A Forbes magazin ajánlása alapján jó, ha nem várjuk meg az év végi hajrát és az ünnepi időszakot azzal, hogy karrierünket áttekintsük, és új lendületet adjunk neki. 

Íme 10 lépés, amiket meg kell tennünk, ha komolyan szeretnénk venni karrierünket az új esztendőben!

1. Tekintsünk vissza 2015-re!

Vegyük elő 2015-ös naptárunkat és nézzük át a végéhez közeledő évet. Melyek voltak a legnagyobb szakmai projektek, legjelentősebb sikerek és nagy események 2015-ben? Hagyjunk időt arra, hogy átgondoljuk, kik voltak azok az emberek, helyek és történések, melyek a legtöbbet tanították nekünk, illetve amelyekből szakmailag a legtöbbet profitáltuk az elmúlt 10 évben. Menjünk végig az éven hónapról-hónapra és írjuk le, melyek voltak azok a 2014 végén kitűzött tervek, melyek megvalósultak és mi az, amit a jövő évre csúsztathatunk?

2. Hozzunk létre "siker mappát"!

Nagyon fontos, hogy létrehozzunk egy olyan mappát, melyben legfontosabb eredményeinket tároljuk, legyen az pdf fájl, fotó vagy különböző dokumentumok. Olyan dicsérő leveleket, e-maileket is ide tehetünk, amelyek főnökünktől, vagy vásárlóktól, üzleti partnerektől érkeztek munkánk elismeréseként. Apróságnak tűnik, de jó szolgálatot tehet, ha hirtelen referenciával kell előállnunk, vagy csak pozitív hangulatba szeretnénk kerülni egy-egy nehéz időszakban. A teljesítményértékelés során pedig egyszerűen csak megnyitjuk, és máris ott áll minden, amivel büszkélkedhetünk. 

3. Tartsuk számon, az "aha" pillanatokat

Ahogyan végighaladunk naptárunkon és levelezésünkön, véssük fel azokat a felismeréseket, amelyek a nagy ráismerés pillanatai voltak az év során. Ilyen lehet például az, amikor felismertük, hogy hogyan kell hatékonyan használni a közösségi médiát a vállalat érdekében. Vagy a pillanat, amikor felismertük, hogy milyen irányba kell továbbképezni magunkat annak érdekében, hogy értékesebb szakemberek lehessünk. Vezessünk naplót, melyben leírjuk gondolatainkat, rendkívül értékes lehet egy ilyenbe belelapozni és látni, milyen felismeréseket tettünk az év során. 

Karrier: 10 lépés, amiket meg kell tennünk még az idén

4. Válasszunk karrier tervet: A, B vagy C verziót!

Nincs még 2016-ra karrier tervünk? Nem probléma! Három választásunk is van. Az A-terv szerint maradunk jelenlegi pozíciónkban és fejlesztjük magunkat szakmailag. Ez a verzió nem azt jelenti, hogy jegeljük a karrier témáját, minden nap bevonszoljuk magunkat a munkahelyre és saját céljainkat elfelejtve a főnökünk által meghatározott célokat követjük szolgai módon. Tűzzük ki, hogyan fejlődnénk jelenlegi pozíciónkban. Megtanulnánk a html-t, vagy a belső salesből a külső sales irányába váltanánk?

A B-terv szerint 2016 legfontosabb célja, hogy egy új állást kell találjunk, ezt az irányt kövessük, ha már az idén is többször felmerült az álláskeresés gondolata.

A C-terv az A és B kombinációja, melynek során szeretnénk megtartani jelenlegi állásunkat, de mellette mondjuk tanácsadói praxist hoznánk létre, vagy szabadúszóként kamatoztatnánk tehetségünket. 

5. Találjuk meg az első számú karrier célt 2016-ra!

Fókuszáljunk egyetlen célra 2016-ban, legyen ez az irányvonal és ne aprózzuk el magunkat. Gondoljuk át, mi a legfontosabb lépés, amit meg kell tennünk? A salesről a marketing területére nyergelnénk át, és azon a területen szeretnénk új munkát találni? Előléptetésre hajtunk, vagy egy másik részlegre kerülnénk át szívesen?

6. Készítsünk akciótervet!

Ne engedjük, hogy az álláskeresés kimerüljön abban, hogy küldözgetjük az éterbe az önéletrajzunkat. Készítsünk stratégiát, koncentráljunk azokra az álláshirdetésekre, melyeknél valóban esélyünk van. Ha jelenlegi állásunkban maradnánk, akkor is összpontosítsunk arra, milyen konkrét lépéseket kell megtennünk a fejlődésért, milyen tanfolyamokon kell részt vennünk, milyen készségeket kell elsajátítanunk. 

7. Írjuk be a naptárunkba!

Vegyünk egy 2016-os naptárat már most és tervezzük meg az évet! Írjuk be, mikor mennénk szabadságra, milyen fontosabb konferenciáknak és projekteknek nézünk elébe. Ha így teszünk, elkerülhetjük azt, hogy más ossza be helyettünk az időnket, illetve konkrét tervvel állhatunk főnökünk elé. 

8. Frissítsük az önéletrajzunkat!

Jó, ha már most frissítjük az önéletrajzunkat az idén elért eredményeinkkel, és nem akkor kezdünk el kapkodni, amikor 2016-ban hirtelen fel kell sorolnunk az utóbbi időszak fénypontjait, vagy hirtelen egy olyan álláshirdetést pillantunk meg, ahová benyújtanánk a jelentkezésünket. A friss és naprakész önéletrajz akkor is fontos, ha éppen nem készülünk állást váltani. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

9. Frissítsük közösségi oldalunkat!

A szakmai közösségi oldalakat érdemes legalább olyan gondosan kezelni, mint az önéletrajzot. Sokan meglepődnek, amikor ránéznek a közösségi oldalaikra, ahol akár több éve nem frissültek az információk. Illesszünk be videókat, fotókat és linkeket, melyek alátámasztják szakmaiságunkat. Használjuk ki, hogy az interneten multimédiás anyagokkal alá tudjuk támasztani a önéletrajzban megadott információkat. 

10. Aktivizáljuk kapcsolatrendszerünket!

Írjunk személyre szóló e-maileket annak a 10-12 embernek, akikkel a leginkább fel akarjuk venni a kapcsolatot az újévben. Használjuk ki, hogy a december közepéig tartó időszak tele van közösségi rendezvényekkel, ahol kellemes környezetben építhetjük tovább a szakmai kapcsolatainkat.

Címkék: munkahely, karrier, előléptetés, tervezés, álláskeresés, 2016

Szemlézte: Fogas Krisztina