Ilyen változásokat hozott a szeptember a pedagógusoknak

Mi változott?

Nyáron módosította az országgyűlés a köznevelési, illetve a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, illetve több kormányrendeletet is:

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A törvénymódosító csomag fontos eleme, hogy a pedagógiai szakszolgálati intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára is biztosítják az évi 25 munkanap pótszabadságot.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A munkáltató a nyugdíjba vonulás előtt álló pedagógus, dajka csökkentett munkaidőben történő foglalkoztatásra irányuló kérésének csak akkor köteles eleget tenni, ha azt a nevelési, a tanítási év vagy a tanítási év első félévének befejezését megelőző 60 nappal korábban közli az érintett a munkáltatóval.

Ilyen változásokat hozott a szeptember a pedagógusoknak

A Profession.hu-n ilyen pedagógus munkalehetőségeket kínálnak!

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A 6-8 évfolyamos gimnáziumokat érintő változás, hogy az idegen nyelveket, a testnevelést és a művészeti műveltségi terület tantárgyait nem csak mesterfokozatú végzettséggel lehet tanítani.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Emelkedett a pedagógusok bére. A bértábla itt található.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Változott a pedagógusok minősítési rendszere: egyszerűbb lett a portfólió, csökkent a kötelezően elvárt dokumentumok száma Az új szabályozás értelmében a pedagógusok a minősítővizsgára, minősítési eljárásra való jelentkezéskor szabadon választhatják meg azt a legalább heti két órában tanított tantárgyat, amely alapján minősítésüket kérik. (Eddig a legmagasabb óraszámban tanított tantárgyat kellett megjelölni.)

A részletek itt olvashatók!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munka, tanár, pedagógus, 2014