10 különleges projektet mutattak be a különböző országokból érkezett előadók a "Munkáért" projekt zárókonferenciáján, amelynek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) volt az egyik szervezője. A résztvevők megismerhettek többek között egy finn céget, amely az ülőmunka hátrányaira talált különleges megoldást, betekintést nyerhettek egy gyógyszergyár egészségügyi roadshow-jába, illetve nemzetközi programokról hallhattak, melyek célja az, hogy a fiatalokkal megszerettessék a kémiát.

Wágnerné Tomcsik Gabriella, az MGYOSZ munkatársa, a projekt koordinátora kiemelte, hogy elkészült a hazai és nemzetközi legjobb vállalati gyakorlatokat bemutató kiadvány is, melyet a jelenlévők elektronikus formában a helyszínen meg is kaptak. A kiadványból összesen 45 különleges vállalati jó gyakorlatot lehet megismerni, 33 hazai és 12 külföldi cég példáján keresztül.

Fókuszban a munkavállalók egészsége

Pettay Matti a NIQAMA nevű cég vezetője egy orvos családból származó vállalkozó, aki kifejlesztett egy különleges irodai széket kifejezetten az ülőmunkát végző alkalmazottak számára. Az eszköz segítségével napi pár perc alatt garantálható az egészséges tartás és a gerincproblémák elkerülése. Tapasztalataik alapján nagyjából egy év alatt megtérül egy 10 fős vállalkozás esetében a székek költsége, hiszen egyrészt nő a munkavállalók produktivitása, másrészt pedig kevesebbet vannak táppénzen.

Ilyen is lehet egy munkahely

A Richter Gedeon Nyrt. 7 éve indította el a Richter Egészségváros Programot - mondta Olasz Sarolta, a cég képviselője. A vállalat programjában minden évben 7 helyszínre látogatnak el, különböző érdekes programokkal és többféle szűrővizsgálattal vannak jelen a település főterén egy teljes napon keresztül.

Ilyen is lehet egy munkahelyA Richter Gedeon Nyrt. állásajánlatait itt találjuk!

A kezdeményezés népszerűsége egyre növekszik, most már a kórházak keresik meg a gyógyszergyárat, hogy egy-egy városba látogasson el ezzel a különleges programmal. További érdekesség, hogy a település kórháza, az önkormányzat és a Richter együtt valósítja meg mindezt az adott városban. A szűrővizsgálatok mellett a gyógyszercég minden településen felajánl a partner-kórház számára 2 millió forintnyi adományt, amely a lakossági részvétel függvényében tovább nőhet a nap végére.

Minden egyes helyszínen a kórház adott szakorvosai vannak jelen, ők végzik a vizsgálatokat, így tovább nőhet a helyi lakosság és a kórház dolgozói közötti bizalom. A tapasztalatok szerint számos problémás esetet fednek fel a szűrővizsgálatok, ami alkalmat ad arra, hogy hamarabb megkezdődjön az adott betegség kezelése, és sokszor mindez akár életmentő is lehet.

Fontosak a megváltozott munkaképességű dolgozók

A Grundfos megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására irányuló projektjét mutatta be Kappel Katalin, a dán anyavállalattal rendelkező, szivattyúgyártással foglalkozó cég képviselője. Már a kezdetektől fogva a szervezeti kultúrájukba ágyazták ezt a tevékenységet, hiszen például Székesfehérváron már eleve úgy építették meg üzemüket, hogy akadálymentes legyen, és minden szempontból könnyen tudjanak a megváltozott munkaképességű dolgozók közlekedni és tevékenykedni.

Ilyen is lehet egy munkahelyA Grundfos ilyen munkát kínál!

Jelenleg 116 megváltozott munkaképességű, elsősorban az összeszerelési munkálatokban résztvevő dolgozója van a cégnek Magyarországon. Az összesen 19 ezer munkavállalót foglalkoztató multinacionális vállalat célja, hogy minél hamarabb elérje a 3 százalékot a megváltozott munkaképességű dolgozók aránya az egész vállalatcsoport munkavállalóinak tekintetében.

Ilyen is lehet egy munkahelyA Profession.hu-n ilyen állásokat kínálnak megváltozott munkaképességűeknek!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fiatalokra építenek

Az eseményen előadást tartott továbbá Horváth Vanda, a BASF munkatársa, aki a fiatalok számára készült oktatási programjukról számolt be, mellyel több országban is jelen vannak már Európa szerte, és melynek keretében környezetvédelmi-kémiai ismereteket oktatnak játékos formában a Kids-Lab programjuk keretében - olvashatjuk a lapunknak eljuttatott közleményben.

Ilyen is lehet egy munkahelyPályakezdők ilyen munkák közül válogathatnak!

"People-Product-Planet" - e három gondolat összehangolására fókuszál a németországi EVONIK Industries AG - mondta Dr. Goro Naito, a cég képviselője. Ennek elemeként többek között egyrészt folyamatosan oktatják és képzik a saját dolgozóikat, másrészt szigorú, 12 pontból álló minőségbiztosítási rendszert alkalmaznak a termékeikre és a munkafolyamataikra vonatkozóan, harmadrészt pedig az Evonik Cyber Classroom projektben a vegyipar iránt érdeklődő fiatalok számára biztosítanak különleges, szórakoztató lehetőséget a vegyipari alapfolyamatok megismerésére.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, egészség, megváltozott munkaképesség, fiatal, pályaválasztás