Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu országos felmérést készített a hazai fizetésekről 1000 válaszadó segítségével. A téma nemcsak nagyon aktuális, hanem igen hasznos. Miért? Mert hiába a legizgalmasabb, de ugyanakkor még mindig a legszemérmesebb témának számít itthon: vajon ki mennyit keres az adott munkakörében?

Ezzel kapcsolatban olvasóinknak igyekszünk mindig naprakész és gyakorlati segítséget adni, és hétről hétre összegyűjtjük a publikus fizetésekkel együtt meghirdetett állásokat. Ám egyénileg is változó, ki mit tart jó fizetésnek, és hová pozícionálja munkájának és szaktudásának hozzáadott értékét. Ezért kifejezetten hasznos belelátnunk a friss kutatásba! Nézzük, mi derült ki!

Akik elégedetten nyilatkoztak

- A kutatásban megkérdezettek alig harmada, 27 százalék elégedett.

- Ez az arány egyedül a fiatalok, a diplomások, és a vezető beosztásúak körében magasabb.

Akik a legnagyobb szakadékot tapasztalják

- Az egészségügyben dolgozók 61 százaléka szerint túl alacsony a fizetésük és 74 százalékuk az emelések ütemét is lassúnak találja.

- Az oktatásban is hasonlóak az értékek, a fizetéssel 61 százalék, az emelések gyakoriságával pedig 77 százalék nincs kibékülve. Ezen a területen dolgozók hiányolják leginkább az elismerés anyagi formáját is.

- A szakmunkás végzettségűek 72 százalékánál rendkívül magas az elégedetlenség.

- Az 50-59 év közöttiek 65 százaléka határozottan úgy véli, hogy magasabb bérezést indokolna a munkakörük.

   Átfogó felmérés a Profession.hu-tól!   

Mi lehet a megoldás?

Az egyik kézenfekvő módszer az elégedetlenség esetére: kérjünk fizetésemelést! Az országos felmérés erre is rákérdezett, és a következők derültek ki. A megkérdezettek fele kért már korábban fizetésemelést: 28 százalék többször is, 21 százalék pedig eddig egy alkalommal. Legtöbben ilyenkor saját teljesítményük elismerésére hivatkoznak, és nem a piaci helyzetre, vagy a konkurencia ajánlatára utalva állnak felettesük elé. A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy a férfiak bátrabban kérik az emelést, több mint a felük lépett már korábban az ügyben, szemben a nők 43 százalékával.

És ha nem kapunk fizetésemelést? Akkor mit lehet tenni?

Tény, hogy a helyzet elsősorban akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért ha a jelenleg nem értékelik kellőképp a munkánkat, lépjünk tovább és tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is. Sőt, kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol még önéletrajzot sem kérnek.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, előrelépés