Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden társadalmi csoportot megráz, ha körükben tömeges létszámleépítést alkalmaznak. Különösen igaz ez, az állami alkalmazottak esetében - állítja Nagy Gábor munkajogász, aki abban látja a kardinális különbséget köztük és a vállalkozásokban dolgozó munkavállalókkal, hogy a közalkalmazottak biztonságérzete nagyságrendekkel stabilabb.

Irányváltás több év közszolgálat után

Az elbocsátott közalkalmazottak mély csalódása az államban kiterjedt kiábrándultságot okoz, amiből könnyen stressz és annak nyomásából depresszió érik. Ezért különösen veszélyeztetett csoportról van szó - mondja a szakember - főleg annak tekintetében, hogy miként kell kezelni a helyzetet, ami a legrövidebb úton vezeti át az állástalan közszolgákat a versenyszférába.

Tárt karokkal várják a közalkalmazottakat

A közalkalmazottak döntő többségére számos olyan attitűd, képesség és kompetencia vonatkozik, amit nem csak a közszférában lehet kamatoztatni, sőt - állapítja meg Gerlózcy Domonkos HR szakember, aki szerint az állami alkalmazottak céghűsége legendás, ami még a versenyszférában is komoly fegyvertényt jelenthet. Nem beszélve a pontosságról, a precizitásról, valamint a hierarchiában való gondolkodásról, ami szintén erősen jellemzi a közszféra állományát.

Nem szabad tehát kétségbeesni, hiszen kifejezetten ezekre a kompetenciákra fókuszálnak a multinacionális cégek, vagy a nagyobb vállalatok, ahol komoly esélyekkel szállhatnak ringbe az állás nélkül maradt közalkalmazottak - ajánlja a szakember.
A megbecsülés, az elismerés, a precíz munkaszerződés és a pontos fizetés ezeknél a vállalatoknál az alapjuttatás részét képezik, tehát jogos, hogy a közalkalmazott ilyen berkekben folytassa karrierjét.