viselkedési szokásaink változását jelezze, és átsoroljon a megbízhatóból a kérdőjeles kategóriába.

„Az elégedett, boldog dolgozó megbízható is”

Kiegyensúlyozott, igazságos munkahelyi légkörben sokkal kisebb a valószínűsége, hogy valaki kiszivárogtasson a szervezet számára fontos információkat. Jó, ha vannak ellenőrzési pontok, technikai megoldások az esetleges rések felfedésére, de végső soron a munkáltató vállán nyugszik a döntés: megbízik-e a munkatársában vagy sem?

Kiszivárogtatás elkerülhető, először is, ha alaposan megnézzük, ki az, akit az érzékeny információk közelébe engedünk. Másodszor, ha az óhatatlanul felmerülő konfliktusokat megfelelően kezeljük, és figyelünk rá, hogy ne maradjanak senkiben olyan tüskék, amelyek a későbbiekben komolyabb problémákhoz vezethetnek.